• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türk kahvesine başlama kararı ??

elifsu0225

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mart 2015
236
162
23
50
Merhaba arkadaşlar. Normalde ben Türk kahvesini aile ve arkadaş ortamlarında içmeye bayılırım ama Tiryaki değilim. Eşim ve ben sigara kullanmıyoruz kesinlikle. Evde Türk Kahvesi veya nescafe benzeri Kahveler dahi bulunmaz.ayrıca eşim de Türk kahvesini sevmediğini söyler durur. Temel sebep zararlı olduğunu düşünmemiz. Akşamları açık çay içmeye özen gösteririz sadece.. Ancak son günlerde dikkatimi çeken bir şey var. Türk Kahvesi içilen ortamda ayrı bir samimiyet, yakınlık, içtenlik var gibi hissediyorum. Özellikle eşler arasında..Bu yüzden ben de 'biz de her gün içmeye başlasak, bir süre sonra alışkanlık olur ve her gün şöyle oturup bir kahve içeriz, daha iyi olabilir' diye düşünmeye başladım. Bu fikrimi açtığım bazı arkadaşlarım ya hiç bulaşmayın bu tiryakilik işine diyor.ya da sizde sigara yok, Sigarasız olmaz o iş diyor.. peki ya sizce??

Türk kahvesi alkol yada sigara gibi birşey değil ki.. Başlamak falan anlayamadım,canınız isterse için kahveden gelecek zararı gün içinde zaten aperatiflerden vs alabiliriz abartmadıktan sonra.

Ne kadar dalgaya vuruyorsunuz hemen. Benim için önemli bişey evet ki buraya sordum. Sizin güzel fikirleriniz yardımcı olur diye düşündüm lakin yargılamaktan öteye gidemeyen cevaplar vermişsiniz. Soruyu ciddiye almayIP eğlencesine yazmak isteyenler hiç yazmasın lütfen.

Ne kadar dalgaya vuruyorsunuz hemen. Benim için önemli bişey evet ki buraya sordum. Sizin güzel fikirleriniz yardımcı olur diye düşündüm lakin yargılamaktan öteye gidemeyen cevaplar vermişsiniz. Soruyu ciddiye almayIP eğlencesine yazmak isteyenler hiç yazmasın lütfen.
Kim dalgaya vurmuş ki?

Merhaba arkadaşlar. Normalde ben Türk kahvesini aile ve arkadaş ortamlarında içmeye bayılırım ama Tiryaki değilim. Eşim ve ben sigara kullanmıyoruz kesinlikle. Evde Türk Kahvesi veya nescafe benzeri Kahveler dahi bulunmaz.ayrıca eşim de Türk kahvesini sevmediğini söyler durur. Temel sebep zararlı olduğunu düşünmemiz. Akşamları açık çay içmeye özen gösteririz sadece.. Ancak son günlerde dikkatimi çeken bir şey var. Türk Kahvesi içilen ortamda ayrı bir samimiyet, yakınlık, içtenlik var gibi hissediyorum. Özellikle eşler arasında..Bu yüzden ben de 'biz de her gün içmeye başlasak, bir süre sonra alışkanlık olur ve her gün şöyle oturup bir kahve içeriz, daha iyi olabilir' diye düşünmeye başladım. Bu fikrimi açtığım bazı arkadaşlarım ya hiç bulaşmayın bu tiryakilik işine diyor.ya da sizde sigara yok, Sigarasız olmaz o iş diyor.. peki ya sizce??

Çok güldüm buna. Türk kahvesine başlamak ne yahu.

Kahve zararlı değil aksine çok yararlıdır. Size yanlış öğretmişler.

Adiyaman kahvesine bayilmistik biz hafif damla sakizli mis gibi. Cok uykumuda acmadi benim.onuda deneyebilirsiniz.

Cnm niye tiryaki oksiniz bizde esimle sadece hafta sonu evde oldugu icin kahvaltidan sonra karsilikli iceriz.pek sevmesemde muhabettte iyi oluyo ayrica esin sevio eslik ediyorum

aaa sen buranın tarzını yeni mi öğrendin tatlım.
hemen hemen her konuda bir kişi başlar ölümüne eleştirmeye, arkası çorap söküğü gibi gelir.(belki zaman zaman ben de yapıyor olabilirim)
gerçekten aklı başında yorum yapanları seç bence aralarından :KK15: gerisini de sallama derim.

derdine gelince, türk kahvesini ben de çok sevmediğim halde çok yararlı söylemlerinden sonra kendimi zorlayarak içme kararı almıştım. ama yapamadım. yani zorla olmadı, nescafe yi daha çok seviyorum, yine ona döndüm.
eğer eşin de seviyorsa akşamları, kahve yanında bir çikolatayla sohbet güzel olur. dediğin gibi aranızdaki iletişim açısından da etkili olabilir. dene bence.

bula$mayin bence
ben sevmem kahve içmemde
esim ilal hergun ya turk kahvesi ya nescfe içecek

kalkip kendine yapmazda bi o isim eksik di anliycaniz tam oldu
ayrica esiniz sevmiyorsa içmez ornek ben :)

Turk kahvesini evlendikten sonra esime ben alistirdim.turk kahvesi dertleri acar,samimiyeti acar..sohpeti bol kilar..biz esimle hergun yatmadan bir tane iceriz..:KK14::KK50:.baslayin hemen bu aksam

Valla biz ablamla genelde sütlü bol köpüklü rahat 2 -3 öğün içiyoruz

Üstelik yemekten sonra iyi gidiyor yemeği fazla kaçırınca

Başlığınıza güldüm. :) Anket hazırlıyor gibisiniz.

Türk kahvesi iyidir. Olmazsa olmazdır benim için.

Sigarayla da hiç bit ilgisi yok.

15 yıldır günde en az 4 tane içerim bugün 5 oldu. Gözümü açar kahvemi koyarım ama hiç öyle ayy kahveye başlayayım demedim.
Bende mi bir gariplik var anlamadım ki :(

Back