Amerikayi sen attin ortaya, Turkiyenin bugunu ile gecmisini karsilastiririm ben genelde.Amerikanin mi kaynaklari zengin, yoksa Turkiyenin mi? Turkiyedeki verimli topraklari nereden bulacaksin? Bahcede karpuz yedim ertesi sene karpuz verdi bahcem. Kendi kendine hashas yetisti. Dunyanin bir numarali findik ureticisiydik biz. Kendi cayimizi uretir, kendi pirincimizi yerdik. Simdi artik calros pirinc yiyoruz, Amerikadan.. Sekere once kota koyduk, sonra seker fabrikalarini bir bir kapattik, pancardan uretilmis mis gibi sekerin tadini unuttuk, Amerika ile antlasma yaptik, her tarlada urettikleri misirlarindan seker yapip bize satiyorlar. Bizim ciftci uretmese de olur, devlet bakar. Mis gibi kekik kokan etlerimiz vardi, ama hayvanciligi bitirdik, artik kurbanlik koyunumuzu da, yedirecegimiz samani da ithal ediyoruz. Hayvan ureticileri issiz kaldi ama olsun, devlet bakar. Her tarafa meydan okuduk, ambargo yedik, domates ureticisi fiyat dusmesin diye domatesleri tarlada birakiyor artik, yakinda sebzeleri de ithal yeriz. Ruslar tepemizi attirdi, onlara da kafa tuttuk, napalim artik 900 futbol kulubude Antalyada kamp yapmayiversin. Turizmci bir kista olmez ya, memleket sagolsun. Israilin de hatri kalmasin, onlarin bir sonraki seneye dayanmayan tohumlari ile uretiyorduk zaten bir cok sebzeyi, kendi tohumlarimiza yasak geldi nedense, Israil de para kazansin di mi..
Sen zorla oldur tarimi, hayvanciligi, turizmi, onlarda bile git ille de antlasmalarla kendini disa bagimli hale getir, sonra da gel buraya "ama amerikanin dogal zenginligi daha coook" de. Gulsem mi aglasam mi bilemedim simdi..