Türkler ‘Alo İsveçli’ hattını sevdi: Aramaların yüzde 80’i Türkiye’den

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Türkler ‘Alo İsveçli’ hattını sevdi: Aramaların yüzde 80’i Türkiye’den

06/04/2016 15:39

İsveç, sansürü kaldıran anayasa maddesinin kabulünün 250’nci yıldönümünde sıradışı bir servis başlattı. Kendine ait bir telefon numarası açıklayan İsveç, dünyanın herhangi bir yerinden +46 771 793 336 no’lu numarayı arayanların rastgele seçilen bir İsveçli’yle sohbet edilebileceğini duyurdu.

İsveç Turizm Birliği The Swedish Number adlı projeye gönüllü olarak katılan İsveç vatandaşlarıyla dünyanın geri kalanını buluşturmayı, böylece İsveç’in kültürü, zihniyeti ve doğasıyla ilgili merakı gidermeyi amaçlıyor.

Fotoğraf: Reuters

Şu ana kadar 210 aramanın gerçekleştiği hizmet kapsamında 5 saat 44 dakika konuşuldu.

Haberin ekşi sözlük internet sitesinde duyulmasının ardından toplam aramalar içinde Türkiye’nin oranı yüzde 80’e yükseldi.

http://www.diken.com.tr/alo-isvec-hattina-gelen-aramalarin-yuzde-sekseni-turkiyeden/

belki biz yanlız hissediyoruz ondan arıyoruz, olamaz mı yani

Bu batıya olan hayranlığımızın imrenmemizin bir göstergesi bana göre
İsveç kültürü ve bizim kültürümüz yazık olur isveçe biz isveçliye kültürümüzü(kültürsüzlüğümüzü) gösteririz

Yani süpermiş de bize işte kel göbekli falan düşer İsveçli dediğinizin hepsi İskandinav Tanrısı mı ki Ama bi dal çikolata alırım
0900lü hat beklentisiyle mi arıyorsun kızım ne kel göbeklisi, İskandinav Tanrısı? Belki gayet daş gibi bir İsveçli abla düşecek şansına
Kültür için ara

0900lü hat beklentisiyle mi arıyorsun kızım ne kel göbeklisi, İskandinav Tanrısı? Belki gayet daş gibi bir İsveçli abla düşecek şansına
Kültür için ara
Napam la taş gibi İsveçli aplayı. Gerçi enli boylu güçlü kuvvetli olur onlar, evde kapı pencere değişecek, gelsin de temizliğe yardım etsin

Yani süpermiş de bize işte kel göbekli falan düşer İsveçli dediğinizin hepsi İskandinav Tanrısı mı ki Ama bi dal çikolata alırım
Ne yapacaksın tipini, sanki nikahına al dedik
Ben sizi tümüyle kültür alışverişi ve dil geliştirme için etiketlemiştim, en çok Türk'ler arıyormuş, %80'lik arama oranını %100 yapalım namımız yürüsün, Türk'ün gücünü gösterelim istedim, başka amacım yoktu

Napam la taş gibi İsveçli aplayı. Gerçi enli boylu güçlü kuvvetli olur onlar, evde kapı pencere değişecek, gelsin de temizliğe yardım etsin
Bekar erkek çıkana kadar kapatıp ararsın artık
Şaka bir yana cidden yurtdışı paketlerine bakıp haftasonu aramayı düşünüyorum, eğlenceli olur. Paket almadan aramam Turkcell geçirir mazallah faturada

İşte bu kız böyle Mune.
Ben işin kültür, paylaşım, yeni insanla tanışma kısmındayım, hanımefendi izdivaç programına çevirdi

marilyn monroe bari konuşurken çaktırmadan öğren evi var mıymış, SSKlı mıymış, maaşı ne kadarmış

Ay şimdi bir şey derdim de aramızda gençler var ama ipucu vereyim, dil en güzel nasıl öğrenilir Mune Amacım tamamen kültürel
O değil de ilginç uygulamaymış hakkaten

Kültür için bende arardım ama dillerini bilmiyorum, kuş dili konuşsam olur mu

Vallaha kendisi bir adet Biskolata erkeği çıkarsa ben çalıştırmam zaten kıskanç kadınım ben

Ay şimdi bir şey derdim de aramızda gençler var ama ipucu vereyim, dil en güzel nasıl öğrenilir Mune Amacım tamamen kültürel
O değil de ilginç uygulamaymış hakkaten
Onu telefondan nasıl yapacaksın kızım ya
"Burası kastı msn var mı" diye kamera mı açtıracaksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…