- 13 Haziran 2012
- 21.116
- 28.156
- 598
- 36
Teşekkürler eks rakibemEllerine sağlık
Yarışmada başarılar![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Teşekkürler eks rakibemEllerine sağlık
Yarışmada başarılar![]()
Sağ ol Margacımmm...Vaaayyy sunuma bak sen ..
Harikasinnn aynur :)
Ellerine saglik basarilar dilerimmm
Tek kelimeyle muhhteşemmm :) :**
ellerine sağlık ,başarılar dilerim..
Aynuram ellerine saglik gercekten harika gozukuyor hele sunumuna bayildim gercekten:* :*
Ellerine sağlık basarılarr:)
Cok hos bir sunum olmus.ellerune saglik.basarilar
çok teşekkür ederim canlarımmmm...desteyiniz ve iyi dilekleriniz için sağolunnnEllerine sağlık,sunum da bir muhteşem![]()
Çok sağol tatlım desteyin için...Pilav da yorumun da mükemmelll!!!!![]()
evetttt rakibizzz..Çok sağol tatlım.yalnış hatırlamıyorsam rakibeyiz dimi?
Çok sağol perimmmm.sen hele bi hedefe ulaş sonra dendene.yoksa kendini tutamaz yersin bi tencere pilavı![]()
Ellerine saglik basarilar cnmDünya mutfağııı....bu kategoride azeri mutfağı olmalıydı bence.hele bir de pilav yok muuuuu?o kesin olmalıydı...herkesten bu pilavı yapıp tatmasını rica ediyorum, çünki çok lezzetli....nasıl mı yapılıyor?
Hemen başlıyorum.....
Malzemeler....
1. 1 bütün piliç
2. 2 ota boy patates
3. 3 soğan
4. 2 demet dereotu
5. 1 kilo pirinç
6. 200gram tereyağ
Eki Görüntüle 1530581
Yapılışı...
1.soğanlar yarım halka,patatesler halka şekilde doğranılır,doğranmış piliç parçalarının üzerine ilave edilir,tuz,karabiber,zencefil,tarçın,köri ilave edilerek karıştırlır ve mümkünse 3saat falan bekletilir....
Eki Görüntüle 1530582
Önceden kaynayan suya 2kaşık tuz atılır ve pirinç ilave edilir.o sırada dereotunu ince ince kıyıyoruz,ve pirinç piştikten sonra dereotunu ilave ediyoruz....Eki Görüntüle 1530584
Alınan harcı süzgeç yardımıyla süzüyoruz....Eki Görüntüle 1530585
Tencerenin altına resimdeki gibib bi şey oluyo onu koyuyoruz.Azeri pilavının da püf noktası şu mutlaka kısık ateşte yavaş yavaş demlenmeli.Sonra süzdüyümüz harc kenarda beklerken biz tencereyi yenden ateşteki demirin üzerine koyup yağəməzən yarısnı erimeye bırakıyoruz,sonra önceden hazırladığımız tavuklu harcı tencerenin dibine diziyoruz...Eki Görüntüle 1530586 Sonra da pirinçli harcı döküyoruz,üzerine de yağın geri kalan kısmını ilave ediyoruz.Resimdeki gibi tencere kapakları için şeyler olur pilav demlemek için,onu kapağa takıp tencerenin ağzını sımsıkı kapayıp,kızık ateşte pişmeye bırakıyoruz....
Eki Görüntüle 1530588
Yaklaşık bi saat pişiriyoruz.Bi püf noktası da sakın 1saat sonuna kadar kapağı kaldırmıyoruz,1saat sonunda baktığımızda pirinçler uçları havaya doğru duruyorsa demlenmiştir demektir ve sunum zamanı dimiiiiii...
O zaman BİR MİLLET İKİ DEVLET diyerek sizleri kardeş kardeş pilav yemeye davet ediyorummm....
AFİYET OLSUNNNNNN.....
Eki Görüntüle 1530589
Çok sağol tatlım...Ellerine saglik basarilar cnm
Dur bi daha senin yemeye bakayım.unutdum ne olduğunu. ...evetttt rakibizzz..harika katılımlar olmuşş baaaa...ve tarifin mükemmell..
Siz de mi böyle yapıyodunuz elifim?süperin aynurcum ellerine sağlık
Siz de mi böyle yapıyodunuz elifim?
Ha evet o da çok lezzetli...şşu pilavı dereotlu,minik fasulyeli,mercimekli falan da yapıyoruz.hepsi başka bi güzel oluyo...peki hani demlemek için olan demiri bula bildin mi orada?hhani ateşe koyuyoruz ya...tavuk göğsüyle yapıyorum ben patates, tavuk, pirinç şeklinde. ama dereotu koymamıştım hiç yakışır herhalde
ama o aşın karası dediğiniz kurukayısılı, kestaneli et daha bir enfes
Ha evet o da çok lezzetli...şşu pilavı dereotlu,minik fasulyeli,mercimekli falan da yapıyoruz.hepsi başka bi güzel oluyo...peki hani demlemek için olan demiri bula bildin mi orada?hhani ateşe koyuyoruz ya...
Bak bu da denemek isteyenlere tiyo olsun.ama elifim sadece göyüs deyil tüm tavuğu kullan çok daha lezzetli oluyo o parçalar kızarınca...yok en küçük ocakta en kısık şekilde demlendiriyorum
Çok sağol tatlım...Sunum , işte budur dedirtiyor.. Ellerinize sağlık. Başarılar diliyorum.
Ablam o süzgeç deyil sırf pilav demlemek ve ateşin karşısını almak içim tencerinin altına koyuyoruz.yani ateşle tencerenin arasına.tencerenin içine deyil ablam![]()
Aynennn...öyle de yapılıyo...anlasildi pilav tavugun buhariyla demleniyor ..
Hatta kalabalik davetlerde buyuk bir servis tabagina ters cevirip farkli bir sunum elde edilebilir.