Turkmengelini'nin Başarı Öyküsü 8 Kilo Verdi

turkmengelini

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2010
3.046
34
0
Sivas
merhaba,
ben nişanlanana kadar hep 45 kilo civarıydım. bu arada boyum 1.62
sonra son sınıfta nişanlandım, depresyona girdim, ilaçlar, vs, hep 55 kilo olayım diye dua eden ben, bir gün denk gelen bir tartıya bir çıktım, 59 kilo olmuştum! o yaz telaşlandım ama pek takmadım. mezun olunca bir sene evde bekledim. annemle günlere gider, yer içer yan gelip yatardım. her gün başka diyete başlar, hafta dolmadan bozardım. elma diyeti, protein, montignac.... hiç birine devam edemedim. 1-2 kilo veriyor, geri 2 katını alıyordum. komşumuz "kız az ye, gelinliğe giremeyeceksin" derdi. giremedim de gelinlik bakma faslı kabus gibi geçti. ben 65 kilo olmuştum, kocaman bir göbeğim vardı ve maalesef modacılar gelinlikleri hep 36 beden dikmişti. biz de mübarek annemin kızlar takımıyla 7-8 kişi geziyoruz gelinlikçileri. son girdiğimiz mağazada bir gelin adayı daha vardı. gıcık! üflesen uçacak her giydiği cuk oturuyor. ben ona dikkat etmemeye çalışıyorum. bir model çok hoşuma gitti. şöyle basene kadar oturup alttan açılıyor. deneyim dedim. ne alttan açılması ayol, üstten göğüslerimden bile geçemedi.
sonra ne göreyim, öbür kız o gelinliği giymiş kuğu gibi süzülüyor ortada. ağladım çıktım oradan.
pekiii, akıllandım mı? HAYIR...
Düğünde erkek tarafı "gelin hamile" demiş. Allahtan 10 ay oldu hala bebek yok:) laflarıyla kaldılar.
evlendim, köyde öğretmeniz ikimiz de. doğudayız, sebze yok... et, hamur işi... yağlı çörekler, bazlamalar, ekmekler, tereyağları....
tartı 71i vurdu...eşim dalga geçiyor artık "tabakları ayıralım, sen kilo aldıkça ben veriyorum" diye.
"koca kadınlara benzedin" diyor. haklı çünkü selülitler karnıma kadar çıktı...

çok uzattım. 1,5 ay önce ağır ateşle hastalandım. tıpta yattım1 hafta. kollarımla damarlar kuruyunca delinmekten, hemşireye serumun alternatifi yok mu diye sordum. "GÜNDE 3 LT SU İÇEBİLİR MİSİN?" dedi. düşünmeden kabul ettim. ve içtim. vücudumda ağır enfeksiyon vardı ve ateşim 39dan düşmüyordu. 5 gün boyunca, her gün 3,5 ltye yakın su içtim. midem hastane yemeğini kaldırmadı, eşime fındık, leblebi aldırdım. bol meyve yedim aralarda. zaten akşam 6 da yeniyordu yemek sonra bir şey yoktu. neyse, yattığım süre boyunca sadece ateş takibi yaptılar anlamak için. ve 5 gün sonunda enfeksiyon sıfırlandı. idrar yollarında, alt tarafta, boğazımda,vs. hepsi bitti. doktorlar su içtiğin için dediler. hiç ilaç kullanmamıştım. bu arada göbeğim gitmişti. abartmıyorum. hastaneden çıkarken eteğim bollaşmıştı bile.
eve gidince tartıldım, 66 kilo! su kaybıdır dedim.
evde de düzenimi sürdürdüm. en az 2 litre suyu mutlaka bitirdim. ama zayıflamak aklımda yoktu. iştahımı da kesiyordu gerçi su. ben ilaç kullanmamak için içiyordum. bol bol fındık+leblebi+meyve yedim. bir de akşam yemeğini midem kaldırmıyordu. öğle arası yiyor, 4 gibi de yoğurt falan yiyordum.
geçen hafta tartıldım, 64 kilo. bu sabah 63 olmuşum:)

asıl önemli olan şu: artık hastalanmıyorum. grip, boğaz ağrısı, akıntı, altta sıkıntı falan kalmadı. üniv. sonda 58 kiloyken aldığım, kilo alınca rafa kalkan montumu giyiyorum ve rahat oluyor. sıkmadan. ki o montu evleneceğim zaman getirmek istememiştim çünkü giydiğimde kollar gergide kalıyordu. öndeki 1 karış açıklıktan bahsetmiyorum bile.
2 ay sadece 2 ay önce aldığım 46 beden etek artık giyince yer düşüyor ve şu an 40 beden eteklerim artık ta göğsümün altında değil, olması gerektiği gibi kalçamda duruyor.üstüne dökülen göbeğimin yerinde yeller esiyor. hala var tabi ama ne derler, ayva göbeği:))

nasıl oldu?

eski hayatımdan fark şu:
günde 3 lt su
akşam 6 dan sonra meyve bile yememek.

bu arada selülit mi? o da ne

bir şey farkettim. ben en çok, her zaman yeme imkanım olmayan şeylere kıtlıktan çıkmış gibi saldırıyorum. çocukluktan kalma da olabilir. hani çikolatalar misafire saklanırdı, bayramda onlara tuttuktan sonra dişler çürümesin,vs. diye hemen vitrinin üstüne kalkardı. tüm bunlar içimde doymamış bir çocuk bırakmış meğer.
evde şöyle bir dolaştım. en çok ne yemek istiyorum, neyi görünce dayanamıyorum diye. baktım tahin helvası çok çekici. eşimi yolladım, en büyük teneke kutu var ya, daire şeklinde. ondan aldırttım. bir iki gün saldırdım, baktım bir yere kaçmıyor:)) inanır mısınız, eskiden şu küçük kalıplar iki günde biterdi, gizli gizli kaşıklardım. ama 6 ay gitti o helva. sonunda tadı kötü oldu da attım. böreğe dayanamazdım. nişanlıyken de. annem kiloma kızıyor diye, gizlice mutfağa gider, lop diye tıkardım koca dilimi ağzıma. tam 2 tepsi börek yaptım. evde eşimle iki kişiyiz. koydum tezgaha. " istediğim zaman yerim" dedim. arada bir iki dadandım, baktım çok da matah bir şey değilmiş. bıraktım.

bimde 20 krşa gofretler var hani. en sevdiğim bitterinden aldım sürüyle. zaten 2 lira verseni,z 10 gofretiniz oluyor:) koydum masamın çekmecesine. "istediğim zaman yiybilirim. bitince yine alırım. o da biterse yine alırım" dedim. ilk aldığım bitmedi.

çikolataya dayanamazdım. hobbynin küçükleri var. pembe olan. ya marka yazıyorum ama anlaşılsın diye. yanlış anlamayın. ondan bir torba aldım. içinde baya var. onu da bir kaseye koydum, masada. "istediğin kadar ye."

vs.vs.

ben, içimdeki çocuğun, o aç bebenin gözünü doyurdum önce. canım ne çekiyorsa, bütçem el verdiğince yaptım, bir kenara koydum. sonunda içimdeki aç canavar anladı ki, yiyecekler hiç bir yere gitmiyor. o tepsinin hepsini şimdi yememe gerek yok. çikolata biterse yine alırım.vs.

şimdi hiç aç kalmıyorum evde. sürekli atıştırıyorum. ama bu kelimeye dikkat: atıştırıyorum. tıkınmıyorum artık. arada bir avuç leblebi, bir ısırık gofret, bir portakal, canım mı çekti, kocaman bir pasta yapıyorum. dolaba koy, canın çekerse yersin diyorum. arada bir çatal alıyorum. okuldaki öğrencilerin nasibi oluyor çoğu kez.

midemizi doyurmak kolay. insan midesi yumruğu kadar yiyecekle doyar. dengeli beslenirse.
önemli olan gözünü doyurmak yeğen

Son düzenleme:
ben çok kilo vermedim ama benim için önemli olan sıkılaşmış olmam. bırakın pahalı ürünleri, çayları, kremleri falan...karnımda kilodan olan çatlaklar bile gitti. SU BİR MUCİZE:))

süper yaa valla yatığın yerden vermişsin. herşeyin fazlası zarar. su çok değil mi 3 litre. ben çok içince hele acıktıkça içersem midem ağrıyor. çalıştığım için sürekli lavaboyu bekliyorum. hiç sevmiyorum ikide bir lavaboya gitmeyi.1,5 2 litre arası içiyorum suyu. ama lavabodan da çıkmıyorum.bravo sana

birde eski fotolardan birde yeni halinin fotosunu koysan daha iyi olur. lütfeeen koy da bakalım.

evet, ben bir de köyde öğretmenim. yarım saatte bir wc molası:) çocuklar bile alıştı. su asla zarar değil. zaten ben aç gezmiyorum ki... yasak yok sözlüğümde. canım çekerse pasta da yerim, börek de. ama yasak olmadığı için, 2 ısırık yetiyor.
birde eski fotolardan birde yeni halinin fotosunu koysan daha iyi olur. lütfeeen koy da bakalım.

bilemiyorum... ayarlamaya çalışayım ama ben kiloluyken resim çektirmedim hiç boydan. tek resim düğün fotosu, onda da 6 aylık hamile gibiyim:))

bir şey daha, demir eksikliğinden kalma alışkanlık, cebimde kuru üzüm-leblebi iklisiyle gezerim. o yüzden pek aç kalmam. onlarla içince su midemi ağrıtmıyor. yoksa kusarım:)
bir de suyu birden kafama dikmiyorum. şişe hep yakınımda. bir yudum iç, bırak.. zaten öğlen olmadan 1,5 ltlik şişe bitmiş oluyor.

bravo valla ne diyeyim..bol su içmek iştahı kesiyor ödemi atıyor kilo vermeye yardımcı evet..ama siz bide boğazı tutmuşsunuz ki bu çok önemli bişey...darısı doğumdan sonra bana inşallah..

türkmengelini nerdesin yahhuuu konuyu açmış gitmişsin. gel kız gel de sorularımızı cevapla

bravo valla ne diyeyim..bol su içmek iştahı kesiyor ödemi atıyor kilo vermeye yardımcı evet..ama siz bide boğazı tutmuşsunuz ki bu çok önemli bişey...darısı doğumdan sonra bana inşallah..

darısı bebek için benim başıma:)) hep tasa ediyordum. 70 kiloyla hamile kalsam doğuma kadar bu boğazla 100 kilo olur sonra da veremem diye..
kilo ne ki vermek senin elinde. tut boğazı.
ama bebek..
Allah istemezse olmuyor işte.
sen bebeişin keyfini çıkar.
türkmengelini nerdesin yahhuuu konuyu açmış gitmişsin. gel kız gel de sorularımızı cevapla

burdayım bacım, buyur sor hayatım.

sivasta öğretmenmişsin ne güzel öğretmen olmak isterdim ama olmadı eşimde sınıf öğretmeni ben olmadım ama eşim oldu. neysem sen su içtikçe iştahın mı kesildi. ben çok acıkınca geç vakitte ne bulursam yiyorum bazen tutuyorum bazen de yiyorum sonra pişmanlık. suyu çok içince lavabodan çıkmıyorum buna da sinir oluyorum. resmini koysana

60.6 kg da takıldım kadım anacım. tok karnına 61.6 aç karnına 60 ayy deli olucam tartıya çıktıkça aynı rakam. bak su içtim yine sıkıştım üfffff

Rabbimin nasip ettiği herşeyde bir hayır var diye inanaıyoruz ya senin olayda bunun apaçık bir örneği.
hastalanman hayatın için bariz bir dönüm noktası olmuş ,iyi de olmuş.
tebrik ederim çok güzel anlatmışsın ve uygulamışsın.
bu benim için hiç mümkün olmayan bişiy ama .iş yerimde sadece erkeklerin kullanabileceği bir tuvalet var ve ben wc iht,yacım için biraz ilerdeki camiye gitmek mecburiyetindeym.
tuvalet olayı bende kabus oldu.
eğer ortalığı pisleyecek duruma gelmezsem gün içinde tuvalete gitmiyorum ki sonradan başıma gelebilecek hastalıkları göz ardı ederek.
evde olsam yada müsait bir ortamım bende denemek isterdim.
ama senin adına çok sevindim.
tebrikler...

valla iştahımı ne kesti bilmiyorum.
suyu çok içtiğimin de farkında değilim. tuvalete sık çıkmaktan anlıyorum:)
az az yudum yudum içiyorum. kendimi hiiç diyet psikolojisine sokmadım. yasaklar yok. ne olsa yerim.
spor yapmadım ama hareketi arttırdım. kaynanamlar yokuşta. her gün in,çık. arada koyuna kuzuya bakmaya tepeye, dağa gidiyorum.
temiz hava, bol su:)

biz eşimle geç saatte yemek yeme ustasıydık. 11de klak helva kavur, mısır patlat...
sonra onda mide problemi çıkınca gece yemeleri kestik. onun canı çekmesin diye ben de yememeye başladım. alıştık gitti...
evet, bazen çıldırıp 3 sn içinde koca bir gofreti hüplettiğim de oluyor. ama sık değil.
köyde abur cubur da yok zaten. şehre market alışverişine gidince bir bitter gofret bana, bir sütlü eşime alıyorum. hepsi o.
leblebi suyla müthiş bastırıyor. üzüm de enerji veriyor. güçsüz kalmıyorum.
kahvaltıda ekmeğe zor vermiyorum. küçük parça ekmek yiyorum ama kahvaltılıklara abanıyorum. bimden çökelek aldım. tam yağlı. oooh sefam olsun. kaşık kaşık yiyorum acıkınca. yanında iki ısırık ekmek olursa olur, olmazsa maydanoz var, marul var:)

saat kaç arası iştesin? eve gelince gece kalkmayı göze alıyorsan uygulayabilirsin. zaten diyet falan değil ki..
hayat tarzı oldu bizde. eşimde kilo sorunu yok ama sırf ilaç içmemek için su içiyor.

hemen çekmeceme leblebi alayım p.tesi günü leblebi su içerim artık. leblebi tok tutar.

diyet yapıyormuş gibi düşünme. "ben sağlıklı yaşayacağım. suyu sağlık için içiyorum, istesem şimdi leblebi yerine iskender söylerim" diye düşün:)
yanına kuru üzüm alırsan tansiyonun düşmez açlıktan.

BEN ÇIKIYORUM KIZLAR, SORUNUZ OLURSA GİRİNCE CEVAPLARIM.
diyet fikrini atın kafanızdan. vücudunuz " beni aç bırakacak, kıtlık alarmına geçeyim, yağ depolayayım" demesin.:)

evet bu leblebiyi bende aldım bir avuç leblebide 20 kalori vvar.bir kase yeseniz bile en çok 100 kalori alırsınız ben bu su ve leblebiyle 20 günde 4 kilo verdim inannılmaz tok tutuyor))))

evet bu leblebiyi bende aldım bir avuç leblebide 20 kalori vvar.bir kase yeseniz bile en çok 100 kalori alırsınız ben bu su ve leblebiyle 20 günde 4 kilo verdim inannılmaz tok tutuyor))))
bende p.tesi başlıcam leblebi olayına.suyu da 3 litre biraz zor ama yapıcam artık. şimdiden 2 litre oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…