- 8 Ağustos 2022
- 873
- 808
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Suan internette ev arkaadsi yazan ilanlara guvenirseniz,muhtemelen balkondan duseceksiniz.
Yapacaginiz tek sey iyice emin olmadan kimseye guvenmeyin.
Yardımcı olacak arkadaş, akraba yok mudur?
1. Kesinlike yurtdışından geldiğinizi söylemeyin ASLA, 3 olan şeylere 5 diyip satmaya çalışırlar. Ev sahibine de başka şehirden iş için taşınıyorum, arkadaş akraba da var yalnız değilim diyin.
2. Tanımadığınız insanlara da tek başımayım, tek yaşıyorum, tek geldim asla vb demeyin. Samimi olduktan sonra komşulara veya arkadaşlara söyleyebilirsiniz.
3. Emlakçıya gitmeyin diyorum, açıkgöz değilim yazmışsınız çok komisyon isterler. Sahibinden.com bakın kiralık. Bütçe varsa satın alın daha iyi, kiracıyla emlakçıyla uğraşmayın. Kiralarken ev sahibinden tapuyu göstermesini isteyn.
4. İstanbul çok karışık, Ankara daha sakin. Ben Ankara derim, solo kadın olarak İstanbulda yaşamak türlü türlü suça ve belaya davet demek.
5. Güvenliğe dikkat edin, geceleri tek dışarı çıkmayın mümkünse çıkarsanız da yaya yapmayın arabayla yapın. Alt katlarda çok hırsızlık olur, 1.kat bahçe katı vb oturmayın, mümkünse köpek edinin.
6. Tanımadığınzı erkeklerle konuşmayın, telefonunuzu vermeyin, başınıza bela alırsınız.
0. Türkiyede büyümediyseniz bence bu işe kalkışmasanız daha iyi, neden geliyorsunuz?
Gelme sebebiniz nedir cok merak ettim yani orayla ilgili hiçbirsey hatırlamak istemiyorsunuz yurtdısında hele avrupadaysanız basınıza ne gelmiş olabilir ki ilişki ask mesk meselesi falan mı detay vermeden soylebşlşrsşnz
Ben Türkiye'den kendimi atmaya çalışıyorum insanlar büyük bir hevesle geliyor ya hayretler içerisindeyim. Valla bizde bilmiyoruz ki Türkiyede yaşamayı, her gün çok şükür bugünü de atlattık diyoruz. Bence gelme, ama illa geleceksen İstanbul'u tercih etme, İstanbul insanı yer.
Şu hayat şartlarında zor,küçücük bir ilçede yaşıyorum ve alt katımı 4000 liraya kiraya verdiler.Gida,giyim deseniz aldı başını gitti hersey.Tek kişi için yeterli değilmi ? aylık 8000 bin civari alsam?
Gercekten insallahKafasi kizan yanindakini balkondan fiydiriyoKimse de bisey ispatlayamiyir,olen olduguyle kaliyorKonu sahibesi balkondan düşen! kadınlara katılmaz umarım. Bence de ilk yıl özellikle gerekmedikçe tanımadığı erkeklerle muhattap olmasın. Bu burda tek başına diye başına bela olurlar Allah korusun, sokakta manyak çok.
Gözü açık olmayı öğrenin. Kimseye güvenmeyin. Bir şirketle anlaşarak evinizi tutmanız sizin için daha güvenilir olacaktır. Herseyi okuyarak imzanızı atın. Kesinlikle okumadığın şeylerin altına, boş kağıtlara imza atmayın. Küçük bir şehir sizin daha az başınızı ağrıtır. Tek oldugunuzu belli etmeyin. Telaşeli tavırlar göstermeyin. Bankadaki dokümanları da okuyarak imzalayın. Adamlar haberiniz olmadan size sağlık sigortası vs açabilirler bu da ayrıca harç çıkartır sizden. Sgk gereklidir ama bunu çalıştığınız yer yapacak yoksa muayeneleriniz için ayrıca para ödemelisiniz. Kimseyle aynı evde yaşamayın. Tek oda olsun sizin olsun. Evi tuttuktan sonra kilidi muhakkak degistirin.Yurtdışından yazıyorum. Türkiyedeki yaşamla alakalı birkaç sorum var internette bulamadığım.. (biliyorum ekonomi çok kötü..,..) başka biyere git vs demeyin. Öyle olmalı. Genç bekar bir kadınım, ve tanıdığın kimse yok, ve oraya taşınmaya karar verdim. Hiç gözü açık insan değilim. Yani tamamen nasıl başlarım ne yaparım bilmiyorum. Tabi ilk başta bi miktar parayla gelicem. Eve tutmak için vs..
birkaç sorumu sormak istiyorrum; şimdiden teşekkür ederim herkese
1. Oraya gittiğimde hemen, ev kiralamak istiyorum, ama içimde hep "ya dolandırıcıysa, nerden bileceğim" diye geliyor. Yani sokakta gördüğüm herhangi bi emlakçı ya girsem güvenebilirmiyim? Yani belgelerin gerçek olduğunu nerden anlarım?
2. İnternette bazı ilanlarda ev kira arkadaşı yazıyor, siz olsanız böyle birşey yaparmıydınız? Kadın veya erkeğin yanına, daha az ödemek için..
3. Sgk sigortaymış, onu yaptırmasam olurmu? İlk başta..?
4. Tabi ilk işim orda bi banka hesabı açmak, bunda dikkat etmem gereken birşey varmı?
5.Ve genel olarak nelere dikkat etmeliyim? Veya şunu yap bunu yapma dediğiniz birşey varmı?
6. Ayrıca, büyük şehirlermi daha iyi (ankara istanbul gibi) yoksa daha küçük yerlerimi tavsiye edersiniz?
Kendi mesleğimi türkiyede yapmak istemiyorum. Eskiye dair hiçbirşet istemiyorum. Oyüzden şimdilik tercümanlık veya yabancı dil call centerde çalışmak istiyorum
Taşınmayın derim kimseye de güvenmeyinYurtdışından yazıyorum. Türkiyedeki yaşamla alakalı birkaç sorum var internette bulamadığım.. (biliyorum ekonomi çok kötü..,..) başka biyere git vs demeyin. Öyle olmalı. Genç bekar bir kadınım, ve tanıdığın kimse yok, ve oraya taşınmaya karar verdim. Hiç gözü açık insan değilim. Yani tamamen nasıl başlarım ne yaparım bilmiyorum. Tabi ilk başta bi miktar parayla gelicem. Eve tutmak için vs..
birkaç sorumu sormak istiyorrum; şimdiden teşekkür ederim herkese
1. Oraya gittiğimde hemen, ev kiralamak istiyorum, ama içimde hep "ya dolandırıcıysa, nerden bileceğim" diye geliyor. Yani sokakta gördüğüm herhangi bi emlakçı ya girsem güvenebilirmiyim? Yani belgelerin gerçek olduğunu nerden anlarım?
2. İnternette bazı ilanlarda ev kira arkadaşı yazıyor, siz olsanız böyle birşey yaparmıydınız? Kadın veya erkeğin yanına, daha az ödemek için..
3. Sgk sigortaymış, onu yaptırmasam olurmu? İlk başta..?
4. Tabi ilk işim orda bi banka hesabı açmak, bunda dikkat etmem gereken birşey varmı?
5.Ve genel olarak nelere dikkat etmeliyim? Veya şunu yap bunu yapma dediğiniz birşey varmı?
6. Ayrıca, büyük şehirlermi daha iyi (ankara istanbul gibi) yoksa daha küçük yerlerimi tavsiye edersiniz?
Almanyada mıydı bazı ailelerden cocuklar alınıp kendi halkına veriliyordu sanki acaba oyle bir durum varda sonraki ailesinin gercekleriyle karsılasıp gitmek mi istedi gibi geldi umarım paylasır derdinşBana da garip geldi. Turkiyede guvenebilecegi bir aile, tanidik vs hani bir neden olsa geri donusu bir nebze anlaşilir ama kimsem yok diyor ilk defa gelecegim diyor. Yani kimsesiz sekilde tek basina sifirdan başlayacaksa neden Turkiye olmak zorunda ilginç.
Evet doğma büyüme. Hayır ikiside değil farklı bi nedeni varHangi ülkedesiniz ? Doğma büyüme yurtdışında mıydınız ? Bu kararın arkasında bir erkek veya baskıcı aileden kaçış varsa ; ilgili ülkenin bir başka şehrine taşınmak ve polise şikayette bulunmak daha kolay değil mi ?
Almanyada mıydı bazı ailelerden cocuklar alınıp kendi halkına veriliyordu sanki acaba oyle bir durum varda sonraki ailesinin gercekleriyle karsılasıp gitmek mi istedi gibi geldi umarım paylasır derdinş