Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Benden başka 1000 kisilik plazada çalışan yok mu? Herkes nasıl izole oluyor? Hadi cogunluk ev hanimi diyelim, eşleriniz de mi çalışmıyor?
Kendimi kurbanlık koyun gibi hissediyorum...
Ben de sizin gibi hissediyorum maalesef, burada da okuduklarımdan herkes evde biz gayet rahat bir kurumda olmamıza rağmen çalışıyoruz karı koca. Elimizden geldiğince dikkat ediyoruz ama işte dışarıdayız sonuçta. Allah yardımcımız olsun hepimizin.

Cevap vermiyor sürekli yabancı makaleler ingilizce tutturmuş konuşuyor bütün internasyonal makaleleri okumuş arkadaş ingilizce bildiğinden gelmiş evde otura otura Prof olmuş
Niye tuzlu su ablacım?
Tuzlu su bağışıklığı arttırmıyor
Tuzlu su virüsle ilgisi yok
Peki niye sende tuzlu su dedin diyorum
Heralde diş eti için dedi
Virüsleri boğazdan atmıyorsa bu tuzlu su niye tahriş edeyim boğazımı boşa?
Ne için yarıyor niye önce karşı çıkıp sonra yapalım dedin
Sonra yine karşı çıktın
İngilizce yazayım istersen daha iyi anlarsın belki

Arkadaslar açık açık yazıyorum
Boğaz enfeksiyonuna tuzlu su iyi geldiği için diğer virüslerde etkili olduğu için belki bunada etkili olabilir dedim diye linç yedim
Varsa bir çözüm sunun tıp tarihine geçin madem
Evinizden yazıp yazıp duruyorsun
Ben çalışıyorum bir yandan
Bana mantıklı geliyor
Arkadaşa soruyorum sorduğum soruya cevap vermiyor benim bilgimi ölçmeye çalışıyor
Ya arkadaş niye tuzlu su dedin madem?
Açıkla
Tuzlu su bağışıklık arttırmaz
Covid-19 la ilgisi yok
O zaman niye ?
Bunu açıkla O zaman

Canim haklisin tuzlu su hakkinda mesajlarinizi okumadim ama izledigim bir doktor videosunda yarim litre suya 4 5 kasik tuz ekleyip agza ve buruna gunde 2 3 kere gargara yapmayi oneriyordu. Bu islemle virusun akcigere inmesi engelleniyormus. Videoyu bulamadim ama doktorun dedikleri bu.

Gerçekten benim annem psikolojimi bozdu. Keşke çalışıyor olsaydım diyorum ya . Kadın vicdanımla oynuyor resmen. Ben kendimce tedbirleri alıp biraz uzaklaşmak istiyorum cidden bütün gün evde korona haberlerine maruz kalmaktan , konuşmalarına maruz kalmaktan bana fenalık geldi. Evet ben dışarı çıkmak hava almak istiyorum. Ama kendisi ben yaşlıyım gençlere bir şey olmuyormuş , yaşlılara bulaştırıp onları öldürüyorlarmış hem ben sigara içiyorum diyip yanımda sigara yakıyor ! Resmen vicdanımla oynuyor. Ben toplu taşıma kullanmıcam kalabalık kafelere gitmicem sonuçta .
Tamam ciddi bir durum da insanları “fazla” korkuya sürüklemiyorlar mı ya ? Bu gidişle stresten ölecek insanlar. Dışarı çıkmayın korona öldürür. İçeri girmeyin deprem öldürür. Ya ne yapıcaz biz ? Farkındamısınız son yıllarda dünya hep bir korku imparatorluğu ile yönetiliyor. Sanki hayat çok mükemmel böyle hepimiz gülllük gülistanlık mutluluk içinde yaşıyoruz , bir de insanların , hayvanların başına bu virüsleri bela edip üstüne korku imparatorluğu kurarak iyice cehenneme çeviriyorlar. Üç günlük dünyada bir gün yüzü göremedim ben şahsen ya 🤦🏻‍♀️ İki gıdım mutluluğu da çok görüyorlar.
bu Virüsleri yayıp etrafa korkuyu da salanlar neden kansere aynı şekilde davranmıyor sorarım size ? Etrafımda genç yaşta yakalanan o kadar çok insan var ki! Gencecik hayatları korkunç bir sonla alıp götürmüyor mu ? Kanseri bitirmek işlerine gelmiyor çünkü ilaç satacaklar .. ah ah filler tepişirken çimenler ölüyor ah !!!

Canim haklisin tuzlu su hakkinda mesajlarinizi okumadim ama izledigim bir doktor videosunda yarim litre suya 4 5 kasik su ekleyip agza ve buruna gunde 2 3 kere gargara yapmayi oneriyordu. Bu islemle virusun akcigere inmesi engelleniyormus. Videoyu bulamadim ama doktorun dedikleri bu.
Anlamıyorlar sabahtan beri benle tartışmaya giriyorlar biyolog değilsin diye tutturmuş
Kendi de yazdı tuzlu su diye
Hayret birşey ya
İngilizce bilmediğimi iddia ediyor
Ben her doktorun fikrine katılmak zorunda mıyım?
Mantıklı gelenleri paylaşıyorum

Ya arkadaslar daha hicbir doktor bulamamis nasil engellenir nasil yok olur nasil tedavi edilir ... Hicbir bilim adami bile bulamamis... Biri sicak havalarda bitecek diyor digeri hic ilgis yok diyebiliyor lutfen kendinizi niye uzuyorsunuz tartissacak yok Ben dogru biliyorm diye herkes kendince yapsn biri tuzlu gargarami yapio. Yada viski mi icio alin iranda alkol icen mi dersiniz hindistanda inek idrari icen mi. Siz tartismayn lutfen

Hanımefendi bizleri Google mantarı ve cahil ev hanımı minvalinde suçlamalarla gelmeseydi zaten birşey demeyecektim. Yazdıklarını bir okuyun isterseniz resmen kışkırtıyor.

Cevap vermiyor sürekli yabancı makaleler ingilizce tutturmuş konuşuyor bütün internasyonal makaleleri okumuş arkadaş ingilizce bildiğinden gelmiş evde otura otura Prof olmuş
Niye tuzlu su ablacım?
Tuzlu su bağışıklığı arttırmıyor
Tuzlu su virüsle ilgisi yok
Peki niye sende tuzlu su dedin diyorum
Heralde diş eti için dedi
Virüsleri boğazdan atmıyorsa bu tuzlu su niye tahriş edeyim boğazımı boşa?
Ne için yarıyor niye önce karşı çıkıp sonra yapalım dedin
Sonra yine karşı çıktın
İngilizce yazayım istersen daha iyi anlarsın belki
Kizzzz Corona diyoruz bosverin yaaa aaaa kenetlemiz gerekirken çok bilsek ne olacak virüs adam mı seçiyor bu rektör bu inşaat işçisi bu bilgili bu bilgisiz diye kimse birbirini tanımıyor sıkıntıdan sarmayin birbirinize surda iki sıkıntı gideriyoruz

Haber sitelerinden duydukları yalan yanlış şeylerle beni çürütecek aklı sıra

Hanımefendi bizleri Google mantarı ve cahil ev hanımı minvalinde suçlamalarla gelmeseydi zaten birşey demeyecektim. Yazdıklarını bir okuyun isterseniz resmen kışkırtıyor.
Neyi kışkırttım
O hanfendi bana biyoloji okumadın atıyorsun dedi bende okuduğumu söyledim
Olayı kişileştirenn o
Ev hanımı olmak insanı cahil yapmaz
Ama bilmediği konu hakkında ahkam kedmek yapar
İngilizce bilmiyorsun okumuyorsun deyip durdu
Ayyy yani olayı nereye getirdiniz

İnan ki yaşadığım traji komik değil resmen bı trajediydi.
Millet neredeyse beni taşlayacaktı maske eldiven takın, 1 metre mesafe ile duralım dediğim için.

Bizlerin anlayacağı seviyeye getirmek için grip gibi tabiri kullanıldı. Evet semptomları gribe benziyor. O yüzden büyük bir güruh biz tedbiri elimize alalım dedikçe halkı galeyana getirmekle suçluyor. Hani geçmişte bir haber vardı , biraz aminayane olacak ama kadın hiv taşıdığını söylüyor adam da atın ölümü arpadan olsun filan diyordu. Değişik görüşler olsa da herkesin söylediği önlem önlem önlem. Ve bunlar öylr basit şeyler ki. Neden anlamamakta yada uygulamamakta ısrar ediyorlar anlamak güç.

X