Türkiye Yasta ....

dün hep burda Allah ım ne olur bir mucize olsun bari bundan sonra vefat edenlerin sayısı yükselmesin diye dua ettim durdum ama malesef sayı git gide artıyor 282 en son sayı gece boyunca tv basında agladım ne için ihmal yüzünden parası gidecek diyen korkan ihmalciler yüzünden okadan can gitti diye aileler aglıyor ben aglıyordum sabah oldu en son girilmedik iki oda kalmıs suan 500 kişi kurtarmak için çalısıyormus ama neden olduktan sonra bu kadar külfet neden başta önlem alınmadı neden bu kadar ailenin kucana neden ateş düşürdünüz okadar üzülüyorum ki başım cok ama cok agrıyor gözlerim şişti aglamaktan bu nasıl bir travmadır güle güle diye öpe öpe yolladının kocanı evladını kardeşini başın sağ olsun diye geri veriyorlar yürek dayanırmı buna

Li eki eksik olunca ağlamaları gelmedi demek ki. Nefret içindeyim bu olayları normal gösterenlere...
İhmal ettik, haksızız deseler amenna.
Normal diyorlar, kader diyorlar, olabilir diyorlar.
Bu nasıl bir açıklamadır?
Bu ne yüzsüzlüktür?
Başlarını önlerine alıp da düşünmek yok mu?
İnsanların canları yanmış, ölmüşler yana yana ölmüşler hala bu olayı normalleştirmek ne diye?
Bu insanların veballerini nasıl ödeyecekler?

Manisa’nın Soma ilçesinde ekipler kurtarma çalışmalarını sürdürürken, mahsur kalan madenciler için umutlar giderek azalıyor.

Soma’dan yürek burkan haberler gelmeye devam ediyor.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, cenazelerin teslim alındığı sırasında gördüğü bir manzarayı paylaştı.

Tutkun, “Orada çıkartılan bir cenazede, şehidin avucunun içinde ki kağıtta 'Oğlum, hakkını helal et' yazıyordu. Biz bu kadar onurlu maden işçileriyiz" dedi.
Radikal.com.tr -

namuslu çalışan işçilerin hakkı bumu

Kalbim haberlere daha çok dayanmıyor, daha fazla bakamayacağım.
2 gündür ne uyuduğum uykudan ne işten bir şey anlıyorum o kadar üzgünüm ki...
Tarifi yok.

Bir bakan için oğlunun tutuklandığını tv'den öğrenmekten daha acısı var mı?" diye sormuştu Arınç..Bi bakalım var mı?

Sizi yerin altına sokup, saati 5 liraya çalıştıranlara çanak tuttuğumuz, sustuğumuz, görmezden geldiğimiz için hakkınızı helal edin demek isterdim onlara.

içim okadar acıyoki hayal anlatamam tv de kanalı hatırlamıyorum
eski zamanlarda kaç böle olay gercekleşmiş onları cıkarıyorlar dünya çapında
yok çinde bin küsür
ilgiltere ona keza
yok diyer ülkeler japonya da iki kere olmusmus
ya güzel kardeşim olmus olmus bizim sayı gene azmıs gibilerinden olaylar daha 1920-70 seneler nereeeeeee
2014 nere kafa buluyolar kanımca bizle yaa okadar teknoloji gelişti o dediğiniz ülkeler bir cok anlamda güvenlik sözleşmesi yaptılar madenciler için ozaman biz neden imzalamıyoruz bu canlar gidiyor milletin kafasını bulandırıyorlar ihmal istemiyoruz artık ya istemiyoruzzzzzzzzzzzzzz

İçim yanıyor, canım acıyor hiç bir şekil de kabullenemiyorum yaşananları.
Bu ülkenin adaletine de inanmıyorum, siyasilerin samimiyetine de,
''Bu bir kaza idi kimse sorumlu değildir, hele hükümet hiç değildir.'' diyenlerin üzüntüsüne de İNANMIYORUM.
Bu yüzden adalet yerini bulur sorumlular mutlaka ceza alır, tedbirler genişletilir bir daha böyle bir şey yaşanmaz diyemiyorum.
Biliyorum ki 3 gün sonra gündem değişir, siyasiler birbirlerinin haddini bildirme yarışına kaldıkları yerden devam eder, insanlar günlük telaşları içinde unutur giderler. Padişahım çokkk yaşa minvalindeki söylemleriyle sırf oy verdiği parti olduğu için partisine toz kondurmama yarışına devam ederler.
Olan orda üç kuruş para için her gün canlı mezara giren ve sonları mutlaka bu gün değilse bile yarın ölüm olacak olan insanlara olur.
Olan bu insanların bağrına tas basmak zorunda kalacak olan annelerine, babalarına, evlatlarına, eşlerine olur...
Bu kirli düzen değişmeden böyle haberleri duymaya devam edeceğiz malesef.

kaybettiğimiz tüm insanlar sadece "rakam" dan ibaret bazıları için...
oysa ki o ölümler geride kalan binlerce kişiyinin de bir yanını öldürdü...evladı,babası,kardeşi,eşi sevdiği....
madem rakam olarak bakıyoruz ben de hesap yapayım o zaman "şimdilik" 282 olan şehitler,aileleriyle en az 10 kişi ediyor,2820 kişinin vebalini aldın üstüne ...bu veballe nereye kadr gidersin Allah bilir ama...

cnm hala geçmiş senelerden örnek verip milleti avutmaya çalışanlara bunları söyleyenlere çanak tutanlara ne demeli ateş düştüğü yeri yakıyor er ya da geç o ateş onların evine de düşecek bakalım o zaman hangi sene olan olayı hatırlayıp avunacaklar...

Sen yerin altında karanlıktasın, biz yerin üstünde karanlıktayız. Canlı bedenin hiçbirimizin umrunda olmadı, şimdi de timsah gözyaşları döküyoruz. Birileri için daha fazla üretim, birileri için bir oy, birileri için varlığın yokluğun birdi. Seni kaybetmenin gerçek acısını da yine anan, bacın, çocuğun, eşin yaşıyor. Onlar için her gün karanlığa girdin, onlar için her gün boğuldun. Şimdi birileri takdiri ilahi diyor. Gel gör ki bu takdiri ilahi Avrupalı meslektaşların için çalışmıyor. Canlının değerini bilemeyen, ölünün değerini bilebilir mi ki... Yas ilan etsen ne olur, kalanlara maaş bağlasan ne olur. Biliyor musun senin için bütün tedbirleri almışız. Ah bir anlatabilsen çektiklerini, sözde eğitimleri, sözde güvenlik prosedürlerinin, denetimlerin nasıl işlediğini. Cansız bedenin her şeyi anlatıyor. Cansız bedenin hepimizi ezip geçiyor. Senden ne özür dilemeye, ne dua etmeye hakkım yok. Sadece senden af dileyebiliriz ki buna bile hakkımız olmadığını biliyorum. Şu anda nice emekçi dört bir yanımızda ölümle dans ederek ekmeğini çıkartmaya çalışıyor. Birilerinin ayakkabı parasından, kuaför masrafından azına her gün ölüyor. Birileri de oturduğu yerde ahkam kesiyor, 'ah ah vah vah'la vicdan temizlemeye çalışıyor. Senin için artık yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Ancak belki sen, bu kez bize artık çivisi çıkmış dünyada gerçek olanı anlamamız için bir sembol olursun. Hala uyanamıyorsak, hala anlamıyorsak çok yazık ve bu utancı hakediyoruz.
Aret Vartanyan

unutturacaklar unutturduklarını sanacaklar ama bilmiyorlarki millet alttan kaynamaya başladı beni patiler ırgalamaz bu ama bu devlet için kim hainlik yapıp milletin hakkını calıp böle ihmallere göz yumup bu canlara mal oluyorsa tümünün Allah belasını versin kendi adıma sölüyorum eger halktan biri olarak bogazlarından bir nebze bile benim hakkım gecmişsse o insanlara haram zıkkım olsun
yazık değilmi bu canlara yazık değilmiiii o ailelere okadar içim acıyorki okadar sinirliyimki şuan patlama eşiğindeyim
Allah ım ey güzel Rabbim senin adaletine sual olunmaz kim bunlara bu canların gitmesine göz yumuyorsa sana havale ediyorum

Madeni bir de su basmış
Hala yurtdışı ekiplerinin yardımını kabul etmiyoruz kuyruğu dikler sayesinde
Bir umut işte, nolur izin verseniz baksalar
Umudu tükettim arkadaşlar, iki gün oldu
İçeridekiler nasıl dayanır ki ...
Acı çok büyük, tarifsiz
İşçilerden birinin elinde bir not bulmuşlar ; oğlum hakkını helal et yazıyormuş
İçim dağlandı, katıldım artık

off. işte şimdi iyice fena oldum

Anaokuluna giden oğlumu almaya gittiğim de öğretmenleri tüm çocukların yakasına '' Soma emekçileri için yastayız'' yazılı siyah kurdele iğnelemiş..
Duyarlılığınızı,merhametinizi insan olmaları gerektiğini çocuklarımızada aşıladığınız için çok teşekkür ederim size öğretmenim..

Son düzenleme:
Ekrandan ölen çocuğunu, eşini tespit etmek o kadar acı ki tarif edilemez bir şey.
Yazık oldu bunca insana, ekmeğini taştan çıkartan, hakkıyla kazandığı paranın kuruşu kuruşuna helal olan işçiye...
Haberlere her baktığımda durum daha da içler acısı hal alıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…