• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

turunç'un etkisi :) kesin çözüm

amaninnnnn ben çok tırsıyorum nasıl yapacam bunu.oyy oyy kıldı tüydü ömrüm gitti anacım ya
umarım işe yarar:61:

yaseminsu korkucak bişey yok canım. limonun suyunu sürdüğünde nasıl yanıyosa öyle yanıcak sadece 4-5 saat katlanmak gerekiyor. sonrasında ne kızarıklık ne acıyo kalıyo, inanki geçiyo. aynı asitler portakalda da var yiyoruz bişey olmuyo :)) bulabilirsen turunçla dene ama çünkü limon için kesin bişey diyemiyorum. ama turuncun etkilerini gözlerimle gördüm.

yaseminsu korkucak bişey yok canım. limonun suyunu sürdüğünde nasıl yanıyosa öyle yanıcak sadece 4-5 saat katlanmak gerekiyor. sonrasında ne kızarıklık ne acıyo kalıyo, inanki geçiyo. aynı asitler portakalda da var yiyoruz bişey olmuyo :)) bulabilirsen turunçla dene ama çünkü limon için kesin bişey diyemiyorum. ama turuncun etkilerini gözlerimle gördüm.

ben şu an adanadayım komşunun ağacından koparırım:).teşekkürler canım

turunç ilk defa duyuyorum ben de karadenizliyim limon la deneycem inşallah işe yara teşekkürler :) :21:

Fuingill, seninle aynı zamanlarda yapmıştık.Nasıl gidiyor?Benim hızlı çıktılar sanki.Ama ben limonla yapmıştım.Başka topiklerde okudum.limonun hızlı çıkarttığını.limon vitamin deposu, dahada beslemiş olabilirmi!Senin nasıl çıktılarmı?ama bu arada adet oldum.ondanmı hızlı çıktılar acaba!!!

Fuingill, seninle aynı zamanlarda yapmıştık.Nasıl gidiyor?Benim hızlı çıktılar sanki.Ama ben limonla yapmıştım.Başka topiklerde okudum.limonun hızlı çıkarttığını.limon vitamin deposu, dahada beslemiş olabilirmi!Senin nasıl çıktılarmı?ama bu arada adet oldum.ondanmı hızlı çıktılar acaba!!!

ilk aldığımda ağdanın alamadıkları vardı batıklar vs. onlar dışında henüz çıkan olmadı. en azından yarısının çıkacağını zannetmiyorum ablamın bacaklarını gördükten sonra. ben limon suyu sürenlerin incettiğini azaltığını duydum o yüzden limonlada deneyin dedim. erken çıkartıcağını sanmıyorum . c vitamini turunçtada var. besleme gibi bi durumu olması mümkün değil bence. hormanal bi durum olabilir. adet dönemi etkili oluyor çünkü. turunç bulabilirsen bi sonrakini turunçla dene. bulamazsanda bence limona devam et bırakma. bi kerede yok olmaz sonuçta hepsi ama azalır, incelir.

kızlar robottan geçirmedende limonları (turunçları) ortadan 2'ye bölüp üstlerine tuz koyup ovsak yanması ve nemi geçtikçe tekrarlasak bu işlemi bu da işe yarar.. ben bi ara bunu yapıyordum tüyleri, kılları olduğundan daha geç çıkmasını sağlıyor ama düzenli yapmadığım ve yazın epilasyon için tüylerin belli bir uzunluğa gelmesini bekleyemediğimden dolayı (şort, bikini, etek,.. giyildiği için) jilete falanda vurduğum oluyordu azalması konusunda ondan verim alamamış olabilirim. ama bıkmadan usanmadan üşenmeden pes etmeden.. uygularsak bu konuyu açan arkadaşım ve ablası gibi sonuç alacağımıza inanıyorum :52:
kolay gele bacılar :32:

Son düzenleme:
internette biraz arastirdim ve portakalin tatlisi ve eksisi oluyomus, tatlisi bildigimiz yenilen portakal, eksiside burda bahsedilen turunc. ben hollandada yasadigim icin bir turunc kelimesini tam olarak cevirmek istedim ve 'pomerans' cikti, vikipediye yazincada 'zure sinaasappel' yani eksi portakal olarak gectigi yaziyor. 'pomerans' eski adiymis. belkide bu yuzden cogu kisi bilmiyordur turuncu? turkiyenin herhangi biryerinde eksi portakal diye sorarsaniz bulabilirsiniz diye dusunuyorum (tabiiki kis aylarinda)

ikisinin arasindaki fark tadiymis, eksi olani yenilmiyormus..tipide biraz farkli (eklenmis resimdeki turunc, portakal ve mandalin karisimi bisey sanki). turuncu recel ve icki yapiminda kullaniyolarmis..

:8: bilmeyenler icin yazmak istedim, aslinda bende burada bulabilirsem denemek istiyorum bu yontemi!

Eklentiler

• $Pomeranzen_BMK.jpg
    $Pomeranzen_BMK.jpg
    74,9 KB · Görüntüleme: 95
internette biraz arastirdim ve portakalin tatlisi ve eksisi oluyomus, tatlisi bildigimiz yenilen portakal, eksiside burda bahsedilen turunc. ben hollandada yasadigim icin bir turunc kelimesini tam olarak cevirmek istedim ve 'pomerans' cikti, vikipediye yazincada 'zure sinaasappel' yani eksi portakal olarak gectigi yaziyor. 'pomerans' eski adiymis. belkide bu yuzden cogu kisi bilmiyordur turuncu? turkiyenin herhangi biryerinde eksi portakal diye sorarsaniz bulabilirsiniz diye dusunuyorum (tabiiki kis aylarinda)

ikisinin arasindaki fark tadiymis, eksi olani yenilmiyormus..tipide biraz farkli (eklenmis resimdeki turunc, portakal ve mandalin karisimi bisey sanki). turuncu recel ve icki yapiminda kullaniyolarmis..

:8: bilmeyenler icin yazmak istedim, aslinda bende burada bulabilirsem denemek istiyorum bu yontemi!

bilgiler için sağol, ama ben araştırdım turunç satılmıyor marketlerde, manavlarda. mersinde yol kenarında portakal satanlar vardı, onlarada sordum yok satmıyoruz kimse almaz ki dediler. yol üstünde satan birileri karşıdaki bahçede var. sahibine söyleyin toplar satar dediler. bende öyle buldum. ege ve akdeniz dışında bulmanız mümkün değil bence, kandırılmayın sonra. yenilmediği için idiğer bölgelere satılması için gönderildiğini hiç düşünmüyorum. seninde yazdığın gibi reçel, koku, içki vs. yapımında kullanılıyor sadece.

kızlar robottan geçirmedende limonları (turunçları) ortadan 2'ye bölüp üstlerine tuz koyup ovsak yanması ve nemi geçtikçe tekrarlasak bu işlemi bu da işe yarar.. ben bi ara bunu yapıyordum tüyleri, kılları olduğundan daha geç çıkmasını sağlıyor ama düzenli yapmadığım ve yazın epilasyon için tüylerin belli bir uzunluğa gelmesini bekleyemediğimden dolayı (şort, bikini, etek,.. giyildiği için) jilete falanda vurduğum oluyordu azalması konusunda ondan verim alamamış olabilirim. ama bıkmadan usanmadan üşenmeden pes etmeden.. uygularsak bu konuyu açan arkadaşım ve ablası gibi sonuç alacağımıza inanıyorum :52:
kolay gele bacılar :32:

dediğinde muhakkak işe yarıyordur, o yüzden limonlada deneyin dedim. ama robottan geçirip bekletmek ile sürmek arasında gerçekten çok fark var.günde 10 kere sürsen bile 10dk yanarsın en fazla. lapasını koyup sararsanız 4-5 saat yanıcaksınız. o yüzden bu yöntem daha etkili. üşenmeyin kızlar. ayda bi kere sadece 4-5 saat :))

Kızlar bende denedim turunç olayını 31.01.2011 de yaptım hem dolunayda yaptım hemde turunç sardım... Gece yaptıgım için dört saat bekleyemedim.. ama dün akşam sardım sabaha kadar bekledim... Sonuçları yazarım tüyleri azaltırmı bilmem ama yumuşacık oludu cildim :)

Ha bide turunçu her zaman bulmak kolay olmuyor acaba mikserde çekip buzluğa atsak etkisini kaybedermi?

Kızlar bende denedim turunç olayını 31.01.2011 de yaptım hem dolunayda yaptım hemde turunç sardım... Gece yaptıgım için dört saat bekleyemedim.. ama dün akşam sardım sabaha kadar bekledim... Sonuçları yazarım tüyleri azaltırmı bilmem ama yumuşacık oludu cildim :)

Ha bide turunçu her zaman bulmak kolay olmuyor acaba mikserde çekip buzluğa atsak etkisini kaybedermi?

birinin daha turunç'u denemesi iyi olmuş. umarım sonuç alırsın. ertesi gün sarıp beklettin sanırım, umarım etkisinde bi azalma olmaz. benim 2 hafta oldu batıklar dışında çıkan yok henüz :)) hala ablamın bacaklarına hayretle bakıyorum. umarım bizimde öyle olur.
buzluğa atma konusunda bana etkisi gider gibi geliyo.

Fuingill benim neden çıktılar anlamadım.Ben limon tuz yapmıştım.Bikini bölgeme yapmadım orası daha çıkmadı.1 hafta sonunda kaş bıyığımı almak zorunda kaldım.bir dahaki epilasyonda yapayımmı bilemiyorum.Senin kaş bıyıkdamı çıkmadı?Gerçi sen turunç kullandın.Belki o daha etkilidir

Fuingill benim neden çıktılar anlamadım.Ben limon tuz yapmıştım.Bikini bölgeme yapmadım orası daha çıkmadı.1 hafta sonunda kaş bıyığımı almak zorunda kaldım.bir dahaki epilasyonda yapayımmı bilemiyorum.Senin kaş bıyıkdamı çıkmadı?Gerçi sen turunç kullandın.Belki o daha etkilidir

yarın 2 hafta olucak henüz bıyıklarım çıkmadı. bikini bölgeme yapmadım ben ama zaten 1 haftada çıkmaz benimde. bacaklarımda ağda yaptığımdada kalan alamadığım batıklar ve çok küçükler vardı onların dışında çıkan yok. yani henüz bacaklarımdaki tüylerin % 90 ı çıkmadı. 10 gün sonra küçükleri almak için tekrar epilasyon yapıcam o zaman turunç getirtemezsem limonla sarıcam.
limonun etkisi için kesin bişey söylemem mümkün değil, çünkü ablamda turunçla yaptı tüyleri çıkmıyo, bende öyle. limonu alternatif olabilir diye söyledim. mümkünse turunçla yapmanızı öneririm

kızlar limon tuz başlığına yazmıştım ama herkes göremez diye başlık açıyım dedim.
kasım ayının sonuna doğru yani 2 ay önce ablam bacaklarını ağda ile aldıktan sonra turunç meyvesini robottan geçirip içine tuz atıp streç filmle bacaklarına sardı. 4-5 saat bekletti. sonuç mu? sonuç harika bacaklarındaki tüylerin % 70 i çıkmadı, çıkanlar ince ve cansız çıktılar. arada eskisi gibi çıkanlarda var ama sanırım onlar kökünden alınamayan turuncun değmedikleri.

kızlar bu işlem çok can yakıyor, çünkü dün bende yaptım 4 saat zor beklettim. dayabilirseniz yapın. duşta yıkarken sakın sıcak su değdirmeyin daha çok yanıyo canınız. soğuk suyla yıkayın çıkın. bi kaç dk içinde acı tamamen geçiyo. ne kızarıklık kaldı nede başka bişey.
tabi akdeniz bölgesi dışındakiler turunç bulamaz. o yüzden ya bi tanıdığınızdan isteyin yada aynı işlemi limonla yapın. eminim oda aynı etkiyi göstericek. önemli olan bacakta uzun süre bekletmek. özel bölgeye yapılmasını tavsiye etmem. bacakta bile dayanmak zor.

tam olarak yapılışı: ben 20 turunc harcadım bacaklarıma. 20 turuncu kabuklarıyla robottan geçirdim iyice. içine bolca tuz attım bi oran yapmadım. ama yaklaşık 35-40 yemek kaşığı. iyice karıştırın. streç filmle bacaklarınıza sarın. sarması zor oluyo ama katı olduğu için. ben önce strec filmi yere serip üstüne karışımı yaydım bacağımı koydum, bacağımın üstünede koyup streç filmi sardım iyice. bütün heryeri sardıktan sonra üstüne kalın külotlu çorap giydim. 4 saat bekleyip makasla kesip çıkardım. ve duş aldım. bacaklarım yumuşacık oldu :))

* yüzede uygulayabilirsiniz bi zararı yok bıyıklarıma da yaptım :)) :24:

canım bu bi kereliğe mi mahsus yani bi kerede bu etkiyi mi veriyo? eğer öyleyse süperr acı macı önemli deil hiç bikaç sene düzenli yapılıpta kurtulsam tüylerden o bile yeter ki bir kerde bu iş halloluyosa süpermiş bende denicemmm :66:

canım bu bi kereliğe mi mahsus yani bi kerede bu etkiyi mi veriyo? eğer öyleyse süperr acı macı önemli deil hiç bikaç sene düzenli yapılıpta kurtulsam tüylerden o bile yeter ki bir kerde bu iş halloluyosa süpermiş bende denicemmm :66:

tatlım bi kerede hepsinden kurtulamayabilirsin ama 3-4 kerede tamamen biter gibi geliyo bana. ama bi kerede bile acaip bi etkisi oluyo. turunçla yapmanı öneririm, bulamazsan limonla dene belki işe yarar oda

ablamdaki etki bi kerede anlattığım kadar oldu işte. %70 i çıkmıyor 2 ayı geçti artık çıkmazlar zaten :)) 2 kere daha yapsa pırıl pırıl gezer bence ama turunç yok :(

Son düzenleme:
tatlım bi kerede hepsinden kurtulamayabilirsin ama 3-4 kerede tamamen biter gibi geliyo bana. ama bi kerede bile acaip bi etkisi oluyo. turunçla yapmanı öneririm, bulamazsan limonla dene belki işe yarar oda

ablamdaki etki bi kerede anlattığım kadar oldu işte. %70 i çıkmıyor 2 ayı geçti artık çıkmazlar zaten :)) 2 kere daha yapsa pırıl pırıl gezer bence ama turunç yok :(

Allahımmmm çok dert ediyodum bunu yaa inş limon işe yarar istanbuldayım ve trunç bulablrsem süper olur ama bnde limonun aynı etkiyi yapacağını düşünüyorm çok çok çok tşkkürlerr :80:

merhaba bende tüylerimi aldıktan sonra limon sürüyor gerçekten geç çıkıyor fakat azalma olmadı az önce hamam otuyla ilgili birşey okudum agadayla aldıktan sonra hamam otunu sürüp 1 dk bekliyormuşssun 2 sefer aldığında 2 dk böyle böyle azaln bir arkadaş var ben küçük yerdeyim bulursam alıp deniyecem

Back