Türkiye Sandık Başında; Oy Verme İşlemi Başladı

Atv'de bir hanım abla var, canım benim, nasıl da tatlı birşey, böyle pıtırcık pitircik bişey.
Yorumlamak yerine daha çok propaganda yaparken arada "yüzde 41'le tek başına iktidar olunamayan bi sistemde yaşıyoruz, düşünün artık... :/ pff" yaptı.
O pff'lediği sisteme biz demokrasi diyoruz, hayallerindeki başkanlık böyle bişey değildi tabiiy, onu da anlamak lazım. :/ ehehe.

Benim için bu seçimdeki en kötü sonuçlardan biri de AKP HDP koalisyonuydu. HDP'nin AKP ile koalisyon yapmayız demesi biraz olsun rahatlattı beni.
Yapamazlar heralde Selahattin Demirtas seni baskan yaptirmayacagiz diye oy aldi. Bu oy verenlere nankorluk olur.

Balkon konuşması kesin iptal mi ? Bir de ben taktım Bülent Arınç' a yarın herşeyi açıklaması gerekiyor söylediğine göre açıklayacak mı ? :)

Davutoğlu balkon konuşmasına hazırlanıyor....

Tabiki de güzel sonuç. Kabul etmek istemeseniz de/istemesek de bu ülkede Kürtler var. Yıllardır eziyet edilen, görmezden gelinen, hakları gasp edilen Kürtler. Bu hukuk dışı uygulamalar sadece Kürtlere değil azınlık olan her gruba karşı yıllardır yapılıyor. Aleviler, ateistler, Ermeniler... Diri diri yakılıyorlar, öldürülüyorlar, dışlanıyorlar, alay konusu oluyorlar çoğunluk olan grup tarafından.

Bu coğrafyada yaşayan her insanın din, dil, ırk farketmeksizin insan gibi yaşamaya, muamele görmeye hakkı var. Bir kişi bile bizim gibi düşünmüyor diye bastırmaya, görmezden gelmeye hakkımız yok. Bunu yıllardır yaptık, yapıyoruz. Nasıl ABD'de insanlar sırf ten renkleri koyu diye, zenci oldukları için ikinci sınıf muamele gördülerle yıllardır, nasıl Hindistan'da hala cast sistemi adı altında fakir, yoksul insanlara insanlık dışı muamele ediliyorsa (dilimize bile yansımıştır 'hint fakiri') ve dünyanın birçok yerinde sayıca çoğunluk olan güçlü olan topluluk zayıf olan tarafı eziyorsa bizde bunu yıllarıdır yapıyoruz.

Türkiye'de Aleviler, ateistler, Ermeniler, Kürtler yıllardır Hanefiler, dindarlar, Türkler tarafından maddi/manevi eziyete uğruyorlar, katlediliyorlar, sürgün ediliyorlar.

Bugün bir azınlık olan grup "Ben tüm Türkiye'de barış istiyorum, demokrasi istiyorum." diyorsa eğer geçmişte olanlar yüzünden nefretle dolup intikam peşinde değilse ki öyle olanları da yasırgayamıyorum ben. Tabiki de bu mutluluk verici bir şeydir en azından bana göre.

Ben Türküm. Annem babam Türk. Akrabalarım Türk. Ama Türk'den önce insanım. Ahlakım, vicdanım, merhametim her zaman kendi seçimim bile olmayan ırkımdan öndedir her zaman. Ve Halkların Demokratik Partisi'ni bu demokratik, barıştan yana ve samimi tutumundan dolayı tebrik ediyorum. Azınlık hakları için çalışanların zaferlerinin devamını diliyorum. Helal olsun HDP!
Biz din dil ırk ten farkı yapmıyoruz.
Biz katilleri alkışlayan askerlerimizi katleden bunu "Kendi egemenliklerini" istedikleri için yapan zihniyeti meclisde istemiyoruz. Demişsiniz türkiye de türkler tarafından katledilen kürtler var diye.
Şehit düşen askerlerimiz insan değil miydi ? Yanan ocaklar bağırlar daha niceleri.
Bu yüzden bana göre mutluluk değil utanç verici bir taplo..

Bu arada koalisyon olursa ekonomi batacak,dolar yarin nolacak diyen arkadaslar Srilankada falan mi yasiyorsunuz? Aylardir dolar tarihin rekorunu kirarak euroyla kapisiyor,3 liraya yaklasti.Simdi mi dert oldu yahu.Yapmayin.Etmeyin.
Avrupa ulkelerindede bi cok ulke koalisyonla yonetiliyormus onlarin ekonomisi gayet iyi niye degisiklik oldugunda bu kadar korkuyor ki insanlar.

Topicte Mune rüzgarı esmiş sanırım :KK52::KK54:
Hangi ara karıştı yahu ben sakince bıraktıydım?:KK48:

Erken seçimle AKP'nin tek başına iktidar olma olasılığını kaç görüyorsunuz hanımlar ?o_O

Önceden olsa kesinlikle bir şekilde tek başına iktidar olur diye düşünürdüm.
Bu seçimden sonra milletin iradesine güvenim arttı.

sandığımı buldum arkadaşlar iddiayı kaybettim:KK48::KK48:

http://sts.chp.org.tr/ kimliğinizi ve güvenlik kodunu yazın sandığınızdan çıkanı görün
bizim sandıktan sadece 4 partiye oy çıkmış diğerlerinin hiç yok:KK53::KK53:
CHP-162
MHP-70
AKP-51
HDP-27
Hıc sasırmadım..

Topicte Mune rüzgarı esmiş sanırım :KK52::KK54:
Hangi ara karıştı yahu ben sakince bıraktıydım?:KK48:

Erken seçimle AKP'nin tek başına iktidar olma olasılığını kaç görüyorsunuz hanımlar ?o_O

allahım göremiyorum.. goremıyorum kör oldummm

CHP neye seviniyor şaşılacak şey oyları artmamis aksine gerilemiş ama göbek atıyor yahu...ve CHP bin dönekliği geliyor bekleyin HDP ve CHP ortak tabi MHP destek olursa...

Kürtler ezildi, hakları gasp edildi falan olaylarına katılmıyorum. Yıllarca gencecik askerimizi öldüren, kaçak elektrik, su kullanıp faturasını batıdakine yükleyen ve daha sayamayacağım birçok şeyi yapan bir toplum nasıl ezilmiş oluyor? Bilmiyorum öyle ya da böyle meclisteler, bayağı da oy aldılar ama Allah aşkına onları masum göstermeyin. Adamların terör örgütü var, daha ne olsun? Ha koalisyonda olurlarsa belki barış gelir, huzur gelir falan onu bilemem ama devlet içinde de devlet olmaz arkadaşlar, kimse bunu bilmiyormuş gibi yapmasın. Akp de hdp'ye az çanak tutmadı. Ekonomi diyorsunuz, bilmem ne diyorsunuz ama haberiniz mi yok ben anlamıyorum, Tayyip bey elinde olsa Merkez Bankasını da kendisi yönetmeye kalkacaktı. Merkez Bankası bağımsızdır, güya ama onun bile üzerinde baskı vardı. Ekonomi iyi diyenler, tamam eskiden de iyiydi diyen yok ama adamlar ağızlarını açtıklarında piyasalarda hareketlenmeler oluyordu. Bir gecede bankaların hortumlandığı zamanları da unutmadık elbette ama ortada bazı gerçekler var yani bu ülkenin akp'den TAMAMEN kurtulması için çok çılgın bir ekonomik kriz yaşanması lazım, yani ekonomimiz iyi diyenlerin o düşünceden vazgeçmeleri için yani. Tamam sonuçlar hayırlı uğurlu olsun ama hep olan vatandaşa oluyor. Yine de güzel günler göreceğiz deyip umudumuzu kesmeyelim. Aslında hep aynı kısır döngü, zamanında bir önceki hükümetten kurtulmak isteyen insanlar akp mitinginde Tayyip beyi desteklemek için "zam yap ama yeter ki sen yap" diye pankartlar açılmıştı. Halk vermek istedikten sonra çok fena ders verir ama olan hep vatandaşa olur maalesef. Umarım güzel günlere uyanırız.

Bu arada koalisyon olursa ekonomi batacak,dolar yarin nolacak diyen arkadaslar Srilankada falan mi yasiyorsunuz? Aylardir dolar tarihin rekorunu kirarak euroyla kapisiyor,3 liraya yaklasti.Simdi mi dert oldu yahu.Yapmayin.Etmeyin.

Ay evey geçen yıl 2.12ydi. 2.70 oldu yarın 2.75 olsa kaç yazar.

X