Asıl diğer partiler başa gelirse siz öleceksiniz haberiniz yokHE he çok uğraştı dış güçler falan dimi, açılım diye bağıranlar da zaten amcamın oğluydu hahahaha :)
ölmek istiyorsan o senin sorunun tabi buna biz karisamayiz
Ayy face, twitter derken yetişemiyorum
Düşüncelerimi yazıyorum.
Benim temennim CHP-MHP koalisyonuydu. CHP'nin vaatlerini gerçekleştirmek için önünde bir engel olmayacaktı. MHP'de bu vaatlere destek verip vatanı düzenleyeceklerdi. Gelen ekonomik krizin gerekçesini ise AKP olarak göstereceklerdi.
Şimdi AKP-MHP koalisyonu yüksek ihtimal. Eğer HDP, AKP'ye yanaşmazsa sonuç bu şekilde ortaya çıkacak. Ben MHP'nin hiçbir zaman AKP'ye adam gibi rest çektiğini görmedim. Objektif bakıyorum. MHP geçtiğimiz senelerde bir çok şeyde sesini çıkarmadı. Bu konuda en keskin ifadeleri Oktay Bey kullanıyor. Bir koalisyon kurulamayacağının altını sert bir şekilde çizmişti. Bahçeli daha ılımlı yaklaşıyor koalisyona, olmayacaktır diyor ama sanmıyorum, olabilitesi yüksek.
Yine de böyle bir koalisyon oluşursa Akp her istediği yasayı rahat bir şekilde geçiremeyecek. Mhp bir noktada engel olacaktır. Başkanlık sistemi veya Kürt sorunu, PKK konularında MHP net olacaktır. Bu konularda taviz verilmemesi Akpyi epey zorlar. Fakat diğer seçimlerde akp ile kurulan ortaklıktan mhpnin oyları düşer.
AKP-CHP koalisyonu. Pek ihtimal vermediğim bir ortalık. Aslında isterim, neden isterim;
AKP'nin önünü tam anlamıyla kesecek olan tek parti CHP'dir. Ha bu hainlerle koalisyon kurulması seçmenin güvenini azaltır mı? Evet azaltır. AKP'nin yapacağı bütün işlerde CHP muhalefet rolü ile değil bu sefer hükümet olarak masaya yumruğunu vurunca kedi gibi kalacaklardır. Fakat buna ihtimal vermememin nedeni AKP'nin böyle bir hataya düşmeyecek olmasıdır :)
AKP-HDP koalisyonu yüksek ihtimaller arasında. Ancak bu ikisi bir olur ülke yönetirse vay halimize. Tası tarağı toplayıp göç ederiz.
CHP-MHP-HDP olur mu olmaz mı kesin bir şey diyemiyorum. Terörsit olmasalar gideri vardı. Ha olsa nasıl olur diye bakarsak; Koalisyon süreci içinde ülke çalkalanıp durur. Sürekli MHP-HDP didişmesini ekranlardan seyrederiz tabi sokağa inmezse. Politika olarak belki değişik bir jenerasyon ortaya çıkardı.
Erken seçimle tekrar AKP'nin tek başına iktidar olmasını düşünmek ve buna dair yorum yapmak bile istemiyorum.
Katılıyorum size alaycı yada küçümseyici olarak yazmadım sadece @kadese ye cevap olarak yazdım yanlış algılanmasınÖlmüş siyasiler hakkında konuşulmasını doğru bulmuyorum aslında ama Ecevit'in sağlık durumuyla oynandığı iddiası unutulmamalı, sonra birden düzelmeye başladı ne hikmetse, ne oldu da adamcağıza göz dağı vermeye çalıştılar.
Ayrıca altı bezli demekte ayıp oluyor bilmem farkında mı insanlar, bizimde altımız bezlenebilir, sağlık bu sonuçta
anam bu gece miydi eleme ?Yahu onu bunu bırakın da bu sörvayvırda kim elendi kardeşim!!!!
ah be karaoğlanım inş. kemiklerin sızlamamıştır, tuttukları sözde müslümanlar gibi çalmadığındanmı bu laflar sana acabaEcevit'e kurban olsunlar.
Stevin Hawking var hani unlu fizikci adini yanlis yazmis olabilirim. Oda ms hastasi felcli sadece beyni calisiyor ama butun illuminati her seyi ona danisiyor. Alti bezli olup dunyaya hukmeden adamlar var.Ölmüş siyasiler hakkında konuşulmasını doğru bulmuyorum aslında ama Ecevit'in sağlık durumuyla oynandığı iddiası unutulmamalı, sonra birden düzelmeye başladı ne hikmetse, ne oldu da adamcağıza göz dağı vermeye çalıştılar.
Ayrıca altı bezli demekte ayıp oluyor bilmem farkında mı insanlar, bizimde altımız bezlenebilir, sağlık bu sonuçta
arkadaşım anlaşamadığımız nokta şu : biz o kürt hayır gelemez olamaz mantığında değiliz. Türkiye içerisinde Kürdistan kurma hayalleri olan türkiyeyi bölmeye çalışan bu yolda ilerleyen ve bunlara destek olanlara karşıyız. Burası türkiye kanla başla şehitlerle alındı, ne demek ayrı bayrak ! Hdp nin aldığı yerlerde şuan kutlama var ve 1 tane türk bayrağı yok. Heryerde pkk bayrağı. Evet hani o askerlerimizi şehit düşüren bin bir evi yakan karakollara daha uykusunda ki mehmetçiklerimize saldırıda bulunan pkk nın bayrağı. Tüm bunların olmasına sebep veren ve bu işten zevk alan Öcalan..Ve hdp açıklama yapar " Teşekkürler SAYIN ÖCALAN "Size din, dil, ırk, ten rengi farkı yapıyorsunuz demedim. Bunu yapanlar çoğunluğu elinde bulunduran güçlü taraf ve azınlık, zayıf tarafı eziyor. Biz de çoğunluk olarak azınlık olan tarafın haklarını tanımıyoruz, eziyoruz. Kişiler farklı ama hikaye aynı. Mesele bu.
Şehit düşen askerlerimiz insandı. Şehit düşen Kürtler de insandı. Madımak da canlı canlı yakılanlar da insandı.
'Kendi egemenlikleri' için askerleri katlediyorlar, demişsiniz. Ben buna katılmıyorum. Hdp basın açıklamalarında özel olarak 'kürt, kürt halkı' gibi tamlamalar yerine 'biz demokrasi, özgürlük isteyenler, Türk, Ermeni, Çerkez, Türkiye halkı' gibi genel, bütün milleti kapsayan tamlamalar kullanıyor. Sadece Kürtler için özgürlük, demokrasi istemiyorlar Türkiye halkı için istiyorlar, söylemlerine dayanarak söylüyorum bunu.
Bir de karşı taraftan bakın. Ya Kürt olarak dünyaya gelseydiniz. Akrabalarınız yıllarca sistematik olarak katledilseydi, eziyete uğrasaydı, dışlansaydı. Nasıl hissederdiniz?
Şehitlerimize üzülüyorsak bütün suçu tetikçinin üzerine atmamalıyız. Azmettirenin hiç mi suçu yok sizce? Kürtler niye dağa çıktılar? Normal bir yaşam sürmek varken dağ başında niçin sefilce yaşıyorlar, bile bile intihara kalkışıyorlar? Bu Türk-Kürt sorununda ilk mermiyi hangi taraf attı? Diyarbakır cezaevindeki işkenceleri, mağdurlar tarafından hiç dinlediniz/okudunuz mu? Pozantı cezaevinde tecavüze uğrayan Kürt çocuklarını biliyor musunuz? Daha geçen günlerde yanılmıyorsam Konya'da bir yurtta Türk bir çocuğun sırf Kürt diye bir çocuğu demir sopayla darp etmişti, haberiniz oldu mu?
Ama onlar bebek katili, askerlerimizi öldürdüler...Sen de öldürdün, şehit ettin. O bunu yaptı bu bunu yaptı. Bugün noluyor? Oturup anlaşmaya varmanın, orta yolu bulmanın nesi yanlış? Ne yapalım? Daha ne kadar kan dökülmesi lazım bu anlaşmazlığın bitmesi için?
En son 1960 da iktidar olmuş chp mesela.gördün mü ki adam nasıl yönetecek ülkeyi. Bir de adamın elinde bişey yoktu ki ne yapsın konuşmaktan başka. Her şey ama her şey bir partinin elinde idi. Bir ezberlenmiş parti yok bilmem ne. Hiç o partilerin sayfasına girip tarım sağlık eğitim politikalarını falan okudunuz mu hiç sanmıyorum ama çok mantıklı şeyler yazıyor. Bir deneyin isterseniz sadece telden takip etmeyin. Geçmişle bugünü yargılamak doğru bir şey değilhaksevest: 41298063 .!.:Ecevit adam yuruyemiyodu bile akp nin evet benimde tasvip etmedigim yada gordugum yanlislari var ama yok yok yok yerine gecebilecek bi muhalefet yok hdpden bile meded umar oldu canim ulkem yazik... keske yeni iyi saglam partiler olsa ben koru korune bagli degilim cogu kiside oyledir eminim daha iyisi olsa ounu ona vericek ama yok
O zaman ruhumuza bir Fatiha rica edelim sizden.Amin.Asıl diğer partiler başa gelirse siz öleceksiniz haberiniz yok
ECEVİT gibi bir insana laf ediyorsunuz ya yazıklar olsun gerçekten şurada 2 saattir bakınıyorum en ufak terbiyesizlik yapmadım ama bu çok dokundu..
Yapmayın vicdanlı olun biraz.
ayy neden öleyim parti için hiç bir parti içinde ölemem babamın oğlu değillerHE he çok uğraştı dış güçler falan dimi, açılım diye bağıranlar da zaten amcamın oğluydu hahahaha :)
ölmek istiyorsan o senin sorunun tabi buna biz karisamayiz
Haa bu dörtlüden biri değilse normal zaten. : ))O partiye hiç yok
akp chp mhp ve hdp ye var
Cnm benim ne akp si, benim bileklerimden kirsalar ne hdp ne akp... baris sureci diosun, Allah yazdiysa bozsun dusmanimin basina vermesin senin ailenden biri sehit olsaydi desteklermiydin acaba,benim sehidime pusu kuran hainlerle baris falan istemem ben.bunlari tepemize cikaranda,sayin apo dedirtende,izmir gibi bir sehirde bile ben rhat rahat pkkliyim diyende akp yuzundendir. Ayrica yanlis anlasilmasin asla irkci degilim kurtlerinde,turklerinde,lazlarinda vb... basimin ustunde yeri vardir ama pkkli it surusunun asla
neden ölecekmişizkiO zaman ruhumuza bir Fatiha rica edelim sizden.Amin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?