Turkiyedede varmii?

Belki bir sonraki seyehat tarihini bu günlere getirecek?
Mesela 2 yakın arkadaşım İran'a gidiş tarihlerini bu haftaya getirdi ki gitmisken nevroz kutlamalarına da katılmak için.
Aynı şekilde ben de baska bir ulkeyi ziyaret etmiştim,, meger birkac hafta önce geleneksel bir kutlamaları varmış.
Oradki arkadaslarin resimlerine baktikca cok pişman olmuştum,bilseydim de iki hafta onceden gitseydim diye.
Olası şeyler yani bunlar, gerilmeye gerek yok
Hayır canım normal sordum cidden merak ettiğim için

Kizlar selam.Ben Azeriyim bizde gu gun bayram Novruz bayrami.sizdede varmi merak etdim bu bayram?dinimiz bir duydugum kadariyla tum muslumanlarda var. Turkiyede varmi?benimki dert degil ama merak etdim (Lutfen konum kapatilmasin )
Mayıs ayında yaptığımız hıdırellez mi acaba bahsettiğiniz? Zaman farkları olsa da baharı karşılamak için hıdırellez yapılıyor burda da.

Bizim aile ve çevre nevruz kutlamaz hiç bilmeyiz de . Belki bahsettiğiniz Hıdırellez mi acaba onda gece Gül ağacının altına toprağa istediğimiz şeylerin resimlerini filan çizeriz tamamen batıl inanç sadece eğlenmek için yapardık annemle ama sanırım ateş Yakıp üzerinden atlayanlar filan oluyordu. Hıdırellez 5 mayıs

Babamın işi dolayısıyla ilçede oturmuştuk 2 3 sene kadar oraya dair sevdiğim en güzel şeylerden biriydi nevruz kutlaması. Ateş yakilir oyunlar oynanır dilekler dilenirdi herkes en güzel kıyafetlerini giyerdi falan tam bi şenlik havası anlıycağınız:) Türkiyedeki türklerden de kutlayan var yani halen

Babamın işi dolayısıyla ilçede oturmuştuk 2 3 sene kadar oraya dair sevdiğim en güzel şeylerden biriydi nevruz kutlaması. Ateş yakilir oyunlar oynanır dilekler dilenirdi herkes en güzel kıyafetlerini giyerdi falan tam bi şenlik havası anlıycağınız:) Türkiyedeki türklerden de kutlayan var yani halen
Ay ne guzel.Ben bayramlari cok severim.yeni yilda o kadarda guzel gecmiyor evde oturup yeni yili bekleriz cogumuz ama Novruz cok eglenceli gecer..

Bi dilek tutuyorsun atiyorum sevgilin var acaba evlenicekmiyiz diye yada uniye hazirlaniyorsunuz acaba iyi olucakmi kazana bilicekmiyim diye dilek tutup komsu kapi dinlenir guzel sozler duyarsan kabul olur dileyin
Bizde dilek bir kağıda yazılır. Kimse görmeden gece bir gül ağacının altına gömülür ve sabah olunca akarsu gibi bir yere atılır ki dilek kabul olsun. Ben geçen yıl büyük,ok önemli bir dilek dilemiştim. Ancak akarsu bulamadığımdan, o gün yağmurluydu yol kenarında yağmur sularının biriktiği gidere attım. Nasıl olsa götürür dedim. Dileğim az daha gerçekleşecekti, direkten döndü. akarsu olayını daha ciddiye almalıydım.

Tarihi İran Coğrafyasında, Mezopotamya da Nevruz kutlanır. Hatta İran' da hala büyük kutlamalar yapılır, en önemli bayramlarından biri bile sayılabilir, tatil falan oluyor,ailece kutluyorlar, ziyaretler vs vs. Bizim buralarda öldü ne yazık ki:S pagan kökenlerimizden gelen ne güzel bir gelenektir oysa baharın gelişini, doğanın canlanmasını ve yaşamı ve yeniden doğumu kutlamak, sembolik olarak ölüm ve yaşamı temsil eder..her kışın, her acının, her felaketin ardından doğan umudu simgeler nevruz.

Son düzenleme:
Tarihi İran Coğrafyasında, Mezopotamya da Nevruz kutlanır. Hatta İran' da hala büyük kutlamalar yapılır, en önemli bayramlarından biri bile sayılabilir, tatil falan oluyor,ailece kutluyorlar, ziyaretler vs vs. Bizim buralarda öldü ne yazık ki:S pagan kökenlerimizden gelen ne güzel bir gelenektir oysa baharın gelişini, doğanın canlanmasını ve yaşamı ve yeniden doğumu kutlamak, sembolik olarak ölüm ve yaşamı temsil eder..her kışın, her acının, her felaketin ardından doğan umudu simgeler nevruz.
Evet bizdede oyle cok guzel kutlanir.Novruza ozel tatlilar var onlar yapiliyor.konserler falan da var semeni isimle cimene benzer bi bitki var onuda masalara koyuyorlar

Kizlar selam.Ben Azeriyim bizde gu gun bayram Novruz bayrami.sizdede varmi merak etdim bu bayram?dinimiz bir duydugum kadariyla tum muslumanlarda var. Turkiyede varmi?benimki dert degil ama merak etdim (Lutfen konum kapatilmasin )
Küçüklüğümde 21 Martı Mart Dokuzu olarak kutlardık. Piknik yapardık, kadınlar, erkekler, büyükler, küçükler herp beraber ip atlardık, çuval yarışı yapardık. Zamanla azaldı ve bitti. Pazar günü (21 Mart hafta içine denk geldiği için) seneler sonra akrabalarla bir araya gelip piknik yaptık, maalesef eskiden olduğu gibi renkli değildi :(

Back
X