Türkiye Yasta ....

Hıhı nükleer gelince kömür madenleri, kömürle çalışan termik santral kapatılacaktı zaten. Tövbe ya...

İyi bakın bu fotoğrafa.

Bugün Soma'da meydana gelen iş cinayetinin belgesidir.

Enerji Bakanı Taner Yıldız Soma Holding yöneticileriyle beraber cinayetin meydana geldiği madeni açıyor.

Aynı AKP madendeki eksiklikleri araştırma önergesini reddediyor. Aynı AKP 58 eksik tespit edilen madeni kapatmıyor.

Allahım yok artık yaa
nükleeri mi savunuyorlar .. yok artık ya yok artık

cahilliğin bu kadarına da ne diyim ben

Türkiye'de, 1941 yılından bu yana maden ocağı kazalarında 3 bini aşkın kişi hayatını kaybetti. En fazla kayıp verilen kaza, 1992'de 263 kişinin öldüğü Zonguldak'ın Kozlu ilçesindeki grizu faciası oldu.
1941'den bugüne kadar Türkiye'nin birçok bölgesinde yer alan kömür ve diğer maden ocaklarında yaşanan, pek çoğu grizu patlaması, göçük ve yangından kaynaklı olmak üzere iş kazalarında 3 binden fazla işçi hayatını kaybetti. Bu kazalarda 100 bini aşkın kişi ise yaralandı. Ülkede en büyük maden faciası, 1992'de Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde yer alan Türkiye Taş Kömürü İşletmesine bağlı kömür ocağında meydana geldi. Buradaki grizu patlamasında 263 işçi hayatını kaybetmişti.
Türkiye'de şimdiye kadar yaşanan bazı maden ocağı kazaları şöyle: 7 Mart 1983: Armutçuk'ta grizu patlaması (103 ölü).10 Nisan 1983: Kozlu'da grizu patlaması (10 ölü) 31 Ocak 1987: Kozlu'da göçük (8 ölü).31 Ocak 1990: Bartın'ın Amasra ilçesinde grizu patlaması (5 ölü).7 Şubat 1990: Amasya Yeni Çeltik'te grizu patlaması (68 ölü).3 Mart 1992: Kozlu'da grizu patlaması (263 ölü).26 Mart 1995: Yozgat'ın Sorgun ilçesinde grizu patlaması (37 ölü).22 Kasım 2003: Karaman'ın Ermenek ilçesinde grizu patlaması (10 ölü).8 Eylül 2004: Kastamonu'nun Küre ilçesinde yangın (19 ölü). 2 Haziran 2006: Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde grizu patlaması (17 ölü). 10 Aralık 2009: Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde grizu patlaması (19 ölü). 17 Mayıs 2010: Zonguldak'ta grizu patlaması (30 ölü). 8 Ocak 2013: Kozlu'da grizu patlaması (8 ölü).

ben sadece o evlatları anaları düşünüyorum kafam suan okadar doluki ne duygu sömürüsü ne birsey kendim olsam ne yapardım kocam gitse babam gitse hii Allah göstermesin kafayı yememek içten değil yaa

evet hazırlayalım kendimizi diyecegim ama gözlerim durmuyor suan..

işyerindeyim fenayım

600 ölü maalesef..

o vardiya saatinde 787 işçi çalışıyor..

Benim aldigim bilgiye görede öyle...
Ay cok kötüyüm yaa..
Yangin dolayisi ile odalara yetisebilseler bile zehirlenme itimali oldugu icin sag cikma olasiliklari cok düsükmüs..
Az önce eve geline bir tanidigi aradim, sag olarak cikarma umudu neredeyse yok dedi..
Odalarda oksijen saglayicilar, yiyecek, icecek varmis ama yangin dolayisi ile odalara siginanlarin bile sag olarak cikarilmasi cok düsük bir ihtimalmis..Allah immm yardim nolurrrr...

Cocuk istismari olur hemen diger ulkerere kiyaslama
maden iscilerimiz olur yine kiyaslama
biz Turkiyede yasiyoruz ve acimizi ona gire yasiyiruz
simdi siz onlari buraya yazdigunuz icin acimiz mi azalicak yada beterin beteri vermis oh be mi dicez
Birakin artik su kiyaslamayi
Yaziyi alintilayip alintilamicagimizda bizim kararimizdir
yazmassniz yazmayin hatta mumkunse yazmayin

Allahtan orada olan insanlar veriyor bize haber yoksa gerçekten inanacagım 200 bilmem ne olduguna
pess valla

Ewett bu doğruuuu

300 kişi sağ çıkartıldı dediler yalan mı o sayı?

Nerde dendi? 205 vefat 84 yaralı var resmi kaynaklara göre, bu insanlarda en ulaşılabilir bölgelerdeki insanlarmış, yangın çıkınca insanlar daha derinlere kaçmak zorunda kalmış, onlara ulaşılamıyor, Özcan Cüce adlı maden işçisi kurtulduktan sonra konuştu, sadece kendi bölümünde 143 kişi varmış, 20 kişinin can çekiştiğini görmüş diğer gidenleri de bir daha görmedim dedi

Evet konusacagiz herseyi! Bügünde konusacagiz, yarinde konusacagiz!
O ölen isçiler için konusacagiz! Onlarin sesi yok artik ama bizim var!

Insanlar "konusacak takatim yok" derken hükümeti korumakta birden takatlari oluyor ama!
Yeter artik! Burama kadar geldi! Orda bir 15 yasindaki çoçuk çalisiyordu! Kim bilir kaç tane öyle çoçuk çalisiyordu!

Madende her ay düzenli bir sekilde yanginlar, ölüler çikiyormus. O zaman enerji bakani nerdeydi?
Niye chpnin önergilerini red ettiler? Gerçekten hirsizin hiçmi suçu yok burda?

Yemin ile sinirlerim tepeme geldi. Gece gece buralarda kaldim, uyuyamadim sonrada vicdansizlik ile suçlayin beni.
Benim vicdanim gayet yerinde. Bir madende yüzlerce insan can verirken, basbakanin kamera ile oynayip eglenidigini gördük.
Ve evet, o adamin vicdani yerinde degil. Bu sadece maden olayi için geçerli degil bile!

Ya yüzlerce ölü var ve çalisma bakani müfettisini yolluyor, dahasi varmi? Chp iktidarda olsa, "siyaset yapmayin" diyen insanlar
daha çok fotoraf paylasirdi, dahat çok kirici olup herseyi "gaf" olarak ilan ederlerdi. Ama tabi konu akp olunca hakkimizi aradigimizda vicdansiz siyaset yapan sahislar oluyormusuz!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…