- 5 Şubat 2015
- 8.379
- 24.176
- 398
siz koyunsunuz kısmını geçelim, koyunlar güzel hayvanlardır, çok severim ve birini ya da bir grubu aşağılamak için kullanılmasından hoşlanmıyorum.İzledim tekrar o kısmı...dediğim gibi her kelimesini onaylamıyorum ve de beğenmedim tabiki de o kısmı...
Ama şimdi burayı bir kenara bırakırsak,yaşadığım çevredeki chp lilerin düşünceleri bunlar...siz koyunsunuz,tayyipten nefret ediyorum,tayyip hırsız,sarayda oturuyor,siz yobazsınız,gezi parkını desteklemiyorsınuz,berkin minicik bir bebekti tek gözyaşı dökmediniz...
Bunları ilk defa bu oğlandan duymadım ki ben...konuşmaya başladığımızda devamı aynen bu cümlelerle geliyor neredeyse...
Ama itiraf edeyim;
En aptal akp bi üstü mhp diye sıraladıktan sonra en zekisi, chp li ama hdp ye de oy verebilirim dediği kısımdaki hateketlerine çok güldüm :)
Eğer aynı görüşte olsaydık beraber gülüyor olurdu mesela...geçen günkü konuda vals muhabbetinin sayfalarca video ve capslerle uzadığında gülemedim...ya da kabataşta derili adamlarla ilgi capslerde siz eğlendiniz ben tek kelime etmedim...bana göre seviyesiz paylaşımlardı...
bir grubun aşağılanmasından da hoşlanmıyorum.
ama aşağılanmak istemeyen grubun işine gelmeyen konularda kulağının üzerine yatıp işine gelen konularda kaplan kesilmesinden de hoşlanmıyorum
biri C.başkanından nefret edebilir, sen elmayı seviyorsun diye elma da seni sevmek zorunda değil nihayetinde, sevmemek ve hakaret etmek farklı kavramlardır. C.başkanlığı bu ülkenin yasalarına göre kanunla korunan bir makam ve buna saygı göstermeliyiz.
C.başkanı hırsız... kendisi hakkında ileri sürülen iddialara doyurucu yanıtlar vermedi diyelim ona, haliyle de bir kısım insanın aklında şaibeler var, C.başkanı siyaset konusunda deneyimli, işin bu noktaya geleceğini öngörebilmeli o yüzden de açık olmalıydı.
e evet, Sarayda oturmuyor mu? oturuyor, o saray mahkemelik oldu mu, evet, o sarayın bir günlük elektirik gideri bile dudak uçuklatan bir rakam mı, e evet.
siz yobazsınız, yobaz olmayan AKP seçmeni olduğu gibi olan AKP seçmeni de var.
gezi parkını desteklemeniz ve desteklememeniz değil mesele, MHP de açıktan bir destek vermedi ama bu kadar eleştirmedi, mesele orada olan hukuksuzlukları görmemeniz, polis insanları dövdü, gözünü çıkardı, eylemdeki sendikalı amcalara adam en az 70 yaşında bu arada gaz sıkıyorlar diye biz binanın pencerisinden bağırdık diye binanın içine gaz fişeği attılar.
Ethem Sarısülük polis kurşunuyla öldü, böyle bildiğin polis hedef gözeterek kurşun sıktı. Cenazesi götürülürken bile olay çıktı, Cem Evine zor soktular naaşını, annesini bırakın evladımı gömeyim diye ağladı. bir anne evladını gömebilmek için ağladı.
İzmir sokaklarında ne idüğü belirsiz eli sopalı herifler beni ve arkadaşlarımı kovaladı, Hocazaade Camiinin ordan vapur iskelesinin oraya nasıl kaçtım, ben bilirim.
dövülerek adam öldürüldü.
Berkin'i sevin ya da sevmeyin, 15 yaşındaki evladını toprağa gömmüş bir anne yuhalandı. 15 yaşında daha. ister ekmek alsın ister protesto etsin, daha yeni çıkmış çocukluktan.
sorun bunları görmemeniz. bunlar az buz meseleler değil. bunlar haklı eleştiriler, dalga geçilecek şeyler değil. anlaşamadığımız mesele bu zaten.
bir Cumhurbaşkanının iddialar doğru ya da yalan, serveti üzerinde şaibe olması ciddi bir mevzudur, sadece Türkiye'ye özgü bir durum değildir.
o Cumhurbaşkanından beklenen de servetinin şeffaf olmasıdır. eğer şeffaflık yerine ötekileştirme tercih ediliyorsa bu tepki çeker ve eleştiri konusu olur.
olacaktır, eşyanın tabiatı bu.
yani iktidar eleştirilir, muhalefet eleştirir, işin gereği, tabiatı bu. iktidar şeffaf olmadıkça muhalefet daha sert eleştirir, bu da eşyanın tabiatı.
ne diyeceğiz peki AKP'ye bunların dışında, Cumhurbaşkanı bence yeşil değil mavi kravat taksın, Başbakan da boyuna çizgili takım giysin, daha uzun gösterir mi diyeceğim? Bunları söylemeyeceksem zaten gider AKP'ye oy veririm.
o derili capslere gelince, öyle bir fantezi öyle bir alayı hak eder, biz de ağlanacak halimize güldük mesela.
Son düzenleme: