- 20 Ocak 2010
- 46.244
- 167.633
- 1.123
- 43
Arkadaşım kafa gidikmi on bin tane konu açmışsın ne reklam yaptın be
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Arkadaşım kafa gidikmi on bin tane konu açmışsın ne reklam yaptın be
Zaten tayyip erdoğan'ı halkın gözünde yücelten de zamanında halkın üzerinde kurulan din baskısı ve tayyip erdogan in bunu yok etmiş olması.bu yuzden argüman olarak kullandım bunu,yoksa dindarlık kavramının içinin boşaltıldığını düşünüyorum aynı zamanda bu da eleştirim.okullara bu kadar çok din dersi konmasını da doğru bulmuyorum mesela ama dediğim gibi zamanında imamhatipler engellenmeye çalışıldı bugün de böyle ikisi de yanlış.elbette yaşam hakkı başörtüsü hakkından önce geliyor bence de,başörtüsünu din ile bagdastirmiyorum kişisel bir tercih bana göre. İnsanların inançlı olsun olmasın özgür oldukları bir ülke istiyorum bende ve bu ülkenin gençleri sanatla, edebiyatla,bilimle ilgilensin ıstiyorum sadece ülkemde değil yaşadığım coğrafyada insanlar bu kadar kolay ölmesin,öldürülmesin,gençler ideolojilere kurban edilmesin...kimse kimseyi otekilestirmesin... Dediğim gibi hep birileri öteki olduğu için ülkemizde, kafamızda soru işaretleri var maalesef.ben türban yasağına karşıyım, akp'den önce de karşıydım, sonra da karşı olacağım. benim için İkna Odaları bu ülkenin utancıdır. ve yaşadıklarınız için çok üzüldüm, dilerim bir daha genç kızlarımız aynı ayrımcılığı yaşamazlar.
öne sürdüğünüz argümanlar hep din üzerine. din ve vicdan özgürlüğünü sonuna kadar savunuyorum, yanlış anlamayın, ben insanların inaçlarını ve inançsızlıklarını özgürce yaşayabileceği bir ülke istiyorum.
ama benim özgürlük ve hak sıralamamda yaşam hakkı, başörtüsü hakkından daha önce geliyor. elbette ikisini aynı anda savunmak, savunabilmek esas olan ama ben şu anda yaşam hakkımızla ilgili bazı kaygılar taşıyorum. bunun yanında artık bir başörtüsü sorunumuzun olmayacağını düşünüyorum çünkü bu yasağa karşı olanlar da gördüler ki başörtülü kadın, doktor, öğretmen olunca dünya tepemize yıkılmadı. zaten başörtülü kadınla aynı din ve dünya görüşünü paylaşan ama kadın olmadığı için haliyle türbanlı da olmayan öğretmenimiz doktorumuz vardı, o zaman da yıkılmıyordu.
ben gittiğim bir eylemde mesela "çimlerin üzerine basmasınıza ulen" eyleminde havaya uçmayacağımdan emin olamıyorum.
hükümetin hoşuna gitmeyen bir eyleme katıldığım için polis tarafından fiziksel varlığıma saldırılmayacağından da emin değilim.
ve ben bütün bunları yapamıyorken IŞİD'in İstanbul'da 2 yıl üstüste bayram namazı kılabilmesini de kendime tehdit olarak görüyorum.
ve dahası sizlere de tehdit olarak görüyorum.
dilerim bir gün bizlerin çocuklarında kötü izler bırakmayan bir ülkemiz olur.
İslam Coğrafyasının, Farabiden, İbn-i Sina'dan bu hale gelmesi üzücü. o dönemlerde din adamı olmak bilim adamı olmak demekti.Zaten tayyip erdoğan'ı halkın gözünde yücelten de zamanında halkın üzerinde kurulan din baskısı ve tayyip erdogan in bunu yok etmiş olması.bu yuzden argüman olarak kullandım bunu,yoksa dindarlık kavramının içinin boşaltıldığını düşünüyorum aynı zamanda bu da eleştirim.okullara bu kadar çok din dersi konmasını da doğru bulmuyorum mesela ama dediğim gibi zamanında imamhatipler engellenmeye çalışıldı bugün de böyle ikisi de yanlış.elbette yaşam hakkı başörtüsü hakkından önce geliyor bence de,başörtüsünu din ile bagdastirmiyorum kişisel bir tercih bana göre. İnsanların inançlı olsun olmasın özgür oldukları bir ülke istiyorum bende ve bu ülkenin gençleri sanatla, edebiyatla,bilimle ilgilensin ıstiyorum sadece ülkemde değil yaşadığım coğrafyada insanlar bu kadar kolay ölmesin,öldürülmesin,gençler ideolojilere kurban edilmesin...kimse kimseyi otekilestirmesin... Dediğim gibi hep birileri öteki olduğu için ülkemizde, kafamızda soru işaretleri var maalesef.
Ve otekilestirilen kişiler düşüncelerini ideoloji haline getirdi maalesef. Onca medeniyete ev sahipligi yapmış topraklar, eserler heba ediliyor.savaşlar oluyor,siviller hedef alınıyor,insanlar paramparça oluyor ve herkes izliyor geçmişte olduğu gibi...bilmiyorum inşallah bu zulümden,esaretten kurtuluruz,bir olur birlik oluruz...İslam Coğrafyasının, Farabiden, İbn-i Sina'dan bu hale gelmesi üzücü. o dönemlerde din adamı olmak bilim adamı olmak demekti.
hep birileri öteki oldu bu ülkede, haklısınız, sünniler, aleviler, laikler, sırayla hepimiz bir diğerinin ötekisi oluyoruz.
bir gün gelip de uzlaşıp yolumuza devam edeceğimiz bir gün gelecek mi merak ediyorum.
Laf sokmak istesem emin olun sokarım.Yahu lütfen ilkokul seviyesinde "offf ne laf soktum ama " cümleleri yazıp kaçmayın.
Açıklayın hangi parti yapıcı?
Kendinizi çok güzel ifade etmişsiniz,bu tarz eleştiriler zaten geliştirir insanı.Ben de neyi anlamıyorum biliyor musunuz bugün paylaşıldığı gibi akp seçmeninin zekasınin kucumsenmesini. geçmişte başörtülü insanlara köylü muamelesi yapıldığı bir ülkede yaşadık biz.Ben başörtülü bir öğretmenim mezun olduktan 10 sene sonra atandim bu yüzden.ben su an rahatlıkla memuriyetimi yapabiliyorum bu hayaldi benim için.üniversite öğrencisiyken okulun, okul dışındaki bir kafesinden yaka paça dışarı atilmistim arkadaşlarımın gözü önünde,eylem filan değildi öyle oturmaya gitmiştik.Ben sadece bu sebepten oy verebilirim akp ye,chp bana bu özgürlükleri tanıyacak mı iktidar olduğunda? Demissiniz ya ben farklı bir türkiyede yaşıyorum siz farklı diye ben de yaşadım çok farklı bir türkiyede,ahmet kaya nın kafasına fırlatılan çatal kaşık sahnesini çok net hatırlıyorum kral tv müzik ödülleri gecesinde,sonra da hepsi 10.yıl marşını okumuştu yaptıklarıyla övünerek.aczmendi diye bir tarikat çıkmıştı ankara nin meydanında anlamsız bir şekilde güya zikir çekmişlerdi,sonrasında 28 şubat,su an diyorsunuz ya akp milleti otekilestirdi diye,otekilesen taraf değişti sadece.olması gereken ikisi de değil tabiki ama kapsayıcı bir parti yok bana göre en fazla akp bu mesajı verip daha çok kişiye hitap ediyor.chp nin doğuda esamesi okunmuyor,mhp desen bana göre sadece bir rolü var ve onu oynuyor sanki,hdp terörden kopar türkiye partisi olursa şansı var.ben yukarıda anlattığım duygusal sebeplerle ve kendimi düşünerek oy veriyorum benim yaşadıklarımı yaşayıp da erdogani desteklemeyen yoktur sanırım,tıpkı sizin bugün yasadiklariniz sizde iz biraktiysa bizde de bıraktı zamanında malesef.
Şöyle eğlenceli, komikli videolar çekip olayların içini boşaltma, sebepleri anlamsızlaştırma çabasını yutmayın rica ederim.
İnsanlar ülkelerinin cumhurbaşkanına karşı videoda bahsedildiği gibi "nefret" hisleri besliyorsa bunun arkasında yatan güçlü sebepler vardır. Her türlü eleştiriye karşı "Sizin gözünüzü Tayyip nefreti bürümüş!!!" diyorsunuz ama bu insanların gözünü Tayyip nefreti neden bürümüş, ne olmuş da bu insanlar bu kadar tepkililer diye takkeyi önünüze koyup hiç düşünmüyorsunuz. Durduk yere mi oluştu bu hisler milyonlarca insanda? Kim daha rahat, daha özgür, daha müreffeh bir ülkede yaşamayı arzu etmez?
Yahu Allah aşkına bir kere empati yapın da kendinizden başkası nasıl hissediyor düşünün. Tayyip Bey tarafından kendisini desteklemiyoruz diye ilan edilmediğimiz kötü bir sıfat kaldı mı? Dış mihraklar, karanlık güçler, kıskananlar, çekemeyenler, düşmanlar, teröristler, kafirler, münafıklar, ateistler, din düşmanları...Farklı farklı günlerde bunların hepsini söyledi bize, yalan mı? Yahu nasıl sevelim, niye sevelim biz bu adamı? Kendisine yakınlaştıracak ne yaptı, balkon zamanları haricinde ne zaman ılımlı konuştu? Ne zaman bizim de bu ülkenin insanı olduğumuzu hissettirdi? "Onlar ne düşünürse düşünsün biz karar verdik, olacak" insan aklına, fikrine hakaret değil mi? Karşıt düşünceler bu denli susturulup ezilmeye, göz ardı edilmeye mi mahkum olmalı?
Biraz vicdanlı olun, insaflı olun. Rabbena hep bana olmaz, bu kadar farklı türde insanın yaşadığı topraklarda bu "hep ben hep ben", ı ıh, tutmaz.
Çok uzun ve tekdüze olmuş.Açıkçası daha zekice bir video bekliyordum.
Tutturmuş Tayyip de Tayyip.Oysa tek şıkla ona değinip daha farklı seçenekler kullanabilirdi.
Yine de düşündürücü denebilir.Yumurta mı tavuktan tavuk mu yumurtadan ?
Acaba öyle görünmek isteyenler mi nefret ediyor yoksa zaten öyle olanlar mı nefret ediyor ?
Hdp'ye.oy verme hususu daha 3-5 aylik birsey. Senelerdir dillere pelesenk olan bu chp eski chp degil savini tam desteklemiyor.
Uzlasmadan uzak bir parti deyince bana bir gulme geldi kusura bakmayin.Liderinin mezhebine kadar dil uzatan bir iktidar varken uzlasma,birlestirici ogeden bahsetmek ne kadar dogru bilemedim.
Yol katedememeleri eger bu partiyi desteklemiyorsaniz sizi neden bu kadar ilgilendiriyor? Ya da bir muhalefet partisi nasil yok kat eder?Bu platformda bile Iktidarin basarisizligini muhalefetin beceriksizligine yoran iktidar yanlilari var yahu.Bundan ala fikra olur mu ?
Yuksek egolari sebebiyle elestirilen hem de son secimde secmeni tarafindan sari kart gosterilen zamaninin basbakani varken partinin basinda sizce muhalefetin bir onerisini dinleyecekmiydi zamaninin basbakani simdinin cumhurbaskani.
Hadi derseniz nerde uzlasmaci tavri?Chp suructan sonra meclise sundugu teklifi neden reddetti akp peki?Cok mu yanlis bir teklifti bu teror olayi arastirilsin demesi.Yani chp'yi elestirdiginiz noktalar cok havada kaliyor.Daha nesnel kanitlarla sunu sunu yapti chp derseniz fikrimi yine belirtebilirim.
Kendinizi çok güzel ifade etmişsiniz,bu tarz eleştiriler zaten geliştirir insanı.Ben de neyi anlamıyorum biliyor musunuz bugün paylaşıldığı gibi akp seçmeninin zekasınin kucumsenmesini. geçmişte başörtülü insanlara köylü muamelesi yapıldığı bir ülkede yaşadık biz.Ben başörtülü bir öğretmenim mezun olduktan 10 sene sonra atandim bu yüzden.ben su an rahatlıkla memuriyetimi yapabiliyorum bu hayaldi benim için.üniversite öğrencisiyken okulun, okul dışındaki bir kafesinden yaka paça dışarı atilmistim arkadaşlarımın gözü önünde,eylem filan değildi öyle oturmaya gitmiştik.Ben sadece bu sebepten oy verebilirim akp ye,chp bana bu özgürlükleri tanıyacak mı iktidar olduğunda? Demissiniz ya ben farklı bir türkiyede yaşıyorum siz farklı diye ben de yaşadım çok farklı bir türkiyede,ahmet kaya nın kafasına fırlatılan çatal kaşık sahnesini çok net hatırlıyorum kral tv müzik ödülleri gecesinde,sonra da hepsi 10.yıl marşını okumuştu yaptıklarıyla övünerek.aczmendi diye bir tarikat çıkmıştı ankara nin meydanında anlamsız bir şekilde güya zikir çekmişlerdi,sonrasında 28 şubat,su an diyorsunuz ya akp milleti otekilestirdi diye,otekilesen taraf değişti sadece.olması gereken ikisi de değil tabiki ama kapsayıcı bir parti yok bana göre en fazla akp bu mesajı verip daha çok kişiye hitap ediyor.chp nin doğuda esamesi okunmuyor,mhp desen bana göre sadece bir rolü var ve onu oynuyor sanki,hdp terörden kopar türkiye partisi olursa şansı var.ben yukarıda anlattığım duygusal sebeplerle ve kendimi düşünerek oy veriyorum benim yaşadıklarımı yaşayıp da erdogani desteklemeyen yoktur sanırım,tıpkı sizin bugün yasadiklariniz sizde iz biraktiysa bizde de bıraktı zamanında malesef.
Ve otekilestirilen kişiler düşüncelerini ideoloji haline getirdi maalesef. Onca medeniyete ev sahipligi yapmış topraklar, eserler heba ediliyor.savaşlar oluyor,siviller hedef alınıyor,insanlar paramparça oluyor ve herkes izliyor geçmişte olduğu gibi...bilmiyorum inşallah bu zulümden,esaretten kurtuluruz,bir olur birlik oluruz...
aa merhaba canım nasılsın, iş güç cocuk derken cok oldu buraya girmeyelimelekyavrum nerelerdeydin ha diyceksinki sen kimsin
ben oglushum eski nickim bebeğimi kaybettim bölümünde takip ediyordum seni
sonra kaybolup gittin