Tutumlu hanımlar

Nebaktincanim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2010
1.088
680
Selam hanımlar tecrübeli ablalarımızdan fikir ve yardım isteyeceğim belki konu açılmıştır ama hiç denk gelmedim.

Devlet memuruyum yalnız yasıyorum kalem kalem yazayım
maaş 3350 gibi
kira 850
yol 500
elektrik su doğalgaz (yazın) 200 gibi
Kredi kartım 500 tl kıyafet alışverişini olabildiğince kredi kartı ile yapmaya çalışırım
150 işte yemek desek aklıma gelen böyle harcamalarım bunlar.
MArket pazar alışverişini unutmuşum o da aylık ortalama 300-400 gibi zaten bitti
bir yılda 2000 tl zar Zor biriktirdim oda tatil parası inşallah yeterse 15inde kenara koya koya.
asla çok çok sosyal değilim çok gezen biri de değilim

Ev hanımları bile benden çok para biriktiriyor bu işin formulü yöntemi vs nedir bana bi taktik verin

Kendime yatak almak istiyorum yazın para biriktirip doğalgaz yok ya.
Maaş günü para koymak dışında yöntemler taktikler varsa Burda toplanalım lütfen 🙏🙏🤗😒 nelerden kısılır neler yapılabilir akıl verin lütfen

edit: malesef işe yakın ev tutamıyorum ben şehir merkezinde oturuyorum ve işim ilçede ilçe ise küçücük bi yer memurların hiçbirisi yasamıyor yaşanacak gibi değil o yüzden o ihtimali suan değerlendiremiyorum

tabi faturaları eklemeyi unuttum bi yorumu görünce aklıma geldi zaten giderler önemli değil suan bana para biriktirme hileleri lazım :KK70:

Son düzenleme:
Yaz için 2000 TL gibi görünen masrafınız var,kalan para nereye gidiyor?

Tek tek harcama listesi yapın bir ay, zaruri harcamalar dışında olandan para biriktirebilirsiniz.

Birde yol parası çok fazla, işe yakın bir eve taşımanız daha iyi olur.

Sizin ayda en az 500 tl biriktirmeniz lazım ,saplam kassanız 1000 bile biriktirirsiniz ,gereksiz harcamalarınız mı var acaba ?

Işinizi yakin gerekse tek odalı ev Yol.masrafindan kurtulun önce.. yemekte evden götürün.. sabah kahvaltısı öğle yemeği hem formunuzu koruyun. Ailenizden gelen tursu eriste tarhana varsa onlarla da idare edersiniz..Gune girin mutlaka bid3 kumbaraniz olsun muhakkak butun bozuklar kumbaraya dokunmayın.. bide yazın doğalgaz ve şu 200 tl çok yüksek değil mi?

Işinizi yakin gerekse tek odalı ev Yol.masrafindan kurtulun önce.. yemekte evden götürün.. sabah kahvaltısı öğle yemeği hem formunuzu koruyun. Ailenizden gelen tursu eriste tarhana varsa onlarla da idare edersiniz..Gune girin mutlaka bid3 kumbaraniz olsun muhakkak butun bozuklar kumbaraya dokunmayın.. bide yazın doğalgaz ve şu 200 tl çok yüksek değil mi?
o 200 tl de elektrikte var ama sadece su doğalgaz değil

Selam hanımlar tecrübeli ablalarımızdan fikir ve yardım isteyeceğim belki konu açılmıştır ama hiç denk gelmedim.

Devlet memuruyum yalnız yasıyorum maaş 3350 gibi kira 850 yol 500 elektrik su doğalgaz (yazın) 200 gibi
Kredi kartım 500 tl kıyafet alışverişini olabildiğince kredi kartı ile yapmaya çalışırım 150 işte yemek desek aklıma gelen böyle harcamalarım bunlar.
bir yılda 2000 tl zar Zor biriktirdim oda tatil parası inşallah yeterse 15inde kenara koya koya.
asla çok çok sosyal değilim çok gezen biri de değilim

Ev hanımları bile benden çok para biriktiriyor bu işin formulü yöntemi vs nedir bana bi taktik verin

Kendime yatak almak istiyorum yazın para biriktirip doğalgaz yok ya.
Maaş günü para koymak dışında yöntemler taktikler varsa Burda toplanalım lütfen 🙏🙏🤗😒
2000 TL çok az bi birikim diye düşündüm başta ama sonra malum ekonomik durumu düşündüm ben bile her pazara çıkışımda en az 100 TL harcıyorum ve biz alacağımız şeylerden abartısız sayıyla aliyoruz çünkü ne eşim ne ben istahliyiz buna rağmen aylık mutfak masrafı 1000 TL yi buluyo.
Siz kendi hesabınıza bir ek hesap açtırın ve maaşınızın yattığı gün için otomatik talimat verin .bu otomatik ödemenin meblağını siz belirleyin ayrıca bu kadar az birikim yaparken tatil için 2000tl ayırmak bana fazla geldi. Elbette tatil yapmak herkesin hakkı ama kendi bütçenize uygun tatil seçenekleri bulun. Kendinize kamp yapacak arkadaşlar bulun yada ailenizle kamp yapın . İnanılmaz zevkli olduğundan hiç supheniz olmasın üstelik kampla tatil yaparak yıllık 2000tl kara geçersiniz ve beş yıl içinde de araba alabilecek bir pesinatiniz olur. Üstelik daha sık tatil yapma imkanı bulursunuz. İnanın bi kere kamp yapmanın tadına varın sonra başka hiç bir tatil sizi tatmin etmez. İndirimler takip edin tüm kamp malzemeleriniz 500 TL diyelim ki o kadar tutmaz

2000 TL çok az bi birikim diye düşündüm başta ama sonra malum ekonomik durumu düşündüm ben bile her pazara çıkışımda en az 100 TL harcıyorum ve biz alacağımız şeylerden abartısız sayıyla aliyoruz çünkü ne eşim ne ben istahliyiz buna rağmen aylık mutfak masrafı 1000 TL yi buluyo.
Siz kendi hesabınıza bir ek hesap açtırın ve maaşınızın yattığı gün için otomatik talimat verin .bu otomatik ödemenin meblağını siz belirleyin ayrıca bu kadar az birikim yaparken tatil için 2000tl ayırmak bana fazla geldi. Elbette tatil yapmak herkesin hakkı ama kendi bütçenize uygun tatil seçenekleri bulun. Kendinize kamp yapacak arkadaşlar bulun yada ailenizle kamp yapın . İnanılmaz zevkli olduğundan hiç supheniz olmasın üstelik kampla tatil yaparak yıllık 2000tl kara geçersiniz ve beş yıl içinde de araba alabilecek bir pesinatiniz olur. Üstelik daha sık tatil yapma imkanı bulursunuz. İnanın bi kere kamp yapmanın tadına varın sonra başka hiç bir tatil sizi tatmin etmez. İndirimler takip edin tüm kamp malzemeleriniz 500 TL diyelim ki o kadar tutmaz

kamp cok mantıklı ama onun için araba lazım ben yalnız yasıyorum tatilede gidersem annemle giderim küçük bi yer için bu 2000 tl hersey dahil otelden en az 5000den baslıyor

Günlere girmek.

Bozuk paraları bir kumbarada biriktirmek.

Mesela ben 1 liraları topladım ve birkac ayda (yaklaşık 7 ay) bin lira topladım.

Güne girdim. Ordan da bin lira aldım.

Bir kısmı ile altın aldım. Bir kısmına biraz daha ekleyip kenara koydum onunla tatile gideceğim.

Ve şu an kumbaram yine doldu nerdeyse.
Bir sürü bozuk para.

1 lirayı bile küçük para demem hemen saklarım. Böylece 400 adet 1 lira yaptım.

Benim sırrım bu.

Günlere girmek.

Bozuk paraları bir kumbarada biriktirmek.

Mesela ben 1 liraları topladım ve birkac ayda (yaklaşık 7 ay) bin lira topladım.

Güne girdim. Ordan da bin lira aldım.

Bir kısmı ile altın aldım. Bir kısmına biraz daha ekleyip kenara koydum onunla tatile gideceğim.

Ve şu an kumbaram yine doldu nerdeyse.
Bir sürü bozuk para.

1 lirayı bile küçük para demem hemen saklarım. Böylece 400 adet 1 lira yaptım.

Benim sırrım bu.

kendime bir kumbara edineyim o zaman açmadan nasıl duruyorsunuz valla ben iradesiz biriyim biraz param bitince açarım gibi

Valla bu zamanda 300 400 lira ile market pazar halledenler bir de bana anlatin ya gunde bir somun ekmek alsan ayda 30 somun eder 1.25 liradan 40 lira yapti ortalama. Daha ekmek aldik 3 gunde bir 10 liralik yogurt alsan etti 100 140 lira simdiden bitti meyvesi sebzesi deterjani eti tavugu nasil 300 liraya bitiyor ki bir kilo pirinc bile 15 lira olmus ben baska ulkede mi yasiyom ya 300 400 diildir o 300 olsa duramazsin o_O

kamp cok mantıklı ama onun için araba lazım ben yalnız yasıyorum tatilede gidersem annemle giderim küçük bi yer için bu 2000 tl hersey dahil otelden en az 5000den baslıyor
Özel araca da gerek yok tabi annenizin dizleri sorunlu değilse eğer öyleyse araç kiralamak daha mantıklı ama açıkçası araç kiralama fiyatlarını bilmiyorum ama küçük yerlerde uygun olur diye düşünüyorum .şimdi araç kiralama işin içine girince fiyatları bilemedigim için bişey diyemicem astarı yüzünden pahalıya gelebilir.
Madem memursunuz öğretmen evleri,polis evleri, maliye misafirhaneleri vs var ve odaları da çok güzel güzel biz bayramda bartina gittik öğretmen evinde kaldık kişi başı 70 TL kahvaltı ücrete dahil . Fiyatları ortalama bu şekilde

Yol + kira çok fazla. Kiradan kısmalısınız belki daha küçük bir ev yada iş yerine yakın bir ev.

X