Türk yemeği

aycicekZeynep

Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2015
8
3
16
30
Kızlar merhaba yurtdışına kampa gidiyorum. Farklı ülkelerden insanlar olacak. Her gün bir kişi kendi ülkesinden yemek yapacakmış. Bize bir bütçe verilecekmiş. Sizce çok pahalıya kaçmadan ve pratik olarak hangi türk yemeğini yapabilirim. Vede 15 kişilik olacak. Aklımda menemen cacık falan var siz ne önerirsiniz?

Aklıma gelenleri yazdıyorum...:kk77:
Biber dolması: Biberleri oyup iç harcını koyup pişireceksin.1 saat sürmez.
Ali nazik:Közlenmiş patlıcan -yoğurt ve üzerine kıymalı-tavuklu-kuşbaşılı sote yapacaksın.1 saat ancak sürer.
İmam bayıldı:patlıcanları (fırın varsa )tepsiye dizip her tarafını yağlayacaksın.Sonra pişince içine harcını koyup tekrar pişireceksin.Harç için domates-biber-soğan olacak.Bir nevi yumurtasız menemen :)
Karnıyarıkta aynı yöntemle fırında pişecek:)
Karnıyarık
Etsiz çiğköfte:Patatesli Çiğ köfte (Antakya Mutfağı)
Taze fasulye:Fasulyeler ayıklandıktan sonra gerisi kolay olabilir.
Kabak dolması:İçi oyulup iç harcı koyulacak.1 saatinizi almaz diye düşünüyorum.
Karışık kızartma
Kuru fasulye
Kısır
Sigara böreği
Mercimekli pilav
Mercimekli köfte

Aklıma gelenleri yazdıyorum...:kk77:
Biber dolması: Biberleri oyup iç harcını koyup pişireceksin.1 saat sürmez.
Ali nazik:Közlenmiş patlıcan -yoğurt ve üzerine kıymalı-tavuklu-kuşbaşılı sote yapacaksın.1 saat ancak sürer.
İmam bayıldı:patlıcanları (fırın varsa )tepsiye dizip her tarafını yağlayacaksın.Sonra pişince içine harcını koyup tekrar pişireceksin.Harç için domates-biber-soğan olacak.Bir nevi yumurtasız menemen :)
Karnıyarıkta aynı yöntemle fırında pişecek:)
Karnıyarık
Etsiz çiğköfte:Patatesli Çiğ köfte (Antakya Mutfağı)
Taze fasulye:Fasulyeler ayıklandıktan sonra gerisi kolay olabilir.
Kabak dolması:İçi oyulup iç harcı koyulacak.1 saatinizi almaz diye düşünüyorum.
Karışık kızartma
Kuru fasulye
Kısır
Sigara böreği
Mercimekli pilav
Mercimekli köfte
Yaa çok güzel şeyler Önermişsin teşekkür ederim Umarım orada bulabilirsem malzemeleri yapacağım biber dolması yattı aklıma ♥️

Ben yurt dışında yașıyorum burdaki alman arkadaşlar sigara böreği kısır pide (boş pide hani fırında satılan ) ve kuru köfteye bayılıyorlar ha bide cacık yanında klasik çay. Hatta geçenlerde kaşarlı sucuklu tost yaptım bayıldılar

Back
X