Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Arkadaşlar bilgisi olan varsa yazabilir mi; virüsün kumaşlarda 9, metal yüzeylerde 12 saat canlı kaldığı söyleniyor. Buna bakarak çamaşır sepetine atılmış kirli bir eşyanın ertesi gün virüs barındırmaması gerek diye düşünüyorum ama çamaşırları yüksek ısıda yıkayın diyorlar, her şey yüksek ısıda yıkanmaz ki, bu konu kafamı karıştırıyor, sizler nasıl yapıyorsunuz çamaşır işini. Bir de montlar var ikide bir yıkanmaz kapalı portmantom var oraya asıyorum 9 saat sonra yine de bir sıkıntı olur mu acaba?

Esin hoca yıkamanıza gerek yok, dışarıda havalandırsanız yeterli olur demişti.

Kaynak:

* Burada EK YIKAMA derken typo yapmış, el yıkasanız yeterli diyor.

Arkadaşlar bilgisi olan varsa yazabilir mi; virüsün kumaşlarda 9, metal yüzeylerde 12 saat canlı kaldığı söyleniyor. Buna bakarak çamaşır sepetine atılmış kirli bir eşyanın ertesi gün virüs barındırmaması gerek diye düşünüyorum ama çamaşırları yüksek ısıda yıkayın diyorlar, her şey yüksek ısıda yıkanmaz ki, bu konu kafamı karıştırıyor, sizler nasıl yapıyorsunuz çamaşır işini. Bir de montlar var ikide bir yıkanmaz kapalı portmantom var oraya asıyorum 9 saat sonra yine de bir sıkıntı olur mu acaba?

Ben de virüs çıktığından beri bu konuyu cevap arıyorum yerli yabancı pek çok açıklamayı dinledim.. herkes farklı bir şey diyor O yüzden interneti siparişleri iptal ettim..

5 gündür evdeyiz eşimi çıktı sadece onun da montunu attım gelince..

Bir cevap bulursanız bize de yazin..

Ben de virüs çıktığından beri bu konuyu cevap arıyorum yerli yabancı pek çok açıklamayı dinledim.. herkes farklı bir şey diyor O yüzden interneti siparişleri iptal ettim..

5 gündür evdeyiz eşimi çıktı sadece onun da montunu attım gelince..

Bir cevap bulursanız bize de yazin..

Astoria Astoria yanıtladı sorumuzu sağolsun
Nette bir sürü bilgi var
Kime neye inanacağız bilmiyorum ama virüsün yüzeylerde canlı kalma süresine bakarak çok ekstra bir şey yapmamıza gerek olmadığını düşünmüştüm

Çok teşekkür ederim
Valla bu aralar KK nın hızırı gibisiniz🥰
İçim rahatladı

Rica ederim. Herkesin çok panik olduğunu biliyorum, dolayısıyla yalan yanlış bilgiler diyarında net olan bilgileri burada paylaşarak bir derece içinizi rahatlatmak istiyorum. Başarabiliyorsam ne mutlu bana :)

Biz dış kıyafetleri balkona asıyoruz, havalandırıyoruz, sürekli yıkanmayacak olanları.

Arkadaşlar ateşi düşürmemeniz gerekiyor . Ateş düşürülünce bağışıklı sistemi devre dışı kalıyor yani çalışmıyormuş.

Evet biliyorum okumadığım makale kalmadı..
Ama ilk havaleyi 38.5 da geçirdi kızım.. üstelik çok uzun sürdü:KK43:Dr ların tavsiye ile veriyorum..

Bizim ki daha spesifik bir durum.Ates dışında havaleyi tetikleyen her durum var gibi:KK43:

Merhabalar hanımlar,

sitesinden dünya genelindeki gelişmeleri öğrenebilirsiniz.Bu siteye göre Türkiye su an 74. Sırada.

Ya arkadaşlar bizim ülkede vaka sayısı açıklanıyor ama ölü sayısı nedir?

simdi benim merak ettigim bisey var,

3 aydir bu virus mevcut, bunca aydir da yurtdisindan gelis gidis gayet oluyordu. hic vaka cikmadi.

sonra bi tane vaka cikti, sonra bi bakiyoruz 6 gun sonra vaka 47 ye cikti...

simdi, aylardir geliyordu gidiyordu bu yurtdisi baglantili virus hic cikmiyordu da, 1 haftada birbirinden bagimsiz 47 kisi mi cikti yani.... yurtdisi baglantili hepsi ama birbiriyle baglantisiz... yani bilemedim bi gariplik var sanki
Birbirinden bagimsiz olduklarini kim söyledi

Sokağa çıkma yasağı gelecek mi bilen var mı.
bir de size söyleyecektim boğaz pastili korunma yöntemlerinden biri. Öneriyorum. Daha öncesinde virüslerden böyle korundum.işe yaradı. Televizyonda falanda söylediler. Yani sadece bana ait bir fikir değil.
tekrar ediyorum sokağa çıkma yasağı gelecek mi.
duyan bilen oldu mu.
Öyle bişey gündemimizde yok dediler tvde

Bugün eşime liste hazırlamıştım alışveriş yaptı. Market arabaları dolup tasıyordu diyor. Ciddi ciddi erzak depolamaya baslıyoruz. Erken davranmak en iyisi en az zararla bu beladan kurtuluruz insallah.

X