• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türk kahvesine başlama kararı ??

Türk kahvesi candir ayrıca limiti asmadiginiz sürece zararlı değil yararlıdır, metabolizmayı da hızlandırır. Şöyle şekersiz türk kahvesinin yanına sevdiğin cikolatadan koyacaksın ohh mis. Bi kaç gün yemekten sonra yapın belki seversiniz. Ben eşime de yapmayı ogrettim şimdi ben yapmadığım zaman o yapıp getiriyor.

Türk kahvesi icmek için sigara kullanmaniza hiç gerek yok. Hergün bir fincan türkkahvesinin insan sağlığına zarari değil faydasi oldugunu uzmanlar söylüyorlar. Hergün tüketirim kahve keyiftir ister esinizle ister arkadasinizla ister yanlız için hiç farketmez. Kısacası kahve candır.

Sütlü dibek kahvesi için siz. Çok güzeldir.. Sadesi de güzeldir ancak ağır gelebilir.

Annemlerin bir öğleden sonra nescafesi vardır. Mutlaka hergün yapılır oturup balkonda beraber içip sohbet ederler. Ama evde annemden başka çay seven yok, o da onu dert ediyor, akşamları topluca çay keyfi yapmaya özeniyormuş. :)

Gunde 2 fincan içerim hatta birazdan içicem, kahve candır.. Zinde tutar, vücudu tembelleştirmez, şok etkisi yapar :)) tek derdiniz kahveye başlamak olsun :KK70:

(Türk kahvesi için konuşuyorum, diğerleri tamamen katkılı içecekler bana göre)

Kahve yok, demli çay yok, (zararlı tabi ki :oops:)sigara yok :KK51:
Ot gibi yaşam yani...bana göre tabii...
Ne bileyim spor yapan da ölüyo,sigara içen de, organik köy tavuğu yiyen de...
Bilmiyoruz ki hayat ne kadar süre verdi bize..belki yarın araba çarpıcak ölücem...ben çok kasamam yaaa :KK51:

Kahve tiryakilik yapar doğrudur, sabahları kahve içmeden ayılamam. Bir sebepten o kahveyi içemediysem benimle 2 metre uzaktan konuşulması, sopayla falan dürtülmem lazım gelir.
Ha fazlası zarar mıdır? Mutlaka, en basitinden selülit yapar.
Yani sigara içeceğinize kahve için tabisi.

Bizde pek icmeyiz. Ama sizin dediginiz gibi sanki yapinca ayri bir hava katiyor :p cocuklar uyuyunca aksam yapar iceriz esimle haftada Birkac defa

Sanki sigaraya başlicaksınız :70: karara bak :27: ayrıca kahve neden zararlı olsun helede günde bir sefer :KK14: bizde sigara içmiyoruz ama türk kahvesi ve nescafe içeriz özellikle çilekli ve damla sakızlı türk kahvesi sade içtiğğmizeen aromasız ağır geliyor. Ama konunuz harbi komik :KK48:

Neden merasimle yapmak istedin bunu anlamadim ama bana çok şeker geldi su durum :KK16:

Bende kendimi bildim bileli günde en az 3 fincan türk kahvesi içerim. Esimle dostumla. Kahve kültürü çok başka birsey. Ayrica fazla olmamak kaydiyla türk kahvesi çok yararli bir içecek. Araştır derim :KK16: sigarasiz olmaz diye birşey de yok. Aldirma sen oyle diyenlere :63: yanina bir parça da bitter çikolata koyarsin. Oh canim çekti :KK16:
Benim küçük sunum tepsilerim var. Çikolata lokum vs için. Onlardan alip hızlı ve şık bir giriş yap :p

Kakule li özel üretim bir dibek kahvesi var taaa diyarbakır dan geliyor oy oy oy bayılırım. Ay evde de bitti isteyeyim bari ;)

Evet bende çok severim . İçinde menengiçte var benim içtiğimde. Aynısından mı söz ediyoruz ?
Gerçi Türk kahvesi başta olmak üzere hepsini denemeyi ve içmeyi seviyorum.
Bi kahve' ye sorun gayfeyi :)

Sanki sigaraya başlicaksınız :70: karara bak :27: ayrıca kahve neden zararlı olsun helede günde bir sefer :KK14: bizde sigara içmiyoruz ama türk kahvesi ve nescafe içeriz özellikle çilekli ve damla sakızlı türk kahvesi sade içtiğğmizeen aromasız ağır geliyor. Ama konunuz harbi komik :KK48:

Çilekli mi , hiç duymamıştım..

Evet bende çok severim . İçinde menengiçte var benim içtiğimde. Aynısından mı söz ediyoruz ?
Gerçi Türk kahvesi başta olmak üzere hepsini denemeyi ve içmeyi seviyorum.
Bi kahve' ye sorun gayfeyi :)
Kahve olsun hertürlü gideri var ;) benim dediğim dibek böyle üstünde osmanlı yazıyor pek lezzetli ;)
Birde özellikle edirne ye gittiğimde aldığım damla sakızlı türk kahvesi var. İçinde sakız parçaları yok öyle içemiyorum ben parçalı. Bu aldığım harika ya mis gibi kokuyor.
Oyy kahvem depreşti içmem lazım hemen ;)

uyanır uyanmaz yaptığım şey
asla içmeden evden çıkamam
eşim yabancı 9senedir benle türk kahvesi içeriz
fazlası zararlı zaten fazla içincede bir zevk vermiyor gün içerisinde

Merhaba arkadaşlar. Normalde ben Türk kahvesini aile ve arkadaş ortamlarında içmeye bayılırım ama Tiryaki değilim. Eşim ve ben sigara kullanmıyoruz kesinlikle. Evde Türk Kahvesi veya nescafe benzeri Kahveler dahi bulunmaz.ayrıca eşim de Türk kahvesini sevmediğini söyler durur. Temel sebep zararlı olduğunu düşünmemiz. Akşamları açık çay içmeye özen gösteririz sadece.. Ancak son günlerde dikkatimi çeken bir şey var. Türk Kahvesi içilen ortamda ayrı bir samimiyet, yakınlık, içtenlik var gibi hissediyorum. Özellikle eşler arasında..Bu yüzden ben de 'biz de her gün içmeye başlasak, bir süre sonra alışkanlık olur ve her gün şöyle oturup bir kahve içeriz, daha iyi olabilir' diye düşünmeye başladım. Bu fikrimi açtığım bazı arkadaşlarım ya hiç bulaşmayın bu tiryakilik işine diyor.ya da sizde sigara yok, Sigarasız olmaz o iş diyor.. peki ya sizce??
Cok enteresan bir dert. Ne diyecegimi bilemiyorum :eek:

bir türk kahve sever olarak bence için bir kahve fincandan tiryakilik olmaz sağlığa epey faydası var asıl çay tiryakiliğinden korkun zaten insnların çoğu çay tiryakiliği yüzünden asabi memlekette.demir vitamini eksikliği asabiyeti artırıyor birde emzikli bebek gibi sürekli çay içenlere hiç sempati beslemiyorum ,insan nefsine hakim olur

bence cay iyidir muhabbet icin kahve hemen bitiyor bi tane daha doldurayim olayi yok.
turk kahvesini bu yuzden sutlu kupada iciyorum ben :D

osmanlı kahvesi daha hafif içinde keçiboynuzu,damla sakızı,süt tozu fena değil içinde var

Back