Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Ztn ozmna kdr durumlar farklı olur o da hic bir yere gidemez bence hayal kuruyor he he diyip gecin
Bugün konuştuk, bir Latin Amerika ülkesiymiş, üstelik corona vakaları da görülmeye başlamış tek tük. Bu adamlar da salak değilse ülkeye girişleri kapatırlar herhalde. Herkes bir tuhaf ya. Neyse, biz konuşmamızı yaptık, ülkelere girişler kapatılmazsa bile, bizim eve girişler kapatıldı.

Sevgili hanfendi bana niye yukseliyorsunuz. Ben ne umreye gittim nede bir tur sirketine sahibim. İranda şubat ayinda virus goruldu.
Iki ay once çin bile dogru duzgun tedbir almiyordu. Haber kaynaklarinizi gozden gecirin bence

İnsanlar o kadar umursamazki.kinse ciddiye almıyor.10-15 gün sonra patlama yaşanacak vakalarda.Allah hepimizi korusun.biz evden cıkmıyoruz.1-2 haftalık ihtiyacımızı aldık.insanlar maske kolonya fiyatlarından sonra tabiki stok yapar.düşünsenize italya gibi karantinada olunduğunu.hersey 5 katı fiyata satılır.hatta yiyecek ekmek bulunmaz.20 liradan satarlar ekmeği.ne kadar süreceği sıcaklarla gidip gitmeyeceği belirsiz bir virüs.tabiki panik yapmayalım.ama önümüzde avrupa ülkeleri örnek işte.biraz akıllı olmak lazım. avmlerden çocuk oyun alanlarından parklardan vızır vızır hikaye paylasıyor arkadaşlarım.
devlet daha ne yapsın elinden geleni yaptı.ben resmi makamların bu kadar ciddiye alacaklarını tahmin etmiyordum açıkcasi.hatta karantinada olsa ülke, kapıya yiyecek bile bırakılır.emeklilere isterlerse emekli maaşı ödemeleri evde yapılacakmış.ne olursa olsun kabul etmek lazım devlet, bir devlet olarak cok güzel müdahale ediyor bu krize.ama insanlarımız cok rahat maşallah.cuma günü işyerine gelen birinin elini sıkmak istemedik.çok bozuldu.kolonya ikram edince de bir kat daha bozuldu.kalkıp gidecekti.aman ne olacak diyor.

Umreden gelenleri saymıyorum bile.virüs şu an deli gibi yayılıyor rahat insanlar yüzünden

Merak ettigim birsey var. Aranizda mutlaka vardir. Meshur aşi karşıtı annneler. Acaba korona virus aşısı çıkınca cocuklarina yaptirmayacaklar mi? Yaptiracaklarsa bu ikiyuzluluk degil mi?
Evet ben de çokk merak ediyorum
Sadece kendi çocuklarına değil topluma zarar verdiklerinin bile farkında değiller
Bu olayda da atlatırız geçer genciz diye düşünüp yaşlıları kronik hastaları hiçe sayabilirler. Beklenir

Hastaneye gitmek zorundayım yarın ve aşırı derecede korkuyorum vakalarda ciddi bir patlama olacak 15 20 gün sonra allah yardımcımız olsun.

Yalnız virüsün sıcakta yaşayamayacağı eski bilgi. Güncel bilgileri takip etmiyorsunuz sanırım.
Zira Afrika'da şuan 105 vaka 1 ölü var.
Takip ediyorum canım
Bu paylaştığım bilgi
Çinli Sarsı bulan bilim adamının sözleri
Virüs sıcaklık yükseldikçe ve zamanla etkisini yitirecek Buda haziranı bulucak demiş
Aç google dan bak
Afrika’daki vakalar onlara da yabancı ülkelerden gelenlerde olmuş olabilir
Ayrıca siyahi ırk daha dayanıklı o yüzden virüs onları fazla etkilemez

Bugün bir festivale gidenlerin storylerini gördüm. Küçücük alanda dipdibe yüzlece kişi geziyorlar.
Tamam ben de çıkıyorum, gidip açık havada insanlarla arama mesafe koyup bir şeyler içip dönüyorum ama pazar gezer gibi sıkışık sıkışık gezmek cesaret işi şu durumda.

Ne bir arkadaşım gibi günde üç kez ateş ölçecek kadar abartmak, ne de sokak sokak festival gezecek kadar salmak lazım bence. Ayarı tutturamadık hala.

Benim izlediğim belgesellerde virüsün tedavisinin 9 ila 12 ayı bulacağı yazıyor.
Ayrıca evet önce sıcak iklimlerde virüsün barınamayacağı söylendi.
Ancak Afrika buzlarla kaplı bir ülke olmadığına göre demek ki virüs sıcak ortamlarda da hayatta kalabiliyor.
Öte yandan virüsün sıcak havlarlar birlikte etkisini kaybedeceğine dair somut bir delil yok. Bu yüzden uzmanlar ikiye bölünmüş durumda. (İlgili haber: Corona virüs havaların ısınmasıyla sona erecek mi? )
Sizde açıp google'dan bakabilirsiniz.

bu sadece çok iyi niyetli bir öngörü. normalde diğer tip coronavirusler aralık-nisan arasında pik yapıp sonrasında azalıyordu. Ama bu yeni tipin neye ne kadar dayanaklı olacağını şu an öngörmek mümkün değil. Su an sıcak ülkelerde de virüsün görülmesi pek iyiye alamet değil. Yapilacak şey çok basit aslında. bakanlığın önerilerine uymak. Diğer seyleri yaşayarak göreceğiz

2013 yilinda bu video yayinlanmis.

Ben daha iyi bildiğimi iddia etmedim beni yanlış anlıyor, sözlerimi başka yöne çekiyorsunuz
Neden anlamak istemediğinizi anlayamıyorum
Sars'ı bulan bilim adamının sözleri olabilir, kendisi çok değerli bir bilim adamı buna kimse karşı çıkmıyor
Ancak karşımızdaki virüs SARS ile %76 benzerlik gösteren fakat Sars'tan daha hızlı yayılan ve mutasyona uğrayan bir virüs.
O bilim adamının söylediği şey sadece bir öngörü
Sadece bir tahmin
Bazı bilim adamları ona katılırken çoğu bilim adamı bu öngörünün somut bir delile dayanmadığını, dolayısıyla bu öngörünün doğru olmayabileceğini söylüyorlar
Ben sadece sizinle bunu paylaştım
Ama siz ne yazık ki anlamak istemiyorsunuz
Kıtada toplam vaka sayısı 160 ve ölüm sayısı 3. Afrikalı insanlar dayanıklı olabilir, virüsü hafif ATLATABİLİR ancak virüs sıcak iklimde yaşayamıyor olsaydı zaten enfekte olan ilk kişi Afrikaya döndüğünde virüs ölürdü. Ama demek ki yaşayabiliyormuş ve bulaşmış.
N Nilley

Son düzenleme:
Yaa kızlar aranızda metroya otobüse binen yok mu ben bindim bugun yarın da binicem aşırı korkuyorum otobüsler de fulldu hep Ne kadar ertelicez ki işlerimizi ?

Birileri facede yorumlara yazmis disco bar pavyon gecici olarak kapatildida camilere, alkolsuz yerlere virus ugramiyor mu yazmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…