Türkiye Sandık Başında; Oy Verme İşlemi Başladı

Emanet Oy nedir ?

%15 AKP tabanı var,
%15 CHP tabanı var,
%10 MHP tabanı var,
%5 HDP taban oyu var ;

4 partinin toplamı %45 ediyor.

Kalan %55 oy oranı iktidar kim olacak onu belirliyor. Burada %5 diğer olarak düşünürsek kalan %50 kimi isterse onu istenen yere taşır. Bu kalan %50 partilere çıkarları oranında dağılır ve yüzdeler son şeklini alır.

Bir örnek üzerinden gideyim her AKP'ye oy veren AKP'li demek değildir. Aynı zamanda bu seçimde HDP'ye oy veren %7 seçmen de HDP'li değil.

Verilen mesaj ipler bende ama sen ne oldum delisi oldun mesajıdır.

Oy oranini akp %12 dusurse de yaziklar olsun Soma halkina.Chp oy oranini dusurmus.Mecliste ve 13 mayistan beri sizler icin tek cirpinan Chpli vekil Ozgur Ozeldi..Neyse daha sert yazmayacagim...

Manisa'lı birisi olarak ben yerin dibine geçtim zaten. Şok üstüne şok :KK57::KK57:

Çok üzüldüm bir süredir bu topiği okuyorum neşeliydi, biraz uzaklaştım griler olmuş..
Okuduğum bir kaç yoruma dayanarak HDP `nin meclise girmesi CHP ye yüklenmiş. Ama kimse de dememiş HDP barajı geçeceğiz diye çalışırken MHP ne yapmış. Tek suçlu CHP mi size göre...
Ben Gezi olayları patlak verdiğinde destek verdim, sadece iktidara değil iktidar ve muhalafete idi tepkim. CHP `ye ilk defa gönül rahatlığıyla oy verdim, beklentimin biraz altında oy aldı. HDP zaten mecliste değilmiydi bağımsızlarla, şimdi %10 barajını aşacaklarına inanarak çalıştılar ve meclisteler. Kendi adıma tebrik ediyorum başarılarını.
Muhalefet sadece CHP değil, hiç tartışılmayan, hiç irdelenmeyen bir parti var MHP, ben buna çok şaşırıyorum....

Ve hic bir hükümet zamaninda kürt ermeni vs gb kendini bu ulkede yer edinemeyip ses cikaramayip ikinci sinif insan muamelesi gorenler bu kadar yuceltilmedi hic bi hukumet zamaninda simdiki gb sesleri duyulmadi ne istiyosunuz diye soran olmadi... deger verildikleri icin mi boyle nankor olundu? Daha ne istiyolar? Vatanimizi bolmucez bayragimizi bolmucez insanligimizi kaybetmicez onlar tas atsin biz sevicez inadina sevicez...

Cok uzuluyorum bide diyolar adaletsiz bi secimdi evet adaletsizdi dogudaki kardesimin ne gb baskilarla sandiga gittigi acik... cok üzülüyorum bu kurt turk ermeni sorunu degil butun dunya calkalaniyo turkiyeyi de karistirmak bolmek isteyen dis guclerin oyunu...

Pekiiii yarın dolar nolur sizce kızlar. Kaça fırlar??? Ona göre yatırım yapalım;p ülke elden gidiyo zaten ona bişey yapamıyoruz

Bir kepazelikte chp kanadindan.Almanya gol atinca sevinen Turkler gibi su anda...

Bu arada ya Recep fetih kutlamasidir,asma kilit acilisidir kosturmasaydi kimbilir kac olurdu oy orani ?

X