Cnvli wes,Turner sendromu

Ela hanım bende test vereceğim 15 gün sonra bebeğin eşi çok aşağıda olduğu için doktorumuz Aminiyosentez yapalım dedi bekliyoruz ikimizde taşıyıcıyız maalesef. Korunduğumuz halde gebe olduğumu öğrendim… Dualarım sizinle rabbim size de bana da hayırlı haberler almayı nasip etsin
Cevapladığınız için teşekkür ederim . İnşallah hayırlı haberleri alırız .
Çok özür dileyerek birşey soracağım .
Profilinize göz attım ve ikinci çocuğunuzun Sma hastası olduğunu gördüm . Allah tüm evlatlarınızı size bağışlasın . 2. Gebelik sürecinde anne karnında belirtiniz var mıydı ultrasonda veya gelişiminde hareketinde vs.

Cok gecmis olsun.. benim ilk dusugumun sebebi monozomi xdi. Cok arastirdim youtube da genetik doktoru buldum sukur ki sorumu yanitladi. Turner sendromu oldugunu soyledi. Evet bu bebekler cok nadir doguyor. Fakat o kadar arastirdim ki bu konuyu testte sendrom cikanlar cok saglikli bebekler dogurabiliyormus.. birtakim testleri varmis onlari yaptirmadan emin olmayin derim. Hastaliga gelince hem kiz hem erkekte olurmus, cogunlukla kizda. Zeka sorunlari olmazmis. Ense kalinligi olur ve bazi gelisimsel sorunlari olur. Beden ve organ olarak. Beden kisa kalir, gogusler ve ureme oranlari gelismedigi gibi ureme sansi da yoktur. Bazi organlarda eksikligi oldugu icin ekstra tedavi gerektirir. Bebeklikten itibaren dogru ve etkin tedaviyi alirsa saglikli bir birey olma sansi kazanir. Boy da uzatilabilir. Boyle bir ozet gecebilirim, bu konuda youtube da cok fazla arastirma var izlemenizi tavsiye ederim insallah saglikla gelir temennimiz dedigim gibi hemen emin olmayin esenlikler dilerim
Ben cnvli wes yaptırmıştım orada turner sendromu çıktı ama ultrasonda iç organlarda sorun yoktu tabi bana doğumdan sonra da karşılaşabileceğim söylendi hep 4 hafta üzeri gelişim geriliği var dediler ama 48 cm ve 2760 kg doğdu görünümünde hiçbir şey yoktu bebeğim kakasını yediği için zehirlenmiş otopsi istemedim daha fazla incinmesin diye,ama hep bi soru işareti kafamda kalbimde turner sendromundan dolayı mı öldü yoksa gerçekten turner değil miydi? Testler yanılabiliyor demişsiniz şimdi iyice aklım karıştı

Back