Türkiye tarihinde bir ilk; YSK, İstanbul seçimini iptal etti!

ya sanatçı bozuntularına bende kafayı taktım..
gezi zamanında attığı tweti alel acele silip gelen tepkilerden sonra benim çocuğum var ama diyenlere bir erkeklik gelmiş şaşkınım:)
o reisin iftar sofrasında boy gösterip rüzgar nereden eserse diyen hatun kişi.
onlar zaten bizden değil..
hele açılıma destek veren akiller hiç değil.
soğanın kilosu değil elbet umursadıkları. bunca yılın sinmişliklerine olan utançları.
herkes kimin ne olduğunu biliyor sonuçta.

Ben bu kadar kati degilim. Gecmiste oyle demislerse simdi doğruyu görmelerine karşı çıkmam. Hatta mesela Davutoglu ve Gül bugunku hukuk katliamlarinin bas sorumlulari olsalar dahi, bugunku duruma itiraz etmelerini önemsiyorum.

Vatandaşı olmasak güzel ülke aslında (!) diyeceğim de,üşüşürler buraya... ban yemek istemiyorum... Siyaset ve Kamu Yönetimi olsam da artık bende bir gram siyaset konuşmak yok. Ne hale geldi canım ülke.... toplum olabilmek için sayacak hiçbir şey yok....

Evet aynen, ilk mesajımda ünlülerin tepkilerini dert edindim dedim onu yazdım. Başkaca bir konuya değinmedim.
İlk cümlem buydu hatta.

Çok doğru, farklı birşey demiyorum ki anlamamak için direnmek neden?
Maddi manevi her neyse gayet güzel yaşantıları olanlar onlar. En çok şikayetçi olanlar da onlar. Sizce alt tabakayı düşünecek insanlar mı? Cidden inanıyor musunuz vatan millet sakarya düsturunda olduklarına?
Ben inanmıyorum. İnanmadığımdan şaşıyorum.

Neyse.
Polemik olacaksa daha fazla alıntılamayın.
Tek dertleri maddi sıkıntı mı? Valla pes insanların çoluğu çocuğu var ve ülkede adalet diye birşey kalmadı belki de tepkileri bunadır tabi siz anlamazsınız adalet nedir değildir :KK66:

burada uzuuun uzun, mantık dolu yorumlar yapan arkadaşlar allah aşkına gidip candy crush oynasanız daha faydalı vakit geçirirsiniz yahu.. kimsenin okuduğu, düşündüğü, sorguladığı falan yok.. o kesimden kimse adalet, hak, hukuk falan da istemiyor.. kazansınlar da nasıl kazanırlarsa kazansınlar, bütün dertleri bu.. seçim tekrarı değil de Ekremi alıp yerine kayyum atansaydı da aynı tepkiyi vereceklerdi.. onlar için tek önemli olan şey skor.. ha bir gün adalet kendilerine lazım olmayacak mı? elbette olacak.. rabbimin değirmeni yavaş döner ama ince öğütür..

burada uzuuun uzun, mantık dolu yorumlar yapan arkadaşlar allah aşkına gidip candy crush oynasanız daha faydalı vakit geçirirsiniz yahu.. kimsenin okuduğu, düşündüğü, sorguladığı falan yok.. o kesimden kimse adalet, hak, hukuk falan da istemiyor.. kazansınlar da nasıl kazanırlarsa kazansınlar, bütün dertleri bu.. seçim tekrarı değil de Ekremi alıp yerine kayyum atansaydı da aynı tepkiyi vereceklerdi.. onlar için tek önemli olan şey skor.. ha bir gün adalet kendilerine lazım olmayacak mı? elbette olacak.. rabbimin değirmeni yavaş döner ama ince öğütür..
öyle deme ya, ekrem imamoğlu ne dedi şimdi bu gece komşunuza arkadaşınıza akrabanıza anlatmaya başlayın dedi. fikrini değiştirenler bile var, fikrini değiştirmek derken, imamoğlunun hakkının yendiğini düşünenler, tebrik edip herkes işine bakmalıydı diyenler de var, şaşırtıcı ama
gerçi seni anlıyorum, ben de uğraşmam ama yanlış işte uğraşmak lazım

foxda ki konuşmasını izlediniz mi akşam haberlerindeki, yine süper konuştu, sonunda hitabı güzel bir lider...

Ahmet Davutoğlu

Davutoğlu'ndan YSK'nın İstanbul kararına ilk açıklama
© Fotoğraf : DHA
21:20 07.05.2019URL'yi kısaltın
0 4716
Eski başbakan Ahmet Davutoğlu, YSK'nin İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararını, "31 Mart seçimleri sonrasında yaşananlar ve YSK’nın iptal kararı bu temel değerlerimizin zedelenmesine yol açmıştır." sözleriyle değerlendirdi.
YSK’nin kararı için "Evrensel hukuka ve yerleşmiş teamüllere aykırılıklar barındırmakta, bu bilince zarar vermektedir." diyen Davutoğlu'nun açıklaması şöyle:

- Türk siyasi hayatının ve demokrasisinin tüm eksiklerine rağmen en önemli gücü sandığın meşruiyetidir. Ülkemizi en zor zamanlardan, kritik eşiklerden çekip çıkaran milletimizin sandıkta ortaya koyduğu iradesi olmuştur.
- Siyasî geleneğimizin en temel değeri de, son sözün sandıkta tecelli eden millet iradesine ait olmasıdır. Mazereti ve gerekçesi ne olursa olsun 31 Mart seçimleri sonrasında yaşananlar ve YSK’nın iptal kararı bu temel değerlerimizin zedelenmesine yol açmıştır.
- Adil, kurallara uygun seçimler demokrasinin olduğu kadar ortak aidiyet bilincimizin de referans noktasıdır. YSK’nın kararı ise evrensel hukuka ve yerleşmiş teamüllere aykırılıklar barındırmakta, bu bilince zarar vermektedir.
- Siyasî hareketler için en büyük kayıp seçimlerin değil toplumsal vicdanda ahlakî üstünlüğün kaybedilmesidir. Şimdi yapılması gereken; ülkemize yakışan olgunlukla seçim sürecini yürütmek, gerilim ve kutuplaşmadan uzak durarak demokrasimizin daha fazla yıpranmasına engel olmaktır.

eski yol arkadaşları bile bu haksızlığa tahammül edemedi, önce gül sonra davutoğlu hatta arınç

Bülent Arınç, "Ekrem İmamoğlu'nun kazanmadığı büyük bir popülariteyi biz kendi ellerimizle ona verdik." dedi. Arınç konuşmasında"Bahçeli bizi yüzde 35'lere düşürdü. Yüzde 35'lere düştüysek biz bir alarm zili çalması lazım." ifadelerini de kullandı.

2018 Wimbledon çeyrek finalinde Kevin Anderson'la karşılaşan Roger Federer

Tenis maçında 'Her şey çok güzel olacak' sloganı
© REUTERS / Andrew Boyers
23:55 07.05.2019URL'yi kısaltın
0 75

Türkiye, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını iptal etmesinin ardından ortaya çıkan “Her şey çok güzel olacak” sloganını konuşuyor.

Sloganın ünü yurtdışına da ulaştı. Dünyaca ünlü tenisçi Federer’in bu akşam Madrid Open'da oynadığı maç sırasında aynı slogan duyuldu.
Herkesin sessizce maça odaklandığı anda seyircilerin arasında yer alan Alper Oymak adlı bir izleyici ile yanındaki kadın arkadaşı “Her şey çok güzel olacak” diye bağırdı.

video linkte

Ahmet Davutoğlu

Davutoğlu'ndan YSK'nın İstanbul kararına ilk açıklama
© Fotoğraf : DHA
21:20 07.05.2019URL'yi kısaltın
0 4716
Eski başbakan Ahmet Davutoğlu, YSK'nin İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararını, "31 Mart seçimleri sonrasında yaşananlar ve YSK’nın iptal kararı bu temel değerlerimizin zedelenmesine yol açmıştır." sözleriyle değerlendirdi.
YSK’nin kararı için "Evrensel hukuka ve yerleşmiş teamüllere aykırılıklar barındırmakta, bu bilince zarar vermektedir." diyen Davutoğlu'nun açıklaması şöyle:

- Türk siyasi hayatının ve demokrasisinin tüm eksiklerine rağmen en önemli gücü sandığın meşruiyetidir. Ülkemizi en zor zamanlardan, kritik eşiklerden çekip çıkaran milletimizin sandıkta ortaya koyduğu iradesi olmuştur.
- Siyasî geleneğimizin en temel değeri de, son sözün sandıkta tecelli eden millet iradesine ait olmasıdır. Mazereti ve gerekçesi ne olursa olsun 31 Mart seçimleri sonrasında yaşananlar ve YSK’nın iptal kararı bu temel değerlerimizin zedelenmesine yol açmıştır.
- Adil, kurallara uygun seçimler demokrasinin olduğu kadar ortak aidiyet bilincimizin de referans noktasıdır. YSK’nın kararı ise evrensel hukuka ve yerleşmiş teamüllere aykırılıklar barındırmakta, bu bilince zarar vermektedir.
- Siyasî hareketler için en büyük kayıp seçimlerin değil toplumsal vicdanda ahlakî üstünlüğün kaybedilmesidir. Şimdi yapılması gereken; ülkemize yakışan olgunlukla seçim sürecini yürütmek, gerilim ve kutuplaşmadan uzak durarak demokrasimizin daha fazla yıpranmasına engel olmaktır.

eski yol arkadaşları bile bu haksızlığa tahammül edemedi, önce gül sonra davutoğlu hatta arınç

Bülent Arınç, "Ekrem İmamoğlu'nun kazanmadığı büyük bir popülariteyi biz kendi ellerimizle ona verdik." dedi. Arınç konuşmasında"Bahçeli bizi yüzde 35'lere düşürdü. Yüzde 35'lere düştüysek biz bir alarm zili çalması lazım." ifadelerini de kullandı.
Bu adam 7 haziran 3 kasim 2015' te basbakandi dimi ? O gunleri ne çabuk unutmuş yada o günleri aklayacak birşey yazmis mi. Benim hafizamda, olumlerle sonuclanan olaylarla ilgili oylarimiz artıyor tarzinda demecleri var.
Kimseye guvemmiyorum .

Bu adam 7 haziran 3 kasim 2015' te basbakandi dimi ? O gunleri ne çabuk unutmuş yada o günleri aklayacak birşey yazmis mi. Benim hafizamda, olumlerle sonuclanan olaylarla ilgili oylarimiz artıyor tarzinda demecleri var.
Kimseye guvemmiyorum .
yok ben güvenelim demiyorum zaten, neden güvenelim ki, ama kendi içlerinde bile ysk nın kararının yanlış olduğunu biliyorlar, onu demeye çalıştım. arınç onu demeye çalışmamış tabii o da imamoğluna yaklaşımın yanlış olduğunu ve oy kaybettireceğini demek istemiş sanırım

Tüm yorumlari okumadim. Sinirim kaldırmadı. Unlulere laf atani gördüm , çalınan oylardan bahsedeni. Belki soran olmuştur cevaplayan da.
Olduysa ben tekrar soruyorum, altını cizelim.
Sandik gorevlileri suçlu ya, aynı zarfa konan diğer oylarla sonuclar neden iptal olmadı da sadece büyük sehir belediye baskanligi seçimi iptal oldu sevgili bu iptal secimini kabul eden uyeler. Buna mantikli sebebiniz var mı? Yada bunu hiç dusundunuz mu? Size de mantıksiz gelmiyor mu? Hani ayrı zarflar olsa bir derece aynı zarftan çıkan oylar.
Gozunuz kör olmasın, mantiginiza sağır olmayınız, inanmak savunmak ayrı bir şey ama hukuksuzluk, adeltsizlik ayrı bir şey.
Unlulere diyene de lafım, olay siyaseti geçti hukuksuzluk konustugumuz, onlar da seslerini buna çıkarıyor hiç bu yanını dusundun mu

yok ben güvenelim demiyorum zaten, neden güvenelim ki, ama kendi içlerinde bile ysk nın kararının yanlış olduğunu biliyorlar, onu demeye çalıştım. arınç onu demeye çalışmamış tabii o da imamoğluna yaklaşımın yanlış olduğunu ve oy kaybettireceğini demek istemiş sanırım
Ayy chess size değil lafım , ben burada tek basima takılan biriyim ve bazı üyeler de hafizamda kalır , siz de kalanlardansiniz, neden paylastigini bile sorgulamam ,iyi yapmissiniz herkes görsün. Benim sitemim şahsa .

X