Saraylim verdiğin bu yazının her cümlesine her kelimesine katılıyorum,çok güzel bir yazı.Bu forumda sürekli anlatmaya çalıştığını, seni çok iyi anlıyorum haklısın.54 sayfayı okumaya çalıştım ama sanrım 24.sayfa gibi bıraktım okumayı.
Hala 350 tl kuaföre para verebiliyorsan demekki muhteşem bir ülkede yaşıyorsun diyenler var;birisi 2 yıllık diğeri 4 yıllık 2 üniversite bitirdim ben,bu ülke benim gibilerle dolu...Devlet bana git çalış diye hiçbir kapı göstermedi ,kendi çabamla bir şirkete girdim,bekardım ailem ilçeye taşındı diye işten ayrıldım,incik boncuk yaparak pazarlarda bunları satarak geçindim bir süre,devlet yamukprenses diye biri yaşıyor bu ülkede ama ne yapıyor şimdi diye sormadı bile,yabancı ülkede 1 hafta telefonunu kullanmasan acaba öldümü diye peşine düşüyorlar,seni arayıp soruyorlar.Ben Almanya Kiel doğumluyum,bir sistem ve disiplin var,kimse kimsenin hakkına gasp etmiyor,en basit örnek vereyim burada avm de güvenlikten geçeceksin,arkadan gelen kadın koşa koşa geliyor önüme geçip benden önce güvenlikten geçmek için :)bu en minik bir örnek, birde şekilci bir ülkeyiz,kimseyi küçümsemek değil niyetim ama 1000 tl maaş alan herkes 257485641 taksitle son model telefon alıyor sırf gittiği mekanda masa üstüne koymak için.
Bu ülkeye hep ben veriyorum;elektriğe vergi,benzine vergi,turpa vergi,ona vergi buna vergi...adamlar düşen meteor taşları için bile vergi istediler :))Her ay bağkur ödüyorum bu ülkeye,yaşarda ölmezsem emekli olursam diye, :)hasta olsam yine özele gidiyorum çünkü peçetesi değişmemiş çatalda muayene olmak istemiyorum,zaten derdimi anlatamıyorum ki, anlatıncaya kadar yeni hasta alınıyor.
Tüp bebek tedavisinde doktorum test istiyor,devlet hastanesi ben bu testi yapmıyorum diyor,eee ne anlamı kaldı o zaman bağkur ödememin?
Ben kapalı yada açık olana da,Müslümana da Hristiyana da saygı duyan birisiyim,herkese tahammülüm var ama şu da bir gerçekki son yıllarda din gerçekten siyasete çok alet edildi,işte bundan hoşlanmıyorum ben.Çoğunun göstermelik olduğuna inanıyorum.
Kadınlarımız tecavüze uğruyor,eee mini etek giymeseymiş!Diğer ülkelerdede mini etek giyiliyor orada yaşayan erkekler niye tecavüz etmiyor peki?
Hakkını aradığın zaman dövülecek moda geliyorsun,hakkını arayamıyorsun bu ülkede,susturuluyorsun,işin ilgiç yanı en sonunda sen suçlu,asıl kabahatli olan haklı oluyor.
Eğitim sistemi yerlerde,her sınav sonrası soru kitapçıkları ile ilgili bir haber,her sene eğitim sisteminde bir değişim.
80 doğumluyum,yaz tatillerinde abartmıyorum akşam saat 22:00 da eve girerdik,şimdi sokakta tek bir çocuğu oyun oynarken göremiyorum.Aileler haklı acaba çocuğum kaçırılırmı korkusu taşıyor.
Daha düne kadar tarımla geçimini sağlayan bir ülkeydik,çiftçilere destek bitme noktasında,haldeki 3-5 aracı kaymağı yiyor,Türkiye nin geri kalanı 1 liralık domatesi 5 tl ye yiyor,en pahalı benzini kullanıyoruz,300 tl zam yapıp sigorta ve bağkur primlerine %30 zam yapılıyor,meyveyi sebzeyi ihraç ettiğimiz ülkelerden daha pahalı yiyoruz,çoğumuz otellere tatile gidemiyor,giden yine ülkemize gelen turistlerden daha pahalı tatil yapıyor.
Ülkede bir huzursuzluk var bitmek tükenmek bilmeyen,sürekli sokağa çıkma yasağı,şehitlerle dolu haberler...
Bunları dediğinde bile beğenmiyorsan çek git,ne zaman gidiyorsun,hadi güle güle gibi cümleler...eleştiremiyoruz bile.Benim için gitmek kolay ama gitmiyorum,gitmeyeceğimde,benim önceliklerim başka ama sana ve gitmek isteyenlerede saygı duyuyorum haklısınız gerçekten hem de çok haklı.
Yine karmakarışık yazmış olabilirim,laptopumda sorun var ama umarım düşüncelerimi anlatabilmişimdir,gerçekten düşüncelerini çok ama çok beğeniyorum,içimden geçen herşeyi sanki sen kaleme alıyor gibisin.