- 7 Mart 2010
- 28.022
- 14.080
- 47
arkadaşım yapacak bir şey yok,100 de 55 lik kesim başkanlık,tek parti tek adam istemiyor,bende istemiyorum,onaylamadığım bir konu oluyor,akp çoğunluk olduğundan basıyorlar imzayı onaylıyorlar,biz ne yapabiliriz,akp seçmeni için özgürlük ama ya bizim özgürlüğümüğzişte çözüm olsa da bizler gerekeni yapsak
ben bunu demek istiyorum AKPden çok memnun değilim ben parti tutmam ama dedim ya hangi parti oylarını artırdı şu seçime bir bakın yine en güçlü parti AKP azıcık matematik bilen herkes bunu görür. CHP çıkıyor ben birinci çıktım diyor MHP çıkıyor ben birinci çıktım diyor. Hepsi lafta.
Şimdi tamam AKP iktidar olamadı fakat hiçbiri koalisyona yanaşmıyor.
Şuanda CHP veya MHPnin iktidar olması bu oylarla zaten mümkün değil ama sizce AKP CHP ile koalisyon olsa daha mı iyi olacak. AKP karar verip onaylıyor, koalisyon da karar bile alınamıyor. Sonra yeniden erken seçime gidiliyor. Herşey daha da kötü oluyor.
Bana deseler ki CHP mesela ikinci parti oy oranı arttı hep birlikte birleşelim iktidar olsun diye hiç tereddüt etmem oy veririm. Ya da aynı şey MHP için de geçerli çünkü yıllardır zaten AKPyi görüyoruz farklı şeyler olsun neler yapabilirler bir dönem görelim isterim. Ama dediğim gibi AKPnin bu oy oranıyla hayal bile olamaz bu durum.