• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

türkiyede bekaret

selinnnntl

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2016
3
2
1
Ülkemizde bekar olup da bakire olmayan kız sayısı fazla mı? Erkekler bekareti önemsiyor mu? Bir kız kaç yaşında ilkini yaşamalı evlenince mi? Çok merak ediyorum insanların bu konudaki düşüncelerini. Görüşlerinizi paylaşırmısınız

Biz nebilelim bekar olup bakire olmayan kızın sayısını fazla mı çok mu? Milletin ne yaptigindan sanane ayrica.
Iliskiyi nezaman yasayacagı, evlenince mi bekarken mi yasayacagi kisinin kendi yaşam tarzıyla alakalı bir durum kimse cikip bekarken yaşanmalı, evliyken olmalı doğru bu diyemez.
Herkesin kendine göre bir doğrudu var.

İnsanların dürüstlük ahlak adalet saygı hayvan yaşamı doğa yaşam Hakkı insan Hakkı çocuklar eğitim paylaşım yardım Hakkı'nda ki düşüncelerini merak etmek yerine bacak arasında ki bir zar hakkında ki düşüncelerini merak ediyorsan senin o zar kadar beynin bile yok demek ki ki o zar konusu bu kadar önemli gelmiş sana diyorum susuyorum mune nin insafına sığınıyorum şuan

Kızlık zarını bize namus olarak kakalayan bir toplumdayız ,o yüzden çoğu insanın cinsel bilgisi adam gibi yoktur bu demek değildir ki her önüne gelenle yat ama sevdiğin ve ciddi olduğun bir adamla evlenmeden de yaşanması gereken şeyler bunlar(kendi görüşüm).

Ülkemizde bekar olup da bakire olmayan kız sayısı fazla mı? Erkekler bekareti önemsiyor mu? Bir kız kaç yaşında ilkini yaşamalı evlenince mi? Çok merak ediyorum insanların bu konudaki düşüncelerini. Görüşlerinizi paylaşırmısınız
Kaç yaşında yaşanması gerektiği tamamen kişinin kendini hazır hissettiği zamana bağlı. Kimi evlenince yaşanmalı der kimi başka zaman. Önemli mi? Bence değil.

Onu bunu bilmemde erkeklerden çok sen önemsiyosun bekareti bilmem neyi heralde hayirdir nerden bu mrk¿¿¿¿

bekarsa bakire olması gerekir bakireyse adı kızdır evliyse zarı yırtılmıştır ozaman kadındır yok bekar ve kadınsa ozaman ssaağlam pabuç değildir ayrımını hala hemcinslerimiz bile yaptığı için bu konuda konuşmak zor. herkes kendi hayatından sorumludur kimsenin özeli kimseyi ilgilendirmez düşüncesine maalesef çoğunluk olarak hakim değiliz demekki hala bu tür saçma sorularla karşılaşıyoruz. acaba üstümüzde olan baskıdan dolayı bastırılarak dilediğimiz gibi bazı şeyleri yaşayamadığımız kendimizi''kocamıza'' saklamamamız gerektiği vurgulanarak büyütüldüğümüz içinmi bu konuları bu şekilde saşağlık bişeymiş gibi bakire yada değil olarak ayırarak açıkca sorabiliyoruz yoksa özgürce hayatını yaşanlara karşı içimizde bastırılmış bir özenti mi var muallak tabi.

kimse erkeklerin bekaretini araştırmıyor nedense herkes kadınları suçluyor bu konuda sanki kadınların bırlıkte oldukları kışıler erkek değilmiş gibi

kişiden kişiye değişiyor bu çok muhafazakar da var çok rahat da

Iste bekaretti cartti curttu derken insanligini unuttu bu millet, kas göz yapti diye adam öldürülüyor bu ülkede.
Gelmis bekaret diyorsunuz da keske bu kelimeyle sinirlansa bu zirvaliklar.
Herseyin ici bosaltildi.
Örtünmeyene dinsiz gözüyle bakanlar var.
Örtünene cahil diyenler var.
Örtüydü bekaretti derken asil önemli olan insanligimizi unutturdular bize.
Bakaret mi, ulan inanan insanlar icin konusuyorum Allah bile affediyor ama erkek kisisi ben bozulmus kari istemem diyor.
Sen kim köpeksin ya.
Insanlik diyordum kardesim insanlik.
Bize bakir bakire degil insan lazim.
Ülke icin cok gec, nedense hic umudum yok.

bozulmak. erkeğin koyduğu terime bak sanki biz peyniriz salçayız yoğurtuz kendileri dondurulmuş gıda. bu ergenlikten sonra gelen hormonların gelişimiyle olan bir ihtiyaçtır doğada olan bişeydir siz hiç kendini evleneceği erkeğe saklayan kuş kedi köpek yada doğada bulunan başka bi canlı gördünüzmü bu yaratılan namus denen şey tamamen bi insan egosudur erkeklerin sahip olma hislerinin sonucudur kendileri aç gözlüdür ama sahip oldukları o ürün bozulmamalıdır. saçmalık. herkes özgürdür erkek kadın eşcinsel ne olduğu farketmez bi insanı insan olduğu için sevmeyi bizim milletimiz inşallah öğrenicek bigün. hala umutluyum.

Henüz 17 yaşındasın... bekaret değil namus önemli olan... namuslu olursan kendine saygın olur.

Tamamen kendi görüşlerimi yazıyorum aksi türlü düşünenlere de saygım var baştan belirteyim.

Bekaret anatomik bir durumdur ilişkiye girilmemişse zar durur girilmişse yok olur üstüne başka bir anlam yüklemem. Yetişkin her bireyin istediği zaman istediği kişiyle ilişkiye girme özgürlüğü vardır bunu kendi aile bireylerim için de kendim için de ileride kızım olursa onun için de savunacağım her zaman. Ancak korunmak hususu çok önemli, aileler kız ve erkek tüm çocuklarına cinsel eğitim vermeli. Çünkü o "saf, masum, eline erkek eli değmemiş, mutaassıp" sanılan çoğu genç kadın bilinçsizce ilişkiler yaşıyorlar ki bu doğal ama sonra gelsin bulaşıcı hastalıklar, gelsin istenmeyen gebelikler... Bekaretten önce asıl sorun bu.

Bence evlenmeye gerek yok ilişki yaşamak için. Ancak "beni kandırdı, kirlendim (!)" diye ortalıkta dolaşacaksa, yaptığı davranışın arkasında duramayacaksa, istedim ve yaptım kimseyi ilgilendirmez diyemeyecekse yapmasın ve beklesin. O tavır beni rahatsız ediyor, sanki başına silah dayadılar. Tecavüz gibi durumlar elbette bu söylediğimin içinde değil.

Tamamen kendi görüşlerimi yazıyorum aksi türlü düşünenlere de saygım var baştan belirteyim.

Bekaret anatomik bir durumdur ilişkiye girilmemişse zar durur girilmişse yok olur üstüne başka bir anlam yüklemem. Yetişkin her bireyin istediği zaman istediği kişiyle ilişkiye girme özgürlüğü vardır bunu kendi aile bireylerim için de kendim için de ileride kızım olursa onun için de savunacağım her zaman. Ancak korunmak hususu çok önemli, aileler kız ve erkek tüm çocuklarına cinsel eğitim vermeli. Çünkü o "saf, masum, eline erkek eli değmemiş, mutaassıp" sanılan çoğu genç kadın bilinçsizce ilişkiler yaşıyorlar ki bu doğal ama sonra gelsin bulaşıcı hastalıklar, gelsin istenmeyen gebelikler... Bekaretten önce asıl sorun bu.

Bence evlenmeye gerek yok ilişki yaşamak için. Ancak "beni kandırdı, kirlendim (!)" diye ortalıkta dolaşacaksa, yaptığı davranışın arkasında duramayacaksa, istedim ve yaptım kimseyi ilgilendirmez diyemeyecekse yapmasın ve beklesin. O tavır beni rahatsız ediyor, sanki başına silah dayadılar. Tecavüz gibi durumlar elbette bu söylediğimin içinde değil.

Harika yazmışsınız tebrik etmek istiyorum sizi ve sonuna kadar katılıyorum ayrıca maalesef türk kadının belli kesimi cinselliğini yaşar çoğunluğu ise hep mağdur olmuş tecavüze uğramıştır :)))

Back