Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Kızımın sınıfında positif vaka görüldü ve kendisindede ateş başladı. Diğer kızımında burnu akıp öksürğü vardı. Ailece test yaptıralım dedik çünkü 60yaş üstü ailelerimiz ile görüşüyoruz, onlara bulaştırmaktan korktuk. Testde 4ümüz positif çıktık.
Ben 39 yaşındayım, eşim 44. İkimizde iki doz biontech olmuştuk.
Çok şükür sorunsuz geçiriyoruz 2 gün kaldı karantinamızın bitmesine.
Allah beterinden korusun bende yüksek alerjim nedeniyle aşı olmakdan korkuyorum ama koronadanda korkuyorum bugüne dek şükür korunduk ama korktuğuma uğratmaz Rabbim inşAllah 🤲🏼

Allah beterinden korusun bende yüksek alerjim nedeniyle aşı olmakdan korkuyorum ama koronadanda korkuyorum bugüne dek şükür korunduk ama korktuğuma uğratmaz Rabbim inşAllah 🤲🏼
Bende korkuyorum . Kalp krizinden korkuyorum yan etkilerden endişe ediyorum. Kardeşim muaf oldu aşıdan. Onda yan etki yaptı. Kortizon tedavisi görüyordu . eşim de olalım artık diyo tam zamanında kovid oldum 6 ay korur mu beni acaba doğal antikor ? Aşı hakkım tanımlanmış bile. Daha önce kovid hastalarına aşı yapılmaz deniyordu ben mi yanlış hatırlıyorum.

Bende korkuyorum . Kalp krizinden korkuyorum yan etkilerden endişe ediyorum. Kardeşim muaf oldu aşıdan. Onda yan etki yaptı. Kortizon tedavisi görüyordu . eşim de olalım artık diyo tam zamanında kovid oldum 6 ay korur mu beni acaba doğal antikor ? Aşı hakkım tanımlanmış bile. Daha önce kovid hastalarına aşı yapılmaz deniyordu ben mi yanlış hatırlıyorum.
Artık kovid geçirenleree 1 ay içinde yapılıyo aşı , bana çoktan tanımlandı ama orda bile uyarı var yüksek alerjiniz nedenyle hastanede yaptırın yazıyo …valla iki ucu bo…lu değnek derlerya tam öyle sanki

2 doz sinovac 3.doz biontech olanlara 4. gerek yok demişlerdi 4.doz biontech yurt dışına çıkanlar için deniliyo ama bilemedim kesin 4 doz mu olunuyo acaba :KK64:

Ay Allahım neye inanalım bunu geçen ablam da demişdi

Ay Allahım neye inanalım bunu geçen ablam da demişdi
Haber 13 temmuz 2021 bunu yetkililer illaki biliyordur sonuçta her iki aşı kovid 19 a karşı geliştirildi böyle bi haber karşılığında bi açıklama getirirlerdi herhalde

Amin inşallah
1,5 sene kendimizi çok iyi bir şekilde izole ettik, koruduk. Aşı olduktan sonra bile hiç tedbiri elden bırakmadık.
Nasıl bulaştı nerden geldi inanın hiç anlayamadık, ilk duyunca şok olduk. Adı bile yetiyor, insan geriliyor. Hele çocukta çıkınca insanın aklına neler geliyor neler. Çok şükür, çocuklar hafif geçiriyor. Allah herkese iyilik sağlık versin.

Haber 13 temmuz 2021 bunu yetkililer illaki biliyordur sonuçta her iki aşı kovid 19 a karşı geliştirildi böyle bi haber karşılığında bi açıklama getirirlerdi herhalde
Zaten kesin dille söylemiyorlar.Ama yetkililer dünyanın bıraktığı sıtma ilacını 1 sene daha kullandı

Mardin il sağlık 20günden önce izin vermiyor ancak test yaparsan çıkabilirsin dediler . 14 gün normal covid geçirenler için geçerli dediler
Bu konuyu bakanlik sitesinden alintilayarak aciga kavusturmak isterim:
Yakın temaslılar 14 gün boyunca karantinada kalır. Karantina dönemi süresince herhangi bir semptom gelişmeyen kişilerin karantinası, PCR yapılmaksızın, 14. günün sonunda biter. Ancak bu kişiler toplumda uyulması gereken tedbirlere devam ederler.
Ayrıca yakın temaslı olan ve izlem süresince semptom gelişmeyen kişilerde, 10. gün yapılan PCR testi sonucuna göre 10. günün sonunda 11. günden itibaren karantina sonlandırılır. PCR testi, ancak kapasitenin uygun olduğu durumlarda, yapılabilir. Yakın temaslılarda karantina hiçbir şekilde 10 günden önce sonlandırılamaz.

Korona testi sonucunuz pozitif ise,
Eğer semptomunuz yoksa veya hastalığınız hafif ise (evde tedavi aldıysanız veya hastanede 24 saatten kısa süre yattıysanız) test verdikten sonra izolasyon süreciniz başlar ve 14 gün süre ile izolasyonda kalırsınız.
Eğer hastanede yatarak tedavi olduysanız (hastanede 24 saatten uzun süre yatmanız gerektiyse) test verdikten sonra izolasyon süreciniz başlar ve 14 gün süre ile izolasyonda kalırsınız.
Eğer yoğun bakımda yatarak tedavi olduysanız veya bağışıklık sisteminizi baskılayan ek bir hastalığınız varsa test verdikten sonra izolasyon süreciniz başlar ve 20 gün süre ile izolasyonda kalırsınız.
Varyant Suşlar ile ilgili olarak; DSÖ tarafından endişe verici varyant olarak tanımlanan Güney Afrika, Brezilya varyantları veya Sağlık Bakanlığı tarafından tehdit edici varyant olarak tanımlanmış olan varyantların saptanması durumunda izolasyon süresi 14 gündür; 14. günden itibaren yapılan PCR test sonucunun negatif olması durumunda izolasyon sonlandırılır. PCR testinin pozitif bulunması halinde izolasyon süresi 20 güne uzatılır. Yirmi günün sonunda izolasyon PCR testi yapılmaksızın sonlandırılır

Kizlar önceki hafta cuma gecesi oglum ateslendi. Cumartesi sabahi atesini 39.9 olarak ölçünce hemen acile gittik. Bogaz enfeksiyonu varmis. Ilac verildi.
Neyse pazar gunu bana da bulaştı ben de halsizlesmeye basladim burnum falan tikandi.
Balgamli öksürük, felaket bi geniz akintisi...
Neyse sali günü koku kaybi olmaya basladi. Git gide artti ve hicbir kokuyu alamaz oldum. Basta covid mi acaba dedik ama oglumun tanısı belliydi.
Lakin camasir suyundan, kolonyaya kadar en agir kokular bile asla gelmiyor.
Bazi günler cok derinden parfum kokusu aldim ama genel olarak koku sifir. Baktim burun tıkanıklığının gececegi yok, bugun kbb'ye gittim.
Sinuzit olmusum. Doktorun koklamami istedigi hicbir seyin kokusunu almadim.
3 tane ilac yazdi bu aksam basliycam ilaclara.
Daha ince sinuzit geciren var mi? Bu koku ne zaman geri gelir. Cok fena boyle :KK43:

Kizlar önceki hafta cuma gecesi oglum ateslendi. Cumartesi sabahi atesini 39.9 olarak ölçünce hemen acile gittik. Bogaz enfeksiyonu varmis. Ilac verildi.
Neyse pazar gunu bana da bulaştı ben de halsizlesmeye basladim burnum falan tikandi.
Neyse sali günü koku kaybi olmaya basladi. Git gide artti ve hicbir kokuyu alamaz oldum. Basta covid mi acaba dedik ama oglumun tanısı belliydi.
Bazi günler cok derinden parfum kokusu aldim ama genel olarak koku sifir. Baktim burun tıkanıklığının gececegi yok, bugun kbb'ye gittim.
Daha ince sinuzit geciren var mi? Bu koku ne zaman geri gelir. Cok fena boyle :KK43:
Test yaptırdınızmı.
Sinüzit olmuştum, ama koku kaybı yaşamamıştım.

Çok çok geçmiş olsun Derincim.
Hem oğluna hem sana hem de tüm hastalara Allahım acil şifalar versin inşallah.

Test yaptırdınızmı.
Sinüzit olmuştum, ama koku kaybı yaşamamıştım.

Hayir doktorum gerek gormedi. Detayli muayene yaotu ve sinuzitte normal oldugunu söyledi, kokuyla beraber tat da tamamen gidebilirdi dedi. Ama tat aliyorum onda sorun yok.

Çok çok geçmiş olsun Derincim.
Hem oğluna hem sana hem de tüm hastalara Allahım acil şifalar versin inşallah.
Lalem Allah razi olsun tesekkur ederim 😘

Ayni senin gibiyim tat ve koku sıfır bende tatta almıyorum işin kötüsü Pcr yaptırdım negatif antikor testi verdim sars cov 2 spike 250 pozitif çıktı bu değer ne anlama geliyor bilen var mı?

Ayni senin gibiyim tat ve koku sıfır bende tatta almıyorum işin kötüsü Pcr yaptırdım negatif antikor testi verdim sars cov 2 spike 250 pozitif çıktı bu değer ne anlama geliyor bilen var mı?
Antikor testi nasil yaptiriliyor bende korana yim sanirim bütün belirtiler var ama teste çıkmıyor henüz aşi da olmadım hastalığım geçtikten sonra aşi olmak istiyorum ama korona olduktan sonra ne kadar geçmesi lazim bilmiyorum antikorum fazla çikarsa aşiyi ertelesem mi antikor testi devlette yapiliyormu

Antikor testi nasil yaptiriliyor bende korana yim sanirim bütün belirtiler var ama teste çıkmıyor henüz aşi da olmadım hastalığım geçtikten sonra aşi olmak istiyorum ama korona olduktan sonra ne kadar geçmesi lazim bilmiyorum antikorum fazla çikarsa aşiyi ertelesem mi antikor testi devlette yapiliyormu
Ben sirf merakimdan ozel lab.da yaptirdim. 250 tl gibi bir sey odedim.

Şehi hastanelerinde ücretsiz yapılıyormuş ben özelde 150 ye yaptırdım ama sendika indirimi ile. Normalde 250 dediler

Bu aksamdan beri derinden derinden de olsa koku almaya basladim.
Tuhaf sekilde agir kokulari degil hafif kokulari alıyorum.
Size de cok gecmis olsun.

X