Bugün konuştuk, bir Latin Amerika ülkesiymiş, üstelik corona vakaları da görülmeye başlamış tek tük. Bu adamlar da salak değilse ülkeye girişleri kapatırlar herhalde. Herkes bir tuhaf ya. Neyse, biz konuşmamızı yaptık, ülkelere girişler kapatılmazsa bile, bizim eve girişler kapatıldı.Ztn ozmna kdr durumlar farklı olur o da hic bir yere gidemez bence hayal kuruyor he he diyip gecin
Ölümler vakkalarBen izledim özellikle son 5 dakikası çok anlamlıydı.
Sevgili hanfendi bana niye yukseliyorsunuz. Ben ne umreye gittim nede bir tur sirketine sahibim. İranda şubat ayinda virus goruldu.Hanfendi bu hastalık Aralık ayından beri var ve dünyaya yayılma hızlı çok fazla
Bu virüs çok hızlı yayılıyor özelliği bu
Ve çok kolay bulaşıyor
İranda ocaktan beri ölümler oluyor
Buraya gelmemesi imkansızdı
3 hafta değil en az 2 ay öncesinde yasak getirilecekti
Devlette birşey yapamıyor
Biri çıkıyor ibadetimizi engelleyemezsiniz diyor
Sağlık bakanımızın çok duyarlı olduğunu elinden gelse zaten bunu yapmış olucağını düşünüyorum ama işte iş bir tek onla bitmiyor
Bir şehir dolusu insanı oraya göndermek milyonlarca insanı riske atmak demek
Umre 2 ay önce yasak olmalıydı bu bir
İkincisi Suudi Arabistan’da zaten şu an yasak var Kabe kapalı ziyaretçilere
O yüzden de yasak getirilmesi normal
Adamlar kapadı kaç haftadır
Oraya gidenler hastalık bulaştırdı
Orda iklim sıcak olmasına rağmen
Şu an hava sıcaklığı 22 derece orda
Haftaya 27 lere çıkar virüs güç kaybeder
Ama bizde öyle mi daha yaza çok var
Arabistan’da yaşayan arkadaşımla konuştum
Bu önlem yeterli değildi
Ayrıca karantina dün gelenleri kapsıyor
3-4 gün önce gelenler ne olucak
Evet ben de çokk merak ediyorumMerak ettigim birsey var. Aranizda mutlaka vardir. Meshur aşi karşıtı annneler. Acaba korona virus aşısı çıkınca cocuklarina yaptirmayacaklar mi? Yaptiracaklarsa bu ikiyuzluluk degil mi?
Yalnız virüsün sıcakta yaşayamayacağı eski bilgi. Güncel bilgileri takip etmiyorsunuz sanırım.Şu an hava sıcaklığı 22 derece orda
Haftaya 27 lere çıkar virüs güç kaybeder
Takip ediyorum canımYalnız virüsün sıcakta yaşayamayacağı eski bilgi. Güncel bilgileri takip etmiyorsunuz sanırım.
Zira Afrika'da şuan 105 vaka 1 ölü var.
Benim izlediğim belgesellerde virüsün tedavisinin 9 ila 12 ayı bulacağı yazıyor.Takip ediyorum canım
Bu paylaştığım bilgi
Çinli Sarsı bulan bilim adamının sözleri
Virüs sıcaklık yükseldikçe ve zamanla etkisini yitirecek Buda haziranı bulucak demiş
Aç google dan bak
Afrika’daki vakalar onlara da yabancı ülkelerden gelenlerde olmuş olabilir
Ayrıca siyahi ırk daha dayanıklı o yüzden virüs onları fazla etkilemez
bu sadece çok iyi niyetli bir öngörü. normalde diğer tip coronavirusler aralık-nisan arasında pik yapıp sonrasında azalıyordu. Ama bu yeni tipin neye ne kadar dayanaklı olacağını şu an öngörmek mümkün değil. Su an sıcak ülkelerde de virüsün görülmesi pek iyiye alamet değil. Yapilacak şey çok basit aslında. bakanlığın önerilerine uymak. Diğer seyleri yaşayarak göreceğizTakip ediyorum canım
Bu paylaştığım bilgi
Çinli Sarsı bulan bilim adamının sözleri
Virüs sıcaklık yükseldikçe ve zamanla etkisini yitirecek Buda haziranı bulucak demiş
Aç google dan bak
Afrika’daki vakalar onlara da yabancı ülkelerden gelenlerde olmuş olabilir
Ayrıca siyahi ırk daha dayanıklı o yüzden virüs onları fazla etkilemez
Benim izlediğim belgesellerde virüsün tedavisinin 9 ila 12 ayı bulacağı yazıyor.
Ayrıca evet önce sıcak iklimlerde virüsün barınamayacağı söylendi.
Ancak Afrika buzlarla kaplı bir ülke olmadığına göre demek ki virüs sıcak ortamlarda da hayatta kalabiliyor.
Öte yandan virüsün sıcak havlarlar birlikte etkisini kaybedeceğine dair somut bir delil yok. Bu yüzden uzmanlar ikiye bölünmüş durumda. (İlgili haber: Corona virüs havaların ısınmasıyla sona erecek mi? )
Sizde açıp google'dan bakabilirsiniz.
[Afrika’da bir sürü ülke var
Güney den mi bahsediyorsunuz
Tunus Fas da Afrikada
Şu an sıcaklık bizim ülkemiz gibi
Dışardan gelen biri ölmüş tahmin ettiğim gibi
Neyi iddia ediyorsunuz anlamadım
Ben Sarsı bulan bilimadamının sözlerini paylaştım siz daha iyi biliyorsunuz heralde
O yüzden buyurun konuşun
Eğlence merkezleri yarın 10 dan itibaren gecici süreyle kapatılmış isabet olmuş bence sokağa çıkma yasağı da gelir bence
Kahveleri de kapatmaları lazım aslında.Eğlence merkezleri yarın 10 dan itibaren gecici süreyle kapatılmış isabet olmuş bence sokağa çıkma yasağı da gelir bence