Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Hastalık kapıdayken bütün dünyaya yayılmışken bir şehir dolusu insanın Umre ziyaretine nasıl izin verildi ?
Ya inanamıyorum gerçekten
Bu insanlar karantina kuralına uymaz yarın çarşı pazar çıkıcaklar
Kabe kapanmış Umreye gitmişler ya
Bu kadar insan
Hakkına girmiş bu ülkenin
Yaşlı teyze amca bunu anlamaz
Devlet yaptırım getirecekti
İş işten geçti
10 gün sonrasını düşünemiyorum
Allahım sen koru
Müslğmanım ben giderim demekle olmaz
Allah akıl vermiş kullan diyor
Bu kadar bağnazlık olmaz ya
Bu insanları asla kontrol altına alamazsın
İş işten geçmiş
Umre den gelen birinde çıktı şimdiden
Gerçekten çok korkutucu
umre bir sure once zaten yasaklandi, bu gelenler yasaklanmadan once gidenler

Yok daha 21000 kişi gelmedi ki. Bunlar geçen hafta gelen kafileden. Birkaç gün sonra gelecek o 21000 kişi. Kuluçka dönemi 14 gün diyorlar yaklaşık 2 hafta sonra iki kafileden de sonuçlar çıkmaya başlar. Allah korusun ama sayıların yükseldiğini göreceğiz.
Su zamanda gitmeseler olmaz mıydı vallahi anlayamıyorum farz ibadet değil ne kadar benciller yaa

Kızlar gelecek kafile oyle 21bin kişi değilmiş zaten önceki haftalarda gelmişler ve bunlar 5500 kisi kadarmış yani önceki gelenler hafta hafta gelenler şimdi belirti veriyor ve kimse evinde de oturmadı. Cok güzel. Ilerleyen süreç mahvedildi gibi oldu

Devlet ne yapsın insanlar bu kadar umursamaz olduktan sonra!!! Çok sinirlendim vallahi umreden dönenler neden dikkat etmiyor hiç söylenenlere uymuyorlar? Devlet tek tek evleri gezip test yapıyormuş normalde ama bunlar asla eş dost gezmesini eksik etmedikleri için mecburen yurtlarda karantinaya alalım bari son postayı demişler.. ayıp gerçekten evde oturup kapıya MİSAFİR KABUL EDİLMEMEKTEDİR yazmak çok mu zor ? Hiç mi haber izlemiyorlar diğer ülkelerin halini görmüyorlar hayat durdu durdu. Sorumsuzlukları yüzünden şuana kadar kontrol altında tutulan virüs dalga dalga yayılıyor belkide..

Devlet ne yapsın insanlar bu kadar umursamaz olduktan sonra!!! Çok sinirlendim vallahi umreden dönenler neden dikkat etmiyor hiç söylenenlere uymuyorlar? Devlet tek tek evleri gezip test yapıyormuş normalde ama bunlar asla eş dost gezmesini eksik etmedikleri için mecburen yurtlarda karantinaya alalım bari son postayı demişler.. ayıp gerçekten evde oturup kapıya MİSAFİR KABUL EDİLMEMEKTEDİR yazmak çok mu zor ? Hiç mi haber izlemiyorlar diğer ülkelerin halini görmüyorlar hayat durdu durdu. Sorumsuzlukları yüzünden şuana kadar kontrol altında tutulan virüs dalga dalga yayılıyor belkide..
cin de belgesellere konu olan kapilara kaynak yapma evden suruklenerek karantinaya alinmalar olmasin diye devlet vatandasi duyarli davranir umuduyla sozlu uyarida bulundu ama bizim insanimiz ne anlar bundan! devlet bu konuda kesinlikle acik kapi birakmamaliydi. her geleni karantinaya almaliydi cok degil ya 14 gun alti ustu. simdi gec te olsa yapiyorlar ama 15bin kisi geldi zaten kalan 5300 kisiyi alacaklar zararin neresinden donersek kardir diye... neyse buna sukur diyelim ne yapalim

Bu çok güzel. 5300 kişi yerleştirilecek. Peki peyderpey giriş yapan ve ortalıkta kontrolsüzce dolaşan 15700 kişi nolacak?
Yanlış anlamayın ama devletin yapabileceği de bir yere kadar diye düşünüyorum.. kocaman kocaman insanların sorumluluk bilinci olması lazım herşeyi bekleyemeyiz devletten hangi birine yetişsin? oldu olacak biz oturalım evde devletten görevliler gelsin elimize kolonya sıksın düzenli olarak.
Bakan diyor işte çıkmayın evden diye. Aklı olan kullanır

valla bende anlamıyorum bir mantıkta göremiyorum , sonuçta sağlık bu gerçekten çok saçma.

Hasta mahremiyeti olduğu için açıklanmıyor olabilir ben de sağlık çalışanıyım asla bir hastanın hastalığını başkasına söyleme gibi bir yanlışta bulunmam her şey hasta doktor arasındadır güvene dayanır. Etik değil şu kişide koronavirüs varmış diye göstermek. İyileştikten sonra işine dönemeyecek komşuları kaçacak toplumda türlü türlü kötü harekete maruz kalacak.
Şuan hastanelerde şüpheli yatan hastalar var tanısı netleşmeyen. Eş dostu da biliyor hastanede karantinada olduğunu,
Bakan çıkıp dese ki burdurda bir umrecide pozitif çıktı herkes kim olduğunu anlayacak..

Hasta mahremiyeti çok önemli. Lütfen yanlış anlamayın ama bu tıp fakültesi 1. Sınıfta ilk öğretilen şeylerdendir. Açıklanmaması en doğrusu

Yanlış anlamayın ama devletin yapabileceği de bir yere kadar diye düşünüyorum.. kocaman kocaman insanların sorumluluk bilinci olması lazım herşeyi bekleyemeyiz devletten hangi birine yetişsin? oldu olacak biz oturalım evde devletten görevliler gelsin elimize kolonya sıksın düzenli olarak.
sorun kesjnlikke insanimizda. devlet durumu cok ciddiye aldi farkindaysaniz okul tatilleri karantinalar alo corona hatti, ancak ne yazikki bu umreden donenler konusunda mictilar. bu kadar onemli bir konu insanlarin insiyatifine birakilmamaliydi. sokaga cikma yasagi kesinlikle uygulanmaliydi. baska turlu onune gecilmesi imkansizdi ki 2 haftaya goruruz vakalari....

simdi nasil yapilsin esnaf var bir cok fabrika var is var isci var filan diyenler olacaktir. bilmem farkinsa misiniz bu virus kontrol altina alinmazsa ulke ekonomisi zaten yerle bir olacak.... 2 haftadan kimse iflas etmezdi!

sorun kesjnlikke insanimizda. devlet durumu cok ciddiye aldi farkindaysaniz okul tatilleri karantinalar alo corona hatti, ancak ne yazikki bu umreden donenler konusunda mictilar. bu kadar onemli bir konu insanlarin insiyatifine birakilmamaliydi. sokaga cikma yasagi kesinlikle uygulanmaliydi. baska turlu onune gecilmesi imkansizdi ki 2 haftaya goruruz vakalari....

simdi nasil yapilsin esnaf var bir cok fabrika var is var isci var filan diyenler olacaktir. bilmem farkinsa misiniz bu virus kontrol altina alinmazsa ulke ekonomisi zaten yerle bir olacak.... 2 haftadan kimse iflas etmezdi!

Daha virüsün v si ülkeye geldi gelmedi makarna bırakmadılar markette. Sokağa çıkma yasağı olursa herkes aklını yitirmiş gibi izdiham yaratır her şeyin fiyatı 5 katından satılır çok daha kötü tablolar görürüz bence. Kronik ilaç kullanmak zorunda olan var bebeğine devam sütü lazım olan var sadece yiyecek düşünmeyin işler çok kötü sarpa sarar. Sokağa çıkma yasağı olduğu gibi karaborsa açılır net.

Benim demek istediğim 21.000 kişi karantinaya alınacak olsa bu sefer onlar biz sefil olduk diye şikayet edecekti, yurtdışından gelen diğer insanlar niye alınmıyor denecekti vs vs

En doğrusu bu umrecilerin evinden çıkmaması devletin de kapı kapı gezerek test yapmasıydı planlandığı gibi. Ama insanlarda bilinç olmadıktan sonra..

Umreden gelenler yasaklanmadan önce gidenler.. Avrupa da bile görülmemişti o zaman..
Dün annem AVM ler dolu dedi..acil hastamız için çıkmıştı..
Ünlülerin hali de ortada..

Herkes sorumluluğu bilsin.
Bir zahmet her şey de devletten beklenmez ki..

Şu saatten sonra sokağa çıkma yasağı gelirse hiç şaşırmam, isabet olur..

Dünya çalkalanıyor, eşimin annesi Nisan'da yurt dışı gezisine gitmekten, dönüşte de bir gece bize uğrayıp, evine öyle dönmekten bahsediyor. :confused: Torun sevecek çünkü. Hangi ülke, uçuşlar nasıl iptal olmadı, (gerçi bir aya kadar muhtemelen olur) bu kafa ne kafası merak ediyorum. Senin canının kıymeti yok diyelim, bizi riske atmayı nasıl düşünüyorsun be kadın? Ayrıntıları bugün konuşup, bize gelemezsin diyeceğiz ama sabah sabah sinir bastı, şuracığa içimi dökeyim dedim. 12 yıllık seviyeli bir ilişkinin de corona sayesinde sonuna geldik. :olamaz: Ay bak yine sinir geliyor.
Ztn ozmna kdr durumlar farklı olur o da hic bir yere gidemez bence hayal kuruyor he he diyip gecin😁

Yanlış anlamıyorum ama sizce bizim tonton ninelerimiz dedelerimiz bunu sayar mı????

Umreden dönenler yurtlara karantina altına alınmış, şimdi okudum, keşke daha önce bu uygulama başlasaydı..

valla bende anlamıyorum bir mantıkta göremiyorum , sonuçta sağlık bu gerçekten çok saçma.
Açıklanırsa olduğu gibi göç başlar, İtalya’nın yaptığı hata bu oldu.
İnsanlar duyduğu anda şehri boşalttı ve tüm ülkeye böylece yaydılar.
Gerçi cnn spikeri ilk vaka İstanbul’da diye ağzından kaçırdı haberi yaparken.
Devletin aldığı tüm önlemler doğru ama eksik görüyorum.
Daha katı kurallara ihtiyaç var, bizim insanımız dinlemiyor.
Zorunlu sağlık ve iş olmadıkça mesela yurt dışı çıkış yasağı, dönen herkesin 14 gün zorunlu belirlenen bölgede havaalanından alıp karantina bölgesine sokulması gibi.
Sonuçta bu virüs yurtdışı bağlantılı ve oradan geliyor bize ama gelenler dinlemiyorsa yapacak tek şey zorunlu izolasyondur.
Bunu bile bile gitmeleri gelmeleri gerekir.

Dünden beri gribim, insanın aklıma gelmiyor değil ya corona ise diye.

X