Türkiye Sandık Başında; Oy Verme İşlemi Başladı

kesinlikle,ama başkanlık sistemi gündemde olduğu sürece bir kesimin oyları hdp ye gidecektir

Evet, bu seçimlerde Nasılsa AKP kazanacak düşüncesi ortadan kalktı, artık kazanamayabilir diyerek sandığa gitmeyenlerde gidebilir, %12'lik sandığa gitmeyen bir kesim var, o kesimin kimi desteklediğini veya desteklemek isteyeceğini bilmiyoruz, bu yüzdenin bir kısmı hasta ve yaşlılardan oluşuyor olsa en az %10'luk bir oy potansiyeli var, onlar belirleyici unsur olabilir, işte bu sebeple insanlara doğru hitap çok önemli, mesela CHP proje dedi son dakika ama çözüm sürecine hiç girmedi, kimse bilmiyor tam olarak Kılıçdaroğlu'nun ne düşündüğünü, MHP dün geceki konuşmasıyla beğenilmese de bir duruş sergiledi ve kendi seçmeninin takdirini topladığını düşünüyorum, Milliyetçiler daha bir istekle destekleyecektir mesela.

Yarin secim olsa yine farkli sonuclar cikmaz. Akpnin bundan korkusu var ve koalisyon kurmak icin ellerinden geleni yaparlar bence. Yine secim olsa daha az oy alacaklari kanaatindeyim. Tabi bu benim gorusum...

demek istediğim bu munecim,yazdık burada senin uzun yazıların havada kalıyordu,yine görmek istemediklerini görmüyorlarddı,çözüm nedir,eşit değilmiyixxz yazdık,apoyu muhattab neden alıyorlar yazdık allah biliyor

Benim var tanıdığım insanlar, bir şey değişmez diyerek evden bile çıkmadılar.
Şimdi bir daha olursa CHPye veririm diyorlar

Bu arada sephora sormuş, benim oyum değişmezdi
yine chpye verirdim

edit: tabi bu izmir, diğer yerleri bilemem.

bence erken seçim olsa akpnin oyu biraz artar, hdp ninki biraz düşer. cehapeninki değişmez. mehapeninki de pek değişmez hatta akpye kayabilir gibi geliyor.

hele chapenin ki %25 zaten değişmez, %25 sosyal demokrat var 100 kere de seçim yapılsa aynı , bir daha bizi yormasalar, cehapeye 24-25 arası bişey yazıverseler bari.

Çözüm sürecini hdp yönetecekse hdp terör örgütü değil. Hayır bunun için anlaşmaya gerek yok, yanlış anladınız. Devlet bunları yapmakla yükümlü zaten. Yapması gerekenleri yapacak devlet. Doğu'daki insanlara hizmet götürecek.

Tüm olayı bilmiyorum. Hiçbirimiz bilmiyoruz gerçi. Akp ısrarla gizledi. Ama bundan sonra daha açık olacağını umuyorum çözüm sürecinin.

Pkk çok insan öldürdü. Devlet de aynı şekilde. Her iki tarafta da ölen çok. Bir de medyaya çok güvenemiyorum ben. Çıkan haberlere pek inancım yok ki bu dönemde bizzat şahit oluyoruz, havuz medyasına. Geçmişe bir sünger çekmesi lazım her iki tarafında. Çok acı şey var, yaşandı. Ama sürekli geçmişi kurcalarsak önümüzü göremeyiz.

hiç güneydoğuya gittiniz mi?

Cok sabirlisin arkadasim

Evet, Batman'da, Adıyaman'da, Şanlıurfa ve Diyarbakır da bulundum.

ee peki o illeri nasıl gördünüz, hiçbir yatırım yok muydu??

herşeyi geçtim gap projesi nereye yapıldı. Anadolunun ortasındaki konya ovası hergün biraz daha çölleşirken kimin toprağı sulandı ülkedeki belki de en büyük proje ile?

Cok sabirlisin arkadasim

Teşekkür ederim :) Arkadaşları anlayabiliyorum. Hassas bir konu. Ben de eskiden yazdıkları gibi düşünürdüm. Ne zaman ailemden ayrıldım, çevrem genişledi, yeni insanlar/tecrübeler ile şimdi daha farklı düşünüyorum. İlerde belki de daha da değişecek düşüncelerim. Çok katı ve inatçı olmamak lazım.

Seçimin dogum gunume denk gelmesi çok kötü oldu hiç bir sey takip edemedim. Şuan sadece oy dagılımlarını az cok biliyorum. Hdp barajı geçmiş, akp yuzde 40ta kalmış galiba.
Erken seçim falan duydum neler oluyor?
Valla bir seçim daha kaldıramaz bu bunye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…