Türkiye tarihinde bir ilk; YSK, İstanbul seçimini iptal etti!

Sizin tek derdiniz unlulerin verdigi tepkilermi onlarin etkilenmedigini nereden biliyorsunuz maddi yonden iyi olduklarini dusundugunuz icinse kendileri kadar maddi gucu bulunmayanlar icinde tepki gosteriyor olamazlar mi? Ustelik maddi imkanim yerinde neden ugrasayim ki dermi akli basinda bir insan yahu yasadigi topraklarin gelecegini dusunmek yanlis giden birsey varsa tepkisini koymak durumunda dogrusuda budur..sizin deyiminizle tuzu kuru olanlar sessiz kalmali nede olsa ben rahatim millet ne duruma duserse dussun demeli hmm evet cok mantikli..
Evet aynen, ilk mesajımda ünlülerin tepkilerini dert edindim dedim onu yazdım. Başkaca bir konuya değinmedim.
İlk cümlem buydu hatta.

Çok doğru, farklı birşey demiyorum ki anlamamak için direnmek neden?
Maddi manevi her neyse gayet güzel yaşantıları olanlar onlar. En çok şikayetçi olanlar da onlar. Sizce alt tabakayı düşünecek insanlar mı? Cidden inanıyor musunuz vatan millet sakarya düsturunda olduklarına?
Ben inanmıyorum. İnanmadığımdan şaşıyorum.

Neyse.
Polemik olacaksa daha fazla alıntılamayın.

Sen neyin kafasını yaşıyorsun? Korkmak değil bu. Haksızlığa dayanamıyoruz. Bunu anlamak bu kadar zor mu? Delil var ispat var diyorsunuz da hani nerede delil, ispat? Haksız olduğunuzu bile bile savunma yapıyorsunuz ama söyleyebildiğiniz tek şey korkmayın.
onun içinmi tekrar seçim yapılıyor
enbüyük ıspat bu işte
ysk ispatlı delillerle buna karar verdı zorlama kendini anlamazsın

Bu kadarına da pes artık cidden bu kadar alenen diktatörlük olamaz ya. Bu sefer daha fazla oyla alacak İmamoğlu çünkü akplilerden de çok fazla oy karşı tarafa gidecek çevremden biliyorum. Eğer adaletli bir seçim olsa kesin alacak İmamoğlu tabi ama buna da bir şaibe karıştıracaklar gibi geliyor malesef.... ya da iç savaşa kadar gider bu Allah muhafaza.

onun içinmi tekrar seçim yapılıyor
enbüyük ıspat bu işte
ysk ispatlı delillerle buna karar verdı zorlama kendini anlamazsın
Bursa için olan sonuçlara da Chp delillerle itiraz etti.Ama ne oldu biliyor musunuz?
Kabul etmediler.
Oyları bir daha saymadılar bile.
Hemen reddedildi.
Istanbul da ne oldu?
Itiraz kabul edildi.Delillere bakıldı.Kontrol edildi.
Oylar sayıldı yetmedi tüm oylar sayıldı.
Geçersiz oylar sayıldı.
Ama baktılar fark kapanmıyor seçim iptal oldu.
Ve iptal olan sadece Ibb secimi.
Yani zarftaki diğer oylar şaibesiz ama büyükşehir belediye başkanı secimi şaibeli.
Yahu buna inanıyor musunuz?
Ben Akpli olsam bile asla inanmazdım.

Son düzenleme:
Seçimler değil de şu durumla ilgili birkaç şey yazasım geldi.
Şimdi bazı sanatçılar (!) "herşey çok güzel olacak" etiketiyle nara atıyor sosyal medyada. İki nokta var çözemediğim.
Birincisi, iktidar partisini destekleyen ünlüler "yalaka, saray bilmem nesi" diye yaftalanırken diğer taraftakiler neden "fikir belirtme özgürlüğü" olarak adlandırılıyor.
Bu çifte standart daima midemi bulandırmıştır.

İkincisi ise, ne oluyor bu tayfaya? Bu sanatçı bozuntuları, bu zamana kadar neyin zorluğundalardı da şimdi 'herşey çok güzel olacak'?
Bunu cidden merak etmekteyim.
Soğanın kilosu dert mi oldu onlara? Sanmam. 20 lira olsa etkiler mi onları? Hayır. Dertleri de bu değilki zaten. Ülkeye ne gibi bir katkıları varki.
Peki dertleri ne? Bu mahalli seçim.
Mevcut iktidar zaten devam etmekte, ne değişecek İmamoğlu olsa Yıldırım olsa veya başkası.
Bu kadar neden abarttılar acaba.
Hele bazı çapsızların İmamoğluna Atatürk benzetmesi yapması. Vatan elden gidiyor da İmamoğluna mı muhtacız şuan anlamadımki.

Ülke ekonomik anlamda zaten zorlu bir süreçten geçiyor. Bir de böyle ayrıştırıcı ortalık kızıştırıcı insanlar olmasa. Asıl meselelere odaklanılsa keşke.
Yazık...

Simdi akp.yi destekleyenlere saray yalakasi denmesinden rahatsiz oluyorsun ama nara atıyorlar, sanatçı bozuntulari, çapsizlar diyorsun.
Evet cok mide bulandırıcı bir cifte standart örneği gösteriyorsun.

Şimdi bazı sanatçılar (!) "herşey çok güzel olacak" etiketiyle nara atıyor sosyal medyada. İki nokta var çözemediğim.
Birincisi, iktidar partisini destekleyen ünlüler "yalaka, saray bilmem nesi" diye yaftalanırken diğer taraftakiler neden "fikir belirtme özgürlüğü" olarak adlandırılıyor.

İkincisi ise, ne oluyor bu tayfaya? Bu sanatçı bozuntuları, bu zamana kadar neyin zorluğundalardı da şimdi 'herşey çok güzel olacak'?
Soğanın kilosu dert mi oldu onlara? Sanmam. 20 lira olsa etkiler mi onları? Hayır. Dertleri de bu değilki zaten. Ülkeye ne gibi bir katkıları varki.
Mevcut iktidar zaten devam etmekte, ne değişecek İmamoğlu olsa Yıldırım olsa veya başkası.
Hele bazı çapsızların İmamoğluna Atatürk benzetmesi yapması. Vatan elden gidiyor da İmamoğluna mı muhtacız şuan anlamadımki.

Ülke ekonomik anlamda zaten zorlu bir süreçten geçiyor. Bir de böyle ayrıştırıcı ortalık kızıştırıcı insanlar olmasa. Asıl meselelere odaklanılsa keşke.
Yazık...

Ülke ekonomik olarak zorlu günlerden geçiyor deyip seçimi eleştirenlere kızmak biraz ironik.Zira o seçim yüzünden ekonomi daha da kötüye gidecek,sonuçlarını görürsünüz yakında.Neden abarttılar,evet bence de adam kazandı işte niye bu kadar abarttınız ?

Hımmm ondan memnun yani bu ünlüler.
Benim mahalli seçimleri küçümsediğim yok, o kesim haddinden fazla büyüttü.
Siz yine de yazdıklarıma cevap vermiş olmamışsınız.
Bizi yönetenler kim olursa olsun mahalli, idari, genel kim gelirse gelsin başımıza, bu insanlar etkilenmiyor. Ne ekonomilerinden ne özgürlüklerinden ne yaşam standartlarından zerrece birşey kaybetmiyor ya hani. Dertleri ne diye merak ediyor insan.
Ama belli aslında. Anlayana çok belli herkesin derdi.
Neyse, hayırlısı olsun ülkemiz için.
Ben İstanbulda yaşamıyorum.
İstanbul'un belediye seçimlerinin iktidar partisi tarafından kaybedilmesini de iktidarın kaybetmesi olarak algılamıyorum.
Olan biteni uzaktan seyredenler tayfasındayım.
Bu ülkeden bir beklentim kalmadı.
Kendi adıma...
Tuzu kuru olanların ortalığı karıştırmasına dayanamıyorum sadece.
Olan sen ben gibi sade vatandaşa oluyor, oldu, olacak..

Yanlış anlamayın ama çok anlamsız yazıyorsunuz.2 tane ünlü konuştu diye mi ekonomi bu durumda sizce ?
Siz bir yatırımcı olsanız daha doğru dürüst seçim yapamayan bir ülkeye gidip yatırım yapar mısınız ? Adamlar tek tek çekiliyor,kalıyoruz biz bize kendimize ait gram işimiz yok ne bu özgüven sizdeki hayret bir şey.Bir de burda çok duyarlı gibi yorum kasıyorsunuz.Bu kadar umursuyorsunuz madem ekonomiyi önce şu seçim yüzünden gidecekleri bir düşünün,sonra gelin burada yazın,hayret bir şey.Onların umrunda mı ki diyor,her zengin insan kötü size göre değil mi halktan olması için fakir fukara olması lazım insanın,o zaman hoşunuza gider.

• Beğen
Reactions: 000
Ülke ekonomik olarak zorlu günlerden geçiyor deyip seçimi eleştirenlere kızmak biraz ironik.Zira o seçim yüzünden ekonomi daha da kötüye gidecek,sonuçlarını görürsünüz yakında.Neden abarttılar,evet bence de adam kazandı işte niye bu kadar abarttınız ?
Yoo ben iyi ki de seçim yapılıyor demiyorumki.
Zira ben de biliyorum maddi külfetini.
Hatta şu da merakımdır.
Bu kez Yıldırım galip gelirse, sonuçların kesin olduğuna, şaibe olmadığına halkı nasıl inandıracaklar, bunu da merak etmekteyim mesela.
Artık sonuç ne olursa olsun kimsenin güveni kalmadı bana göre.

Bursa için olan sonuçlara da Chp delillerle itiraz etti.Ama ne oldu biliyor musunuz?
Kabul etmediler.
Oyları bir daha saymadılar bile.
Hemen reddedildi.
Istanbul da ne oldu?
Itiraz kabul edildi.
Oylar sayıldı yetmedi tüm oylar sayıldı.
Geçersiz oylar sayıldı.
Ama baktılar fark kapanmıyor seçim iptal oldu.
Ve iptal olan sadece Ibb secimi.
Yani zarftaki diğer oylar şaibesiz ama büyükşehir belediye başkanı secimi şaibeli.
Yahu buna inanıyor musunuz?
Ben Akpli olsam bile asla inanmazdım.
Yani itirazlarda bile adalet yok.

Böyle ayrım olacaksa Hindistan gibi kast sistemi oluşmuş demektir.
chp nın delıllerı yok demekkı kabul olmamış
ama herkez biliyor ıstanbulda var işinize gelmiyo
tekrar secım olunca calamayacak korkusu sarmış şimdiden burayı
kazanamaz bundan sonra herkez oyuna sahip cikacak
kazandıysa imamoğlu yine kazanır korkmayın yahu

• Beğenmedim
Reactions: 000
Yoo ben iyi ki de seçim yapılıyor demiyorumki.
Zira ben de biliyorum maddi külfetini.
Hatta şu da merakımdır.
Bu kez Yıldırım galip gelirse, sonuçların kesin olduğuna, şaibe olmadığına halkı nasıl inandıracaklar, bunu da merak etmekteyim mesela.
Artık sonuç ne olursa olsun kimsenin güveni kalmadı bana göre.

Sizce bizi inandırmakla uğraşacaklar mı ? ''Seçildi,milli irade'' bitti gitti işte.Chp kaç tane şehre itiraz etti,hani sonuç ? Eleştirdiğiniz insanlar o yüzden yazıyor.Dünya'da itibarımız kalmadı,bizden geride diye gördüğümüz ülkelerde bile alay konusu oluyoruz.

Yazık...

Cumhurbaskana yakin tipler niye sanatci bozuntulari olmuyor da, muhalifler sanatci bozuntular oluyor?

Ve her ünlünün tepkisi ayni nedenlerden gelmiyor tabi. Sonucta daha önce bu tepkiyi vermekten korkanda coktu. Genel olarak insanlarda, sanatcilarda bikti. Sansürdan bikti. Devlet tiyatrolarin kapatilmasindan bikti. Ancak hükümete yakin olan isimler parayi aliyorlar, zira medyanin cogu onlarin ellerinde. Ondan dolayi sibel can gibi zerre muhafazakar tipler, cumhurbaskana yakindirlar.

Ondan dolayi yalaka deniliyor. Cidden muhafazakar olsalar neyse. Kendi cikarlari icin birini destekliyorlar.

Ve evet ülke elden gitti bile. Artik oy ve secimin degeri hic kalmadi bile. Ünlüler ne derse desin. Sorunlar cok daha ciddi.

Yahu objektif olun.1 zarf var ve diyelim şaibe var.
Tek bir pusulada olmaz o şaibe.
Ben korkuyorum ama seçim için değil.
Ülkede artık hukuk üstünlüğü yok.
Bunun sonuçları çok kötü olacak.
Ben olsam bilmediğim konularda iftira atmam.
Çalmak falan.
Herşey iktidarın elinde.
Mesela benim oturduğum ilçe Akpde.Ve bu seçimde de değişmedi.
Herhalde dediğiniz gibi çalmayı (!) unuttular :KK70:

Akp'nin hangi delilleri var?

Ve bu deliller niye ilce secimler icin gecerli degil?

"Korkma" demeden önce bunu cevaplayabilirmisin?

Yazmayın ya,cidden çok boş.Gram ümidim ve sempatim kalmadı şu ülkeye karşı.Yaşadığım için üzülüyorum artık giden her günüme.Bir ülkede hiç mi iyi bir şey olmaz,yok.Ne ekonomi ne sosyal hayat ne hak hukuk bir konuda bile şu ülke için ''en azından bu iyi'' diyemiyorum.Sorsan çok iyiyiz,mükemmeliz,eleştirenler de ne bilecek.Bir biz körüz sanırım.

Adım adım sormuşsunuz adım asım acıklayalım madem.

Aslında burada uzun uzun sanat tarihinden bahsedilebilir ama sizin takıldıgınız nokta o degil. Konunun özüne geleyim ben o yüzden. "Bitaraf olan bertaraf olur" düsturunu benimsendigi bi yönetim altında olduğumuz için olabilir mi acaba?

Sanatçıların emrivakiler ile çagırıldıkları tuhaf yemekler sizi hic rahatsız etmiyo mu mesela? Ben merak ediyorum huzura çıkınca bend the knee falan da diyolar mı?

Ki sıkıyosa diz çökme. Ertesi sabaha gözünü hangi örgütle iliskilendirilerek açacaksın, hangi konserin belediyenin son dakika verdigi izni geri çekmesiyle iptal edilecek, oyunu sergileyeck bi tane salon bulabilecek misin, sergilerine taşlı sopalı saldırılar mı düzenlenecek, hakkını vereceğin projenin auditionuna bile katılamayacak mısın... ne gelecek başına?

Bunları düşünmek insan olmanın, bu risklere ragmen bi sanatçı ve sevilen bi insan olarak toplum üstündeki etkinin bilince olmak ve kendi bildiginden şaşmamak ise cesur ve karakterli olmanın gereği.

O yüzden fikir belirtme özgürlügü dediginiz sey de her zaman muhalif ve cesaret isteyen bi kavram olmuştur, zira iktidarlar fikirleri sevmezler, onların işi kendi doğrularını dayatmaktır. Sanatçı ise devir kimin devri olursa olsun, devri olmayanların sesini duyurur. Bu yüzden halkın sanatçıları, sarayların ise soytarıları olur.

Ha sen o davetleri aldıgında bundan benim payıma da illa ki bi seyler düşer diye kıvılcımlar çaktıysa gözünde söyle bi açar bakarsın tdk'ya, bi de görürsün ki yalaka kelimesi de tam oturmuş üstüne soytarı da.

Ama içinize sinecekse şunu da ekleyeyim, o gonderilerin sahiplerinin hepsi elbette samimi degil. Samimi olanların bi kısmı ise cesaretlerini cok da uzun vadede koruyamayacaklar. İkinci kısım icin diyecek fazla bi sey yok, korku zayıflık da olsa insani neticede. İlk kısım için ise fırsatçılığı ata sporu haline getirmek kimin düsturu ise ona kızmak lazım sanıyorum.

Bu kısım daha da ilginç geldi. İktidarı destekleyene olumsuz, desteklemeyenlere olumlu yorumlar yapılmasını çifte standart olarak gördügünüzü ve midenizin bulandıgını söyledikten iki satır sonra ne işe yarar ki bu sanatcı bozuntuları diyecek noktaya siz nasıl geldiniz, hadi ikiyüzlü demiyelim ama tutarsız degil mi bu tavrınız?

Herkes soğanın kilosuna takılmak zorunda degil tabi ki. Ekonomik kriz, onların da is hacminin daralması, sektörlerinin kücülmesi de bi sorun. İstanbul gibi bi sehrin kaynaklarının verimli degerlendirilmeyip peşkeş çekilmesine bozulmuş olabilirler. Ya da sadece ülkelerinde hukukun ve demokrasinin işlememesi güvensizlik ve adaletsizlik duygusu yaratmıştır.

Keske biraz sizde de yaratsa. Sandık kurullarının olusturulmasına iliskin tam kanunsuzluk itirazından bulunma süresi mart bası itibariyle dolmusken secimi kaybedince süresinden sonra yapılan bi itirazla ysk'nın yıllar içinde olusturdugu yerleşik ictihatı tuzla buz etmeleri huzurunuzu kacırırdı mesela. Bugun secim kanun ve yönetmeliklerinde yazan maddelerin uygulanacagına güvenemezseniz yarın bi köse basında gaspa ve tecavüze ugradıgınızda ceza kanununda yazanların uygulanacagına da güvenemezsiniz cünkü.

Bu kadar önemsizse yeniden secim gibi maliyetli ve ayrıstırıcı bi işe girişmeyip hakkıyla kazanana mı bıraksalardı acaba? Yukarıda da anlattım, hukuk, adalet, güvenilirlik, yönetimi belirleyebilme hakkı size bi sey ifade ediyo mu? Muhalefetin iradesine yapılan darve darbeden sayılmıyor mu? Tankla degil haksız sekilde alınmıs bi kurum kararıyla yapılınca darbe olmuyor mu yoksa?

Son olarak vatanlar 1900lü yılların başındaki gibi batmıyor artık. Söyle bi komsularımıza bakın, biraz güney Amerikada biraz Afrikada gezinin vatan nasıl batıyo kendi gözlerinizle görün, sonra da anlayın insanlar neden bi kurtarıcıya ihtiyacımız oldugu fikrine kapılıyorlar.

Son düzenleme:

Yazık...

ya sanatçı bozuntularına bende kafayı taktım..
gezi zamanında attığı tweti alel acele silip gelen tepkilerden sonra benim çocuğum var ama diyenlere bir erkeklik gelmiş şaşkınım:)
o reisin iftar sofrasında boy gösterip rüzgar nereden eserse diyen hatun kişi.
onlar zaten bizden değil..
hele açılıma destek veren akiller hiç değil.
soğanın kilosu değil elbet umursadıkları. bunca yılın sinmişliklerine olan utançları.
herkes kimin ne olduğunu biliyor sonuçta.

Yazık...
İnsanlar haksızlığa sessiz kalmadıkları için onlar övülüyor
Fişlenecklerini işsiz kalacaklarını sizin gibiler tarafından linç yiyeceklerini bile bile görüş belirtmeleri övülüyor
Bu ülkede bunu yapmak iyi cesaret

Siz istiyorsunuz ki insanlar korkularından hiç bir şeye ses çıkarmasınlar
Her şey sessiz sedasız hal olsun gitsin

Son düzenleme:
Cumhurbaskana yakin tipler niye sanatci bozuntulari olmuyor da, muhalifler sanatci bozuntular oluyor?

Ve her ünlünün tepkisi ayni nedenlerden gelmiyor tabi. Sonucta daha önce bu tepkiyi vermekten korkanda coktu. Genel olarak insanlarda, sanatcilarda bikti. Sansürdan bikti. Devlet tiyatrolarin kapatilmasindan bikti. Ancak hükümete yakin olan isimler parayi aliyorlar, zira medyanin cogu onlarin ellerinde. Ondan dolayi sibel can gibi zerre muhafazakar tipler, cumhurbaskana yakindirlar.

Ondan dolayi yalaka deniliyor. Cidden muhafazakar olsalar neyse. Kendi cikarlari icin birini destekliyorlar.

Ve evet ülke elden gitti bile. Artik oy ve secimin degeri hic kalmadi bile. Ünlüler ne derse desin. Sorunlar cok daha ciddi.
Kemal kılıçdaroğlunun neredeyse öldürülmesine insanlar tepki gösteriyor yaaavv diyen bedelli askerlikli Alman vatandaşı tipler büyük sanatçı
Muhalif olanlar sanatçı bozuntusu

X