arkadaşlar eşimle birlikte türkmenistanın balkanabat/jebel bölgesinde bir türk firmasında çalışmayı düşünüyoruz. Ev falan sorun değil, ücretlerde çok iyi ama bizim 2 çocuğumuzda var 6 ve 4 yaşında, oraları bilen varsa bize yardımcı olabilirmi hayat şartları,sağlık vs. Bu konuda pek bilgimiz yok 1-2 sene çalışacağız fazla değil aslında ama yinede çok zor bir karar.
Canim benim balkanabatda okul yok turkmen okulu var sadece senin cocuk turkmence bilmiyordur ayriyeten egitim seviyeleri cok dusuk seviyede yok aslina bakarsan ya calismayacaksin asgabatda oturacaksin yada gelmeyeceksin iki secenegin var burda yani asgabatdada gecen sene okul acilmayacak gibi bir durum oldu ve beklemeyip turkiyeye donus yapan coook i.nsan oldu ben bekledim son hafta belli oldu ve kaldik yoksa bende donecektim turkiyeye cunku ne yapiyorsak cocuklarimiz icin ve egitimde benim icin 1. sirada dusun tasin kararini ver canim.
saglık konusunda biraz geri bir ulke.esinizin isi iyiyse burada sartlarınız gayet iyi olur cocuklar icin müzik egitimi dil egitimi bu ulkede o kadar uygunki kacırılmaz bir fırsat.yazları cook sıcak hava sıcaklıgı 60 dereceleri görebiliyor ama heryer klimalı evler dahil.kıslarıda cok sert degil yagıs az baskada merak ettikleriniz varsa sorabilirsiniz hııı artı cok sayıda turk var.
Merhaba bende en geç Eylül gibî orda olmayı planlıyorum daha fazla bilgi verilemez mi lütfen üç kızıma gitmiş olacağım ev hanımıyım eğer yaşanmayacak bir yer dîyorsanız hiç kalkışmayayım ama eşimle 11 yıllık evliliğimizin yaklaşık 7 yılı ayrı geçti çok yıprandık bir an evvel birarada yaşamaya geçmeliyiz yoksa evliliğîmiz elden gidecek cevabınız çok önemli lütfen yardımcı olur musunuz
Busemk cevabını henüz gördüm. Teşekkür ederim tahmin edersin düzen ve ülke değiştirmek çok zor. ve Malesef internettede aşkabat ile ilgili çok fazla bilgi bulamıyorum. Bu konuda bana yardımcı olursan çok sevinirim.
daha önce 6 yıl moskovada yaşadım. ordaki sosyal şartlar vs. çok iyiyiydi Türkmenistan bu açıdan beni korkutuyor. Okul çok önemli gerçekten 1. sınıfa giden bir kızım var. birde haziranda doğum yapıcam inşallah. sonrada gidicem en kısa zamanda.
sana sormak istediğim çok fazla şey var aslında nerdne başlasam bilemiyorum:) özel türk okulu hakkında bildiklerini paylaşırsan sevinirim ayrıca evler,standartlar kiralar hakkında da bilgi vermeni rica ediyorm. vize işlemleri uzun sürüyo sanırım. internet kullanımı yaygın değil diye okudum ama sen forumu takip eidyorsan artık değişmiştir herhalde.
birde özel mesaj gönderemiyorum ben msn adresimi versem görüşebilirmiyiz?
cevabını bekliyorum
sevgiler
Ulke zengin halk fakir,gidebilecegin yani turklerin takildigi yerler belli basli bir istanbulun bir semti olarak dusun kucuk yani,evinde 150 dolara aylik temizlik islerinde yardimci calistirabiliyorsun aklima gelenler simdilik bunlar...