Turkiyedede varmii?

HerSey_Guzel_Olucak

.
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2018
2.475
2.844
63
Kizlar selam.Ben Azeriyim bizde gu gun bayram Novruz bayrami.sizdede varmi merak etdim bu bayram?dinimiz bir duydugum kadariyla tum muslumanlarda var. Turkiyede varmi?benimki dert degil ama merak etdim (Lutfen konum kapatilmasin )

Nevruz baharin gelisini kutlamak icin binlerce yil oncesinden beri var olan bir Türk geleneği zaten. Biz bunu günümüzde pek kutlamasak da atalarimiz hakkiyla kutlamışlar Ötüken yaylalarinda :KK66: kısaca bu bayram bir Türk gelenegidir normalde.

Ayrica Türklerden baska kutlayanlar da var elbette baharin gelişini.

Müslümanlıkla alakası yok ki. Baharın gelişi kutlanıyor. Ama bizim buralarda bi tek Ramazan Bayramı Kurban bayramı bayram olarak kutlanıyor

Bildigim kadariyla bazi kisilerde sadece sosyal medyada kutlama yazilari gordum ama oyle ozel bir kutlamasi yok hic gormedim...

Ahirkapida çok güzel şenlikler olurdu, ateşin üstünden atlanirdi falan...
Ama son yillarda güvenlik bahanesiyle devlet tarafından engel olunuyor kutlamalara.
Yine de doğuda ve Trakya bölgesinde (benim gözlemlediğim) daha yoğun kutlanıyor ama iç Anadolu'da insanlar çok umursamiyorlar

Bunu bilmek acaba size ne kazandıracak acaba merak ettim
Belki bir sonraki seyehat tarihini bu günlere getirecek?
Mesela 2 yakın arkadaşım İran'a gidiş tarihlerini bu haftaya getirdi ki gitmisken nevroz kutlamalarına da katılmak için.
Aynı şekilde ben de baska bir ulkeyi ziyaret etmiştim,, meger birkac hafta önce geleneksel bir kutlamaları varmış.
Oradki arkadaslarin resimlerine baktikca cok pişman olmuştum,bilseydim de iki hafta onceden gitseydim diye.
Olası şeyler yani bunlar, gerilmeye gerek yok

Back
X