Türkiye Yasta ....

Dün geceden bu yana iş cinayetinin yaşandığı Soma'da bulunan Tuncay Özkan ile yakınını bulamayan bir aile arasında geçen yürek burkan diyaloğu gazeteci Adnan Bulut, Facebook hesabında paylaştı.
Tuncay Özkan ile bir madenci yakını arasında geçen o diyalog şöyle;
Madenci Yakını: Tuncay Bey oğlumu bulamadım.
Tuncay Özkan: Hastanede yok mu?
Madenci Yakını: Yok.
Tuncay Özkan: Soğuk hava deposuna baktınız mı?
Adam: Oraya gitmem. Ölüleri oraya koyuyorlar

Zaten ölüm kime yakışır ki, hangi baba evladına yakıştırsın...

Nasıl gitsin cok zor zor...

IĞIM SÖNDÜ

Karıcığım hoşçakal, ışığım azalıyor,

Yanımda ölü arkadaşlarım.

Artık kömür kokulu ekmekler getiremeyeceğim sanırım.

Buraya kadarmış çocuklarım, hoşçakalın,

Hakkınızı helal edin; anacığım, babacığım.

Işığım azalıyor, hoşçakalın..

Üstüme değil içime çöken ocağın sessizliğinde

Tek tek seslerinizi duyuyorum, yüzlerinizi görüyorum,

Işığım azalıyor, soluğum azalıyor, biliyorum,

Yavaş yavaş dünyanın kara kalbine gömülüyorum.

Işığım söndü, işte gidiyorum..,

Ah, en çok da şimdi, bir bilseniz

Nasıl da bulutları, ağaçları, gökyüzünü özlüyorum.

Işığım söndü.. hoşçakalın, arkadaşlarım çoktan gitti,

Artık ben de gidiyorum...

Başbakanın attıgı yumruk kanımı dondurdu ben nasıl bir ülkeye cocuk getiriyorum allahım

$10177965_286188281542520_1167940020390895385_n.jpg !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Eklentiler

• $10171066_10152364886614919_3149609883972763761_n.jpg
    $10171066_10152364886614919_3149609883972763761_n.jpg
    53,5 KB · Görüntüleme: 45
"25-30 kişi yola çıktık, 'nefes'e ulaştığımızda yanımda sadece baygın bir arkadaş vardı"

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasından sağ kurtulan bir vardiya çavuşu, temiz havaya ulaşmak için dumanların arasında 1 kilometre yürümesi gereken işçilerin, ölümle hayat arasındaki ince çizgide geçen dakikalarını anlattı.

Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde yaşayan Tevfik Cücü (31), yaptığı açıklamada, 9 yıldır maden ocaklarında çalıştığını ve 2009'dan bu yana da üzücü olayın meydana geldiği iş yerinde bulunduğunu söyledi.

Vardiya çavuşluğu yaptığı maden ocağında, yer altında bulundukları sırada 13 Mayıs'ta saat 15.00 civarında enerjinin kesildiğini belirten Cücü, şöyle devam etti:

"Teknikerin kontrole gitmesinden 5-10 dakika sonra bize, 'Arkadaşları toplayın, nefese çıkın' diye haber geldi. (İşçilerin, belirli aralıklarla rahatlamak için gittikleri temiz hava bölümüne 'nefes' deniliyor.) Arkadaşları topladık, çıkmak istedik. Yüzeyden yaklaşık 3-4 kilometre içerideyiz. Yer altında temiz hava bölümüne 1 kilometre kaldı. Kendimizi temiz havaya atmaya çalışıyoruz. Orada ana yollar var; temiz havanın bulunduğu. Bizi, bu ana yola ulaştıktan sonra yüzeye çıkardılar. Duman, etrafı sarmıştı. Orada maskeleri taktık. Yukarı doğru yürürken kimse kimseyi göremiyordu dumandan. Temiz hava bölümüne 1 kilometre vardı. Dumandan eksildik. 25-30 kişi yola çıktık, 'nefes'e ulaştığımızda yanımda sadece baygın bir arkadaş vardı."

"Artık maden ocağında devam etmeyeceğim"

Cücü, yangın sonrası işçilerin tamamının maskelerini taktığını ancak panikle bunu çıkaranların, dumandan etkilenip olduğu yere yığıldığını aktardı.

Nefes almakta zorlanmasına rağmen maskesini hiç çıkarmadığını vurgulayan Cücü, temiz hava bölümüne kadar 1 kilometrelik bölümde yaşadıklarını hayatı boyunca unutamayacağını dile getirdi.

Temiz havanın dağıldığı noktada patlama olunca koridorlara duman dolduğunu bildiren Cücü, şunları kaydetti:

"Kimse kimseyi tanıyamıyor, göremiyor. El yordamıyla çıktım temiz havaya. Arkama yapışanlar oldu. Kimisi dua ediyordu, kimisi bağırıyordu, 'Allah'ım, kurtarın, beni kurtarın' diyenler oluyordu. 'Kimse maskeyi azından çıkarmasın' dedim ama bunu yapmadılar. Bir karış önünüzü göremiyorsunuz. Biraz sıkışınca maskeyi çıkarıyorlar ve dumandan etkileniyorlar. Çoğu da zaten bu dumandan hayatını kaybetti. Temiz hava bölümüne çıkınca 'Arkadaşlarımız yolda kaldı' diye kurtarma ekibine bağırdım. Ardından girip onları da çıkarmışlar. Oradan saat 16.00'dan sonra çıkabildim."

Cücü, birçok arkadaşının hayatını kaybettiğini ifade ederek, "Artık maden ocağında devam etmeyeceğim, hiç niyetim yok. Bu yaşadıklarımız çok zor" diye konuştu.

Yaşam odasına sığınan 14 kişinin cesetleri çıkarıldı
Kurtarma gecikince dayanamamışlar
Neden yardımlar kabul edilmiyor
Neden
Neden
Neden

Twitter'da okuduğum bir yazı içimi parçaladı, utandım..

''Vefat haberlerinizi Lcd televizyonlarımızda, süslü koltuklarımızda otururken izledik.
Siz yaşam mücadelesi verirken biz ellerimizde sizin bir maaşınız kadar telefonlarımızla paylaşımlar yaptık.
Tuzumuz daha kuru olduğu için akşam yemeğinde yediğimiz yemeğin fotoğrafını paylaştığımız sayfamızda taziyelerimizi sunduk size.
Acınızla dertlenip yaktık bir Marlboro.
Nasıl bir ülkede yaşıyoruz?
Doğal gaza geçtiğimiz için unuttuk kömürün karasını,kokusunu,eziyetini.
Siz yerin 200 metre altında ekmek parası için çabalarken, bizler yerin metrelerce üstünde, teras katlarda yemekler yedik.

Duyarsız kaldık halinize.

İstemesi çok anlamsız ama hakkınızı helal edin...''

:14::14::14::14:

benim sinirlerimi hepten zıplatan şu yazı varya artık sabrımı taşırdı nasıl insanlar bunlar ya nasıl nasıl nasıl :47::47::47::47: elim ayağım titriyor sinirden bu nasıl bir suçlamadır bunca ölen insanın içinde hiç mi saygınız yok be nasıl bi mahlukattır bunu yazan yarabbiii... kendilerini bu şekilde aklayacaklar belliki...

Olaydan 2 hafta önce Mecliste kimse yokken CHP Milletvekilleri SOMA'da ki maden hakkında önerge veriyor. ve önergeyi Akparti li vekiller görmeden hemen geri çekiyor..! Ve köylülerin iddialarına göre bir kaç haftadır bölgeye elektrik ve trafo kontrolü yaptıklarını iddia eden bazı kişiler geliyor. Tam mesai değişimi esnasında yani bütün çalışanlar aynı anda içerdeyken ne tesadüfse trafo patlıyor. İşçiler dışarı çıkarılırken bu seferde bilinmeyen bir sepebten dolayı yangın çıkıyor. Yangın kısa sürede söndürülüyor ama bir süre sonra daha şiddetli çıkıyor. Ve bir kaç dakika geçmeden ellerinde pankart bazı insanlar SOMA'da madencilerin göçük altında kaldığını yazan pankartlarla meydana fırlıyorlar. Tıpkı Hrant Dink cinayeti gibi. Binlerce pankart bir kaç dakika içinde nasıl basılır ve dağıtılır.
BU İŞİN ARKASINDA CHP li VEKİLLER VE UŞAKLIK YAPTIKLARI GÜÇLER VAR. DİKKAT EDİN HİÇ BİRİ ŞİRKETİN SAHİBİNE SALDIRMIYOR BAŞBAKANA SALDIRIYOR ÇÜNKÜ ŞİRKETİN SAHİBİ KENDİ ADAMLARI..!!
Orda kardeşlerimiz can pazarında yaşam ve ölüm savaşı verirken bu işten yine hükümete saldıracak olan taraflar bu acı olayı bile siyasi bir şova dönüştürüyorlar..! YAZIKLAR OLSUN..!!

Bütün bunlar tesadüf olamaz... CHP durup dururken somaya kafaya takmış olamaz... Bu millet salak değil.. Bu işin içinde sabotaj var diyorsanız sayfamıza davetlisiniz...

Cemal Kaya

Başbakanın attıgı yumruk kanımı dondurdu ben nasıl bir ülkeye cocuk getiriyorum allahım

böyle bir şey olamaz ya... şimdi sen yazınca izledim ve elim ayağım titredi izlerken.
bu büyük acıya anlayış gösteremeyen kime acır ki daha...

Son düzenleme:
Durumu en iyi olan madende bu yaşanıyor. Soma'da diğer ocakların hali nedir.. Diğer illerimizde ki maden ocaklarında çalışan madencilerimizin durumu nedir? İyileştirme, sıkı denetim yapılacak mı? Nedir vaziyetimiz? Tek bir tatmin edici açıklama yok...
Kömür karası yüzünden bir damla yaş akıp da, mecburiyetten yine madene geri dönmesi gerektiğini söyleyen "baba"... Hiç mi vicdan sızlatmadı da, çıkılıp oraya "Olağan şeyler bunlar... Bu işin fıtratında var" denildi..
Çizmesini çıkarmaya çalışan kardeşim, "Oğlum hakkını helal et" diyen baba... Bu kadar temiz insanların girdiği, masumluğun ölmediği insanların çalıştığı o madenden çıksa çıksa "İnsanlık dersi" çıkar.. Kömür karası değil... Yer üstünde insanlığını unutup yaşayan, daha çok kar marjı, daha az maliyet, daha sıkı üretim baskısı ile işçilerini zorlayan patron, neden daha az insan? Kömüre mi elleri değmemiş? Kazma mı sallamamış... İşin fıtratının gereğinden mi bihaber de çalışma şartları bu kadar zorlu?
"Beni bırakın, Mahmut'u çıkarın. Onun eşi hamile" diyen kardeşim...
Ne var o madende de, hep insan fışkırıyor içerden, "İnsan"
Öldürdüler sizi...
Her şeyi unutabilirim... Gezi'yi... 17 Aralık'ı... 30 Mart seçimlerini..
Her şeyi...

Bunu unutursam... Yüreğim kurusun...

Tüm madenler kapatılsın, hatta çalışanlar iş bıraksın, gerekli önlemler alınıncaya kadar kimse o zindanlara girmesin :14::14::14::14:

keske :(

italyada almanya 30-50 yildir insanlarin burnu kanamadan calisiyorlarmis madenlerde..

burda ise nice ailelerin yuvasini isitmadi o kara kömür resmen yakti kavurdu :(

Başbakan istifa diye bağırdıkları için mi attı o yumruğu?

Seni bu kadar sinirlendiren ne sayın başbakan?

İnsanların canı gitmişken, yakınlarının hayatı kararmışken seni bu kadar sinirlendiren neydi?

Hangi sebep o yumruğu atmanı haklı gösterdi?

böyle bir şey olamaz ya... şimdi sen yazınca izledim ve elim ayağım titredi izlerken.
bu büyük acıya anlayış gösteremeyen kime acır ki daha...

Ben de inanamadım o kadar sınırlıydi ki istifa sesleri ona yumruk atabilme cüretini verdi. Yazıklar olsun

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Back