• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türk kahvesine başlama kararı ??

Çocukken annem kahve içme sakın çocuğun olmaz kısır kalirsin derdi gizli gizli kahve yapıp icerdim arkadaşlarla evlendim hemen hamile kaldim demekki bi zararı yokmuş kahvenin :KK49:

Ayy nasıl canım cektiii yapiyim bari :KK45:

Teşekkkür ederim yorumlarınız için. .Anlaşılan denemekte hayata katmakta fayda var. .

Kahve candır ya.
Spordan önce ićilen kahve enerji verir,yağ yakımına yardımcı olur.
Yemekten sonra içilen kahve sindirime yardımcı olur.
Fazla tüketilmediği sürece zararlı değil kahve ama nescafe ve türevi suda çözünen kahvelerden bahsetmiyorum,zira kahveden başka katkı maddeleride var ićerisinde bu tarz kahvelerin bu sebeple zararlı bile olabilirler.
Filtre kahve yada Türk kahvesi içebilirsiniz gerçek kahve içmek istiyorsanız.

Ben sigara içerken her gün iki tane türk kahvesi içerdim, tiryakilikse sigara tiryakilik. Kahveden ne bağımlılığı olcak. Misal yanına yakışır diye içerdim bıraktım daha bi zevkle içiyorum.
Kahveye de küçükken ninem alıştırmıştı beni :D
Haftasonları başbaşa kalırsak kendine de bana da sütlü türk kahvesi yapardı. Hala rahmetliyi anmak için sütlü içerim arada. Velhasıl güzeldir türk kahvesi de sohbeti de. Nescafe gibi kimyasal tatlı ve zararlı da değildir.
Kaparsın bi de fal bakarsın arkadaşın varsa yanında oh ne güzel.
Bunda bu kadar stres yapcak bir şey yok.
Güzeldir kahvemiz

Merhaba arkadaşlar. Normalde ben Türk kahvesini aile ve arkadaş ortamlarında içmeye bayılırım ama Tiryaki değilim. Eşim ve ben sigara kullanmıyoruz kesinlikle. Evde Türk Kahvesi veya nescafe benzeri Kahveler dahi bulunmaz.ayrıca eşim de Türk kahvesini sevmediğini söyler durur. Temel sebep zararlı olduğunu düşünmemiz. Akşamları açık çay içmeye özen gösteririz sadece.. Ancak son günlerde dikkatimi çeken bir şey var. Türk Kahvesi içilen ortamda ayrı bir samimiyet, yakınlık, içtenlik var gibi hissediyorum. Özellikle eşler arasında..Bu yüzden ben de 'biz de her gün içmeye başlasak, bir süre sonra alışkanlık olur ve her gün şöyle oturup bir kahve içeriz, daha iyi olabilir' diye düşünmeye başladım. Bu fikrimi açtığım bazı arkadaşlarım ya hiç bulaşmayın bu tiryakilik işine diyor.ya da sizde sigara yok, Sigarasız olmaz o iş diyor.. peki ya sizce??
Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı varmış.
Ben 15-16 yaşlarımdan beri annemle işlerimizi bitirince birer yorgunluk kahvesi yapardım içerdik sonra allah rahmet eylesin annaneme gidince annem teyzem kardeşim en büyük keyfimizdi kahve içip sohpet etmek.eşimede diyorum bazen gel kocama kahve yapiim karşılıklı içek çok sevmez ama içeriz kırk yılda bi şimdilerdede bi arkadaşım vaz bazen arıyorum gel kız bi sabah kahvesi içelim diye biz kahveyle keyif yapıyoruz alışkanlıkta yapmadı hee bu arada ben hiç sigara içmedi arkadaşımda yani sigarasız kahve olmaz diye bişey yok kahve bahane sohpet şahane..

turk kahvesı zararlı degıl faydalıdır
esımle hergun 1 fıncan yemekten 1 saat sonra turk kahvesı ıcıyoruz

* Gel desem, bu akşam, bir
kahve ısmarlayayım sana. Bir
fincan kahve: Cezvesinde
kaynamış hatıralar,
köpüklerinde sevgi parlayan,
fincanında dostluk ile telve, bir
yorgunluk kahvesi. En iyisi ben
sana bir şiir ısmarlayayım…
Yanında da bir fincan acı kahve.

Evet canım çok hoş çilek kokuyor mis gibi :KK50: bi kafede daha doğrusu nargilecide içmiştik çok beğenmiştim eşim hemen bulup almış :KK49:

Hiç duymamıştım.. İnşaallah bulursan denerim. Çok severim kokusunu ve tadını..

İçindeki katkı maddelerine bakmam lazım birde ,takıntı.. :)

Ayy bayilirim kahveye ben tam tiryakiyim heralde esimde cok sever gunde 4 yada bes tane icerim cay bardaginda hem sekersiz.bide kotu huyum vardir .kasikla yerim kahvryi ben canim cektikce esim kiziyor ama dayanamiyorum yiyorum oylece her goren sasiriyor tabi ama ablalarimda boyldir. Aile boyu anormaliz heralde. :21:
Gunde bir fincan kahveicmek cok faydaliymis tabi sade olcak.

Hiç duymamıştım.. İnşaallah bulursan denerim. Çok severim kokusunu ve tadını..

İçindeki katkı maddelerine bakmam lazım birde ,takıntı.. :)
Kahveden ilk kokmuyor ama suyı koyunca mis gibi kokusu burnuna vuruyor dene bencede ;)

kahvenin neresi zararli? aksine oldukca yararli. cilt kanserinde, alzaymır(dogrusunu yazacak kafa yok su an :) )a kadar bircok seye iyi geliyor. kahveyi hayatiniza muhakkak dahil edin lutfen.
uyandigim ilk an yapar icerim kahveyi. gun icinde sanirim 5 bardak rahat iciyorum. ve cidden kahvenin zararli oldugu konusunu bi arastirin derim

Herkes ve eşimde dahil doğru düzgün yemek yemiyorsunda nasıl fazlalığın var derler hakikaten merak ettim araştırdım tüm dostlarım doğru söylüyor diye sebebini buldum her akşam içtiğim koca demlik çay reflüye bu yüzden tutuldum sanırsam yok anacım çaydan vazgeçilirmi kahveyi bilmem ama eşimide alıştırdım azıcık birşeye sıkılsak etsek çay içelimmi diyor:KK50:içelim unutalım dertleri iç kızzx iç gitsin :63:

:) önemli bir karar gerçekten de, referanduma açmanız iyi olmuş.
:KK14:
Sigara içmeyen içmez kahve içilebilir ama hele zaten turk kahvesi kötü bir alışkanlık denmez bence çünkü doğal bir şey? Granül kahve olsa tamam bağımlılık yapanlar içmeden duramayanlar var ama türkkahvesi bbence içe biliyorsanız arıyorsanız için. Biraz tansiyon yükseltiyor bildiğim kadarıyla çarpıntı yapanlar var,
:KK54:
begeniyorsan iç gitsin.

Biz de çaycıyız wallaha, nescafe ya da turk kahvesi bize yaramıyor uyku falan kaçırıyor tansiyon yapıyor, en güzeli çay hem sindiriyor yemekleri hem uzun uzun saatlerce icebiliyosun
Herkes ve eşimde dahil doğru düzgün yemek yemiyorsunda nasıl fazlalığın var derler hakikaten merak ettim araştırdım tüm dostlarım doğru söylüyor diye sebebini buldum her akşam içtiğim koca demlik çay reflüye bu yüzden tutuldum sanırsam yok anacım çaydan vazgeçilirmi kahveyi bilmem ama eşimide alıştırdım azıcık birşeye sıkılsak etsek çay içelimmi diyor:KK50:içelim unutalım dertleri iç kızzx iç gitsin :63:

Back