Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Aşı karşıtlarının bazıları; özel hastenelerde para verip aşı yaptirmadigi halde yapıldı gösteriyormus. Hastane yapılmayan aşıları da para karşılığı aşırı tedbirli olanlara 3., 4. doz olarak yapıyormuş.
Buyrun buradan yakın.:kızgın::duduk:

Aşı karşıtlarının bazıları; özel hastenelerde para verip aşı yaptirmadigi halde yapıldı gösteriyormus. Hastane yapılmayan aşıları da para karşılığı aşırı tedbirli olanlara 3., 4. doz olarak yapıyormuş.

beyin terk. hepsi ama. bunu yapan sağlık çalışanın hapse atılması lazım hem de ömür boyu

Geçen bir hemsire gözaltına alınmıştı ne oldu bilmem. Asi olmadığı halde sisteme aşılı yazılmış

geçmiş olsun.
ben de 2 doz aşımı oldu. sosyalleşiyorum ama maske mesafe hijyene hala özen gösteriyorum. tatile gittim ama özellikle butik küçük bir yer seçtim. avmlere gerçekten alacak acil birşey yoksa girmiyorum. mümkün mertebe nispeten daha az kalabalık bölgelere gitmeye çalışıyorum. veya erken saatlerde gidip kalabalık dolmaya başlayınca ayrılıyorum.
Çok teşekkür ederim. Aşısız, maskesiz olanları gördükçe şaşırıyorum ne kadar cesurlar diye. Ne bileyim ya, cidden çeken bilir. O göğüs ağrıları, hastalık geçtikten sonra bile uzun bir süre halsizlik çekmek vs kolay şeyler değildi.

Ben hakkımı helal etmiyorum. Hepimizin topluma karşı bir sorumluluğu var, bunlardan biri aşı olmak. Olmuyorsak da bize verilen kısıtlamalara/kurallara uymak. E bu şekilde başkasını riske atarak hakkımıza giriyorlar. Ben de helal etmiyorum. Hem o sağlık çalışanlarına hem de bunu yapanlara.

Çok teşekkür ederim. Aşısız, maskesiz olanları gördükçe şaşırıyorum ne kadar cesurlar diye. Ne bileyim ya, cidden çeken bilir. O göğüs ağrıları, hastalık geçtikten sonra bile uzun bir süre halsizlik çekmek vs kolay şeyler değildi.

hiçbir aşının hastalıktan %100 koruma garantisi yok. amaç toplumsal bağışıklıkla virüsü dize getirmek. bu süreçte de mümkün mertebe tedbiri elden bırakmamak lazım.
açık havada kimse ile dipdibe gelmezsem maskemi indiriyorum. kapalı alanda daha korunaklıyım.
hayatımı bir miktar esnettim ama 2019a dönmüş de değilim.

hiçbir aşının hastalıktan %100 koruma garantisi yok. amaç toplumsal bağışıklıkla virüsü dize getirmek. bu süreçte de mümkün mertebe tedbiri elden bırakmamak lazım.
açık havada kimse ile dipdibe gelmezsem maskemi indiriyorum. kapalı alanda daha korunaklıyım.
hayatımı bir miktar esnettim ama 2019a dönmüş de değilim.
Aşı %100 tabii ki korumaz ama madem bu virüs aşı ile dize getirilecek veyahut maske mesafe hijyen ile engellenecek o zaman ben bunlara uymayanlara cesur diyorum. Bu şekilde mücadele edilecekse bunlar yapılmalı diye düşünüyorum ve Sorumsuz da diyorum çünkü bu hastalık bir tek kişinin kendisini etkilemiyor. Herkesi etkiliyor.
Umarım en kısa sürede sağlığımızdan bu denli endişe etmediğimiz günler gelir.

Aşı %100 tabii ki korumaz ama madem bu virüs aşı ile dize getirilecek veyahut maske mesafe hijyen ile engellenecek o zaman ben bunlara uymayanlara cesur diyorum. Bu şekilde mücadele edilecekse bunlar yapılmalı diye düşünüyorum ve Sorumsuz da diyorum çünkü bu hastalık bir tek kişinin kendisini etkilemiyor. Herkesi etkiliyor.
Umarım en kısa sürede sağlığımızdan bu denli endişe etmediğimiz günler gelir.

ben de bunun toplumsal bir sorumluluk olduğunu düşünüyorum. umarım herkes bilinçlenir.

ben de bunun toplumsal bir sorumluluk olduğunu düşünüyorum. umarım herkes bilinçlenir.
Kimse bilinçlenmez, ben nasil korkmadiklarini anlamıyorum. Hadi diyelim kendilerinden o kadar eminler ama kalabalik alanda maske takmamak ne demek nasil karşıdaki kişiden eminsin.
Okullar açılıyor ama pandemiye uygun değil. 40 dk ders öğle arasi olacak daha az okulda , kalabalıkta olmalari lazimken sadece maske tedbirimiz. Ilkokul çocuğu sanki maskeyi hep takacak ya da düzgün olacak. Okullar açılsın ama gerçekten tedbirler alınarak.

Haber önceki yazdıklarımı doğruluyor. Türkiye dışarıdan da göç aldığı için bu iki yüz bin civarı çok iyimser. Ben en az 500bin covid vefatı diyorum 2020 için. . Belki bir o kadar da bu yıl olacak 🤔TÜİK her yıl vefat verilerini açıklarken 2020 için açıklamadı, sizce de garip değil mi?

Kimse bilinçlenmez, ben nasil korkmadiklarini anlamıyorum. Hadi diyelim kendilerinden o kadar eminler ama kalabalik alanda maske takmamak ne demek nasil karşıdaki kişiden eminsin.
Okullar açılıyor ama pandemiye uygun değil. 40 dk ders öğle arasi olacak daha az okulda , kalabalıkta olmalari lazimken sadece maske tedbirimiz. Ilkokul çocuğu sanki maskeyi hep takacak ya da düzgün olacak. Okullar açılsın ama gerçekten tedbirler alınarak.

ben tekrar online a geçileceğini düşünüyorum
çünkü hiçbir şey yolunda değil, olması gereken tedbirler yok
bir neslin eğitim hayatı tükendi resmen

ben tekrar online a geçileceğini düşünüyorum
çünkü hiçbir şey yolunda değil, olması gereken tedbirler yok
bir neslin eğitim hayatı tükendi resmen
Cok üzülüyorum oğlum 2.sınıfa geçti . Tam zamanında oldu herşey ne anaokulunu tam bitirebildi ne bisey. Valla hak verseler göndermezdim ama nereye kadar bilmiyorum. Bitsin artik ya gitsin su lanet şey.

Cok üzülüyorum oğlum 2.sınıfa geçti . Tam zamanında oldu herşey ne anaokulunu tam bitirebildi ne bisey. Valla hak verseler göndermezdim ama nereye kadar bilmiyorum. Bitsin artik ya gitsin su lanet şey.
Benim kızlar 11.sınıf😏9-10 boş geçti.Liseyi tam okuyamadan üniversite sınavına girecekler.
Özel okullar hep açık kaldı .Bu yıl eminim yine açık kalacak🤷🏻‍♀️
Onlarda bizimkilerle aynı sınava girecek.
Olan bize olacak 🤦🏻‍♀️
Sizin durumda çocuklar okula korkularla başladı. Bu psikoloji nasıl geçecek🤷🏻‍♀️Okulu isteğe bağlı gidebikecekleri bir şey olarak algılayacaklar.

y.disinda yasiyoruz, okullar acildi, gayet de güzel ilerliyor. asi olmayan personel,velisi asi olmayan ögrenciler icin haftada 1 negatif sonuc alma zorunlulugu getiriliyor ay sonunda..
eylül 20 gibi 2 doz bointech olan risk grubu olmayan kisiler 3.doz biontech asilarini olacak. su an risk grununda olanlar 3. dozlarini oluyor.
umarim tez günde kurtuluruz bu pandemiden....

asosyal olmaya başladılar resmen. benim bir arkadaşımın çocuğu evden çıkarken huysuzluk ediyormuş artık. eve kapanmaya alıştılar, üzülüyorum çocuklara gerçekten.

Benim kızlar 11.sınıf😏9-10 boş geçti.Liseyi tam okuyamadan üniversite sınavına girecekler.
Özel okullar hep açık kaldı .Bu yıl eminim yine açık kalacak🤷🏻‍♀️
Onlarda bizimkilerle aynı sınava girecek.
Olan bize olacak 🤦🏻‍♀️
Sizin durumda çocuklar okula korkularla başladı. Bu psikoloji nasıl geçecek🤷🏻‍♀️Okulu isteğe bağlı gidebikecekleri bir şey olarak algılayacaklar.

eğitimde fırsat eşitliği olmayınca uçurum daha da büyüdü.
rahat rahat özel hoca tutabilen var fakat özellikle anadolu da okula da gidemeyen özel ders imkanı da olmayan nice çocuklar var
ve hepsi aynı sınava giriyor
adaletsizlik bitmiyor

3. Doz aşı yapan bir yakınımız vefat etti geçen hafta. Hiçbir kronik hastalığı da yoktu. Yine eşimin 2 doz aşı yaptıran 35 yaşında arkadaşı şuan entübe yoğun bakımda. Aşının koruduğu falan hikaye . Aşı olanda olmayanda ya hafif atlatıyor ya da sağlık sorunları yaşayabiliyor.
bu arada aşı olanlar yüzünden sürekli farklı mutasyonlar oluştu. Aşı olmayanlara carlayana kadar bu durumu farkedip kendilerini daha çok izole etseler keşke.
Eşler arasında covid olanlar eğer biri aşılı ise mutlaka farklı mutasyon taşıyor ve bir başkasına bulaştırıyor. Bunu da bizzat yaşadık. Bilip bilmeden konuşup hakkını helal etmeyecekmiş gibi boş boş yorum yapanlar sizin yüzünüzden aşı sonrası kalp krizi ile ölenlerin vebalini öbür dünyada nasıl ödeyeceksiniz .?? çokta umrumda değil artık kimin aşı olup olmadığı.
aşı bu kadar korusaydı Urfa Mardin halkının %80ni vefat etmesi lazımdı ne maske ne mesafe ne de aşı hiçbiri yok bu bölgelerde. Diyarbakır Dicle köprüsünde en az 200 kişi bayram halayı çekiyordı geçen sene . Bu kdar vefat yaşanmıyordu. Her 6 ayda bir yaptırdığın aşının ilerde vereceği zararların hesabını kime soracağız diye çıkıp soran yok.

Son düzenleme:
X