Yöresel Tarif Türkiye’nin En Geniş Mutfağı Hangisi?

Yöresel Yemekler

Türkiye’nin En Geniş Mutfağı Hangisi?

• Ankete Katılan
    73
16 Ağustos 2010
294.728
607.097
1.098
43
Malatya
Yıllardır fırsat bulduğumuz her yerde tartıştığımız konular vardır türk halkı olarak. Bir masanın başında saatlerce farklı konularda farklı sonuçlar çıkaran sohbetlerde bulunuruz..

Konu yemek olduğunda da yıllardır tartışa tartışa bitiremediğimiz 2 konu vardır. Birincisi hangi yemeğin hangi mutfağa ait olduğu, ikincisi hangi yörenin mutfağının daha güzel, daha lezzetli, daha geniş olduğu. “Hemşehrim memleket neresi?” diyen insanlarız bu tartışmaların olması ve herkesin kendi bildiğini savunması normal. İçli köfte hangi yörenin,perde pilavı hangi yörenin bir türlü hangi bölgeye ait olduğunu paylaşamayız...Ama gelin bu kez bir soruyu, bir konuyu sonsuza kadar kapatalım, elimizden geldiğince objektif olarak: Türkiye’nin En Geniş Mutfağı Hangisi?

Not: A il neden yok veya B mutfağı niye yok şeklinde yorum yapmayınız lütfen, 81 ili yazsaydık bir anlamı olmazdı sonuçta

Adana Mutfağı

Erzurum Mutfağı

Hatay Mutfağı

Karadeniz Mutfağı

Konya Mutfağı

Gaziantep Mutfağı

Malatya Mutfağı

Mardin Mutfağı

Diyarbakır Mutfağı

Bursa Mutfağı

Son düzenleme:
nevoşummmmm ablam bana Gaziantep gibi geldi. Çok çeşit var diye biliyorum. Bi arkadaşım var antepli baya değişik tatları tarifleri var..
Ayy çok güzel hepsi valla
Evet Canım Gaziantep mutfağı bir başkaBende Gaziantep'te yaşıyorum

Evet Canım Gaziantep mutfağı bir başkaBende Gaziantep'te yaşıyorum
Aaa gerçektenmi ablam ya ben antep mutfağının yemeklerini baya seviyorum biraz biliyordum zaten birde burda bir arkadaşım var antepli Onlada konuşurduk hep.
Çok zengin bi mutfağı var gercekten..
Ama hep et var dimi ablam yemeklerde

Et,nohut,sebze,sarımsak,yağ,salça ve baharat ağırlıklı canım

dunya mutfaklarını anlatan bı yemek kıtabında okumustum ...
ısmını tam hatırlayamadıgımdan yanlıs yonlendırme yapmamak adına ısım vermıyorum.
ıtalyan mutfagı, arap mutfagı ,turk mutfagı ve antep mutfagı dıye dunya mutfaklarını saymıstı tek tek
bı anteplı olarak gurur duymustum ulke mutfakları sıralamasında turkıye mutfagı olmasına ragmen antep mutfagının ekstra belırtılmesıne ...
paylasmak ıstedım

Teşekkürler paylaşım içinSahiden Antep mutfağı bir başka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…