Türkiye Sandık Başında; Oy Verme İşlemi Başladı

ee peki o illeri nasıl gördünüz, hiçbir yatırım yok muydu??

herşeyi geçtim gap projesi nereye yapıldı. Anadolunun ortasındaki konya ovası hergün biraz daha çölleşirken kimin toprağı sulandı ülkedeki belki de en büyük proje ile?

Tabi ki vardı ama yetersiz. Gap çok güzel bir proje ama tüm bunlar yeterli değil. Eğitim alanında da birçok proje oldu, 'haydi kızlar okula' gibisinden. Ama ülkenin batısına göre geri kalıyor doğu anadolu. Kültürel anlamda daha da geliştirilebilir. Devlet ben elimden geleni, yapmam gerekenleri yaptım diyemez şu noktada bence. Demek istediğim ayrı izole bir bölge gibi görülmemeli. Bölge de insanlar da.

Çözüm sürecini hdp yönetecekse hdp terör örgütü değil. Hayır bunun için anlaşmaya gerek yok, yanlış anladınız. Devlet bunları yapmakla yükümlü zaten. Yapması gerekenleri yapacak devlet. Doğu'daki insanlara hizmet götürecek.

Tüm olayı bilmiyorum. Hiçbirimiz bilmiyoruz gerçi. Akp ısrarla gizledi. Ama bundan sonra daha açık olacağını umuyorum çözüm sürecinin.

Pkk çok insan öldürdü. Devlet de aynı şekilde. Her iki tarafta da ölen çok. Bir de medyaya çok güvenemiyorum ben. Çıkan haberlere pek inancım yok ki bu dönemde bizzat şahit oluyoruz, havuz medyasına. Geçmişe bir sünger çekmesi lazım her iki tarafında. Çok acı şey var, yaşandı. Ama sürekli geçmişi kurcalarsak önümüzü göremeyiz.
neden çözüm sürecinde ki herşeyi halktan sakladı akp

koalisyondan korkuyorum. resmen enkaz devralacaklar.

işleri zor

akp dışındaki koalisyondan bahsediyorum bu arada..
Tamamen dışa ve tüketime bağımlı bi ekonomiyi nasıl ayağa kaldıracaklar ben de merak ediyorum gerçekten.

Ülkeye hükümetin göz yumarak sorgusuz sualsiz, kaynağı belirsiz bi şekilde soktuğu sıcak paralarla şu zamana kadar idare edildi ama git gide daha sıkıntılı bi hale geliyo.

Azınlık hükümeti iyi bi seçenek gibi görünüyo, kendi enkazlarının ihalesini bi koalisyona yıkıp bu işten sıyırmaları korkunç olur. Ama bi yandan da iktidardan ve bu güç sarhoşluğundan bi an evvel uzaklaşmaları gerektiğini düşünüyorum, her geçen gün daha tehlikeli bi hal alıyo çünkü.

En korkunç senaryoysa Akp ile koalisyon yapacak bi pati olur herhalde.:KK51:

Tabi ki vardı ama yetersiz. Gap çok güzel bir proje ama tüm bunlar yeterli değil. Eğitim alanında da birçok proje oldu, 'haydi kızlar okula' gibisinden. Ama ülkenin batısına göre geri kalıyor doğu anadolu. Kültürel anlamda daha da geliştirilebilir. Devlet ben elimden geleni, yapmam gerekenleri yaptım diyemez şu noktada bence. Demek istediğim ayrı izole bir bölge gibi görülmemeli. Bölge de insanlar da.

e ama işte asıl özerklik gelince izole olacak belki de orası.

Ama konuşmak güzel şey sen ilk ermenileri kestiniz alevileri yaktınız kürtleri yedirmeyiz gibi gelince seninle ilgili kafamda çok farklı bir şey oluşmuştu.
Sonuçta burada hdpden önce doğuda kürtler ve türklerin ayrı kaldırımdan yürüdüğünü söyleyenleri de gördü bu gözler.:KK48:

Yine de yaşının benden genç olduğunu düşünüyorum aynı fikirde asla olmasak da konuşma iyiydi.
Sanırım çözüm süreci denen şeyin ne olduğunu kimsenin bilmediğini gösterdik karşılıklı konuşmalarımızla.
Ben toplantıya girecem.
Herkese iyi tartışmalar.

neden çözüm sürecinde ki herşeyi halktan sakladı akp

Bence amacı, çözmek, anlaşmaya varmak olmadı hiçbir zaman. Bir şekilde bu hadiseden malzeme çıkacağını düşündü ve kullandı. Malzeme bitince de 'Kürt sorunu yok' dedi ve çıktı işin içinden. Baştan beri samimi değildi.

arkadaşım sadece o bölgemi izole sanıyorsun,karadenizdede var pek çok kırsal kesimdede var,her kürt pkk değil,pkk nın arkasında pek çok ülke var bunu akp de biliyor,çözüm sürecine gitti bunu bilerek devletteki herkes sindirmiş pkk yı demekki,pkk halkın hakkını savunmuyor,kürtleri zorluyor,pkk olmasa kürtler rahat ederdi,kürtleri kandırıyorlar,doğudaki sorun buyrun karadenizin köylerine gelin oradada var

ee peki o illeri nasıl gördünüz, hiçbir yatırım yok muydu??

herşeyi geçtim gap projesi nereye yapıldı. Anadolunun ortasındaki konya ovası hergün biraz daha çölleşirken kimin toprağı sulandı ülkedeki belki de en büyük proje ile?
büyük gözde şehirler haricini gören olmadı şimdiye dek ,melih gökçek 10 milyon dolara angaraya dinezor dikti,kim neyin pesinde belli değil

Bence amacı, çözmek, anlaşmaya varmak olmadı hiçbir zaman. Bir şekilde bu hadiseden malzeme çıkacağını düşündü ve kullandı. Malzeme bitince de 'Kürt sorunu yok' dedi ve çıktı işin içinden. Baştan beri samimi değildi.
çözüm süreci yalan dedik burada zaten rte çözüm süreci diye tutturmuş,pkk yı sindirin hepiniz buna akp de dahil hiç kimse ses edemedi,üstelik hdp bizi başkanlıktan kurtardı:KK64:

e ama işte asıl özerklik gelince izole olacak belki de orası.

Ama konuşmak güzel şey sen ilk ermenileri kestiniz alevileri yaktınız kürtleri yedirmeyiz gibi gelince seninle ilgili kafamda çok farklı bir şey oluşmuştu.
Sonuçta burada hdpden önce doğuda kürtler ve türklerin ayrı kaldırımdan yürüdüğünü söyleyenleri de gördü bu gözler.:KK48:

Yine de yaşının benden genç olduğunu düşünüyorum aynı fikirde asla olmasak da konuşma iyiydi.
Sanırım çözüm süreci denen şeyin ne olduğunu kimsenin bilmediğini gösterdik karşılıklı konuşmalarımızla.
Ben toplantıya girecem.
Herkese iyi tartışmalar.

Haklı olabilirsiniz, özerklik gelirse eğer izole olabilir bölge. Yılların kuyruk acısı var her iki tarafta da. Bu mesele çözülse de hemen can ciğer olunmaz zaten. Her zaman bir mesafe olacaktır genel toplumda.

Bazı mesajlarım sert olmuş olabilir, siyaset işte :) Dediğiniz gibi hdp'den önce siyahla beyaz gibiymiş Türkle Kürt. Hdp bunu biraz da olsa yok edebildiyse ne mutlu bize!

Sizinle konuşmak da güzeldi. Teşekkür ederim, iyi toplantılar.

kürt halkının sorunu özerklik değil halkı kandırıyorlar,eşit eğtim hakkı aş ,iş dar gelirli olan tüm kesimin istediği bu kendimde dahil ben kürt değilim,kürtleri kandırıyorlar,çözüm diyerekte aynını yaptılar,bu siyaset berbat birşey

kürt halkının sorunu özerklik değil halkı kandırıyorlar,eşit eğtim hakkı aş ,iş dar gelirli olan tüm kesimin istediği bu kendimde dahil ben kürt değilim,kürtleri kandırıyorlar,çözüm diyerekte aynını yaptılar,bu siyaset berat birşey

Umarım her şey tüm şeffaflığıyla konuşulur. Halk olarak bizim de söz hakkımız olur. Türk, Kürt değilde türkiye halkı ve onların hakları, güvenceleri korunur ve sağlanır. Hepimizin ortak isteği de bu değil mi zaten?

Hdp ne istiyor kürtler ne istiyormuş ne verdilerde bu ülkeye ne istiyorlar azınlık olmak demek her isteğidini alabilme hakkını kime vermişte onlara verecek?Kim mağdur Allah aşkıma bırakın şu yıllardır ezildiler mağdurlar numaralarını onlar gayet memnunlar amaçları farklı çünkü. Kaçakçılık onlarda uyuşturucu onlarda kız çocuklarını okutmama bebeyken evlendirme onlarda kumalık onlarda töre cinayetleri onlarda düşünmeden 10 çocuk yapmak onlarda biz haklarını vermiyormuşuz kendileri kendilerine reva gördüklerini yapıyorlar zaten okusun bu ülkeye bi faydaları olsun yok bizim sırtımızdan geçinsinler ancak yüzyıllar boyu millet olamamışlarsa bu Türk Milletinin değil kendi sorumluluklarıdır. Nerde zengin olan işadamı olan kürtler hepsi fakir hepsi mağdur öyle bir dünya yok

Haklı olabilirsiniz, özerklik gelirse eğer izole olabilir bölge. Yılların kuyruk acısı var her iki tarafta da. Bu mesele çözülse de hemen can ciğer olunmaz zaten. Her zaman bir mesafe olacaktır genel toplumda.

Bazı mesajlarım sert olmuş olabilir, siyaset işte :) Dediğiniz gibi hdp'den önce siyahla beyaz gibiymiş Türkle Kürt. Hdp bunu biraz da olsa yok edebildiyse ne mutlu bize!

Sizinle konuşmak da güzeldi. Teşekkür ederim, iyi toplantılar.
sen apoya inanıyormusun,zerre kadar inanmıyorum apo dış güçlerin admıdır,kürt kardeşlerimize zarar vermiştir,başımıza abd bela etti,bizi maymun gibi oynatıyorlar,kimse delide değil cahilde bu oylar hdp nin başarısı değildir,halkının tümünü kucaklamayan ve başkanlık sistemini getitreceğiz diyen rte ye verilen cevaptır ama 79 sandalyeyi bırakmamaktıidemirtaş dahil kandırılmıştır özgürlük diyerek,biz kürt değiliz ne kadar özgürüm yaşıtım bir kürtten daha fazlamı özgürüm

Umarım her şey tüm şeffaflığıyla konuşulur. Halk olarak bizim de söz hakkımız olur. Türk, Kürt değilde türkiye halkı ve onların hakları, güvenceleri korunur ve sağlanır. Hepimizin ortak isteği de bu değil mi zaten?
kürtlere yapılan bir ayrımcılık yok,fakire cahile yapılan bir ayrımcılık var,paran varsa kürt yada türk ezilmezssin,silahın önünde yada arkasında durmazssın, korunuzrsun,bu eğtim sistemi ve ekonomik politikayla daha çoook beklersiniz,ben bir şey ummuyorum tek istediğim rejim değişmesin cumhuriyet egemen olsun gerisi aynı

Hdp ne istiyor kürtler ne istiyormuş ne verdilerde bu ülkeye ne istiyorlar azınlık olmak demek her isteğidini alabilme hakkını kime vermişte onlara verecek?Kim mağdur Allah aşkıma bırakın şu yıllardır ezildiler mağdurlar numaralarını onlar gayet memnunlar amaçları farklı çünkü. Kaçakçılık onlarda uyuşturucu onlarda kız çocuklarını okutmama bebeyken evlendirme onlarda kumalık onlarda töre cinayetleri onlarda düşünmeden 10 çocuk yapmak onlarda biz haklarını vermiyormuşuz kendileri kendilerine reva gördüklerini yapıyorlar zaten okusun bu ülkeye bi faydaları olsun yok bizim sırtımızdan geçinsinler ancak yüzyıllar boyu millet olamamışlarsa bu Türk Milletinin değil kendi sorumluluklarıdır. Nerde zengin olan işadamı olan kürtler hepsi fakir hepsi mağdur öyle bir dünya yok
pkk bunların başındayken,oralar görmezden gelinirken bir arpa boyu ilerleyemeyeceğiz

kürtlere yapılan bir ayrımcılık yok,fakire cahile yapılan bir ayrımcılık var,paran varsa kürt yada türk ezilmezssin,silahın önünde yada arkasında durmazssın, korunuzrsun,bu eğtim sistemi ve ekonomik politikayla daha çoook beklersiniz,ben bir şey ummuyorum tek istediğim rejim değişmesin cumhuriyet egemen olsun gerisi aynı

Cumhuriyeti kolay kolay değiştiremezler. Anayasanın birinci maddesi ve bizzat anayasa ile korunuyor.

kürt kızlarının tecavüzcüsü bebek katili apoyu bu ülke hiç bir mevkiye getirmez kimse hayal kurmasın,elindeki oyları sıkı tutsun demirtaş emanet oylar onlar..

Cumhuriyeti kolay kolay değiştiremezler. Anayasanın birinci maddesi ve bizzat anayasa ile korunuyor.
senede neler gördük biz,başkanımız olacak rte di,ye bizimle alay ettiler,başkanlıkta olmaz apodanda bir nane olmaz ,gördüğüm herkesin aklı başında

apo inanarak dağa kaçan kürt kızlarına tecavüz etmiştir kadın hakları diye birşey asla pkk düşüncesinde yok,ne farkı var .. kadın alan zihniyetten hepsi batağa batmış,düşünce özgürlüğüymüş,herkez hayalprestmi bu ülkede

X