- 31 Ekim 2011
- 41
- 20
- Konu Sahibi turuncudolap
Yaklaşık bir ay önce ailemin karşısına çıkıp bütün cesaretimle evlenmek istediğimi söyledim -ki daha önce aileme uzun süre evlilik düşünmediğimi söyleyip duruyordum, karşıma çıkan biri fikrimi değiştirdi-. Tabi önce bir şaşkınlık, sonra günler süren sorgulamalar ve sonunda hafiften mutlu olmalar art arda geldi. Erkek arkadaşım hayatıma giren ilk adam, güven vermek için o kadar çok uğraştı ki ailemin karşısında asla kötü duruma düşmeme neden olmaz gibi saçma sapan bir düşünceyle ailemi gazladım da gazladım. Daha aileler tanışmadan annem çeyiz hazırlar hale geldi. Babam şaşkın şaşkın bendeki değişimi gözlemeye başladı, evlenmeyi bu kadar kendisinden uzak tutan biri nasıl bu kadar tutulur bu işe diye. En sonunda tanışmaya kaldı üç gün; ben ailemi ayaklandırmışım, annem misafirlere ne yemek yapacağına bile karar vermiş, başka şehirde yaşayan amcama haber verilmiş tanışma sırasında yanımızda olsun diye ama beyefendinin ailesinin üç gün sonra bize davet edildiklerinden haberleri yok. Benden haberleri var ama tanışma gününden haberleri yok. Üstelik beyefendinin kısa süre izni var, kısa süre içinde ailesinin yanında ayrılıp işe gidecek. Ne zaman söyleyeceksin diyorum; hallederiz ya diyor, üç gün sonra kesin sen merak etme diyor. Misafirimiz çok, bir türlü aileyi toplayıp konuşamadım diyor. Bak ailem şu an tatilde, dönüşü size göre ayarlayacaklar, artı işten izin alamıyorum, o yüzden gün değişmemeli, amcamın plana dahil olması da cabası diyorum; tamam ben konuşacağım deyip deyip ortadan kayboluyor. Sonra telefonlarıma çıkmıyor, mesaj gönderince de halledicem hayatım deyip yine ortadan kayboluyor. İşte tüm bu sorunlarla hayatımın en kötü bayramını geçiriyorum şu anda, 24 yıllık hayatımda ailemin karşısında bu kadar utandığımı, bu kadar mahcup olduğumu hatırlamıyorum. Ailemin son sözü 'sen birine tamam dediysen o kişi mutlaka adam gibi bir adamdır, sana güveniyoruz.' olmuştu. Bu durumda aileme bu işin olmayacağını nasıl söyleyeceğim hiç bilmiyorum. Beyefendi bana 1-2 saat içinde döneceğini söyledi ama saf saf beklemenin anlamı yok tabi ki, durum ortada. Şimdi aileme ne demeliyim?