“Turk birine gore fazla sessiz”

niamh12

Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2024
89
122
29
Arkadaslar selam
Ben yurtdisinda calisiyorum cok kendi halinde sessiz sakin bi tipim. O yuzden is arkadaslarimla cok mukemmel bir iliskim yok. Isimi yapip cikiyorum minimum sohbet yani. Burdakiler is cikisi bira yuvarlayip birlikte takilmayi ve sosyal etkinlikleri cok severler.

Ayni takimda baska bir turk arkadas var o ise cok neseli, herkes onu inanilmaz komik buluyor ve bayiliyolar baya. Bi tik dan dun konusan bi kiz hic bu benim ana dilim degil demez, gramer falan kafaya takmaz cok ozguvenli konusur.

Bugun takim yemegine ciktik bu arkadas yine milleti gulduruyor eglendiriyor falan. Sonra yoneticimiz dedi ki ona “senden once hic turk biriyle tanismamistim herkesi sen gibi saniyodum niamh12’yi tanıyınca tam ters oldugunuzu fark ettim.”

Sonra bu turk arkadas da dedi ki “niamh12 turk birine gore cok sessiz”

Neden bilmiyorum ama cok uzuldum ya boyle disardan ozguvensiz sessiz biri gibi mi duruyorum diye dusunuyorum sabahtan beri

Aman, boşu boşuna kendinizi üzmeyin böyle küçük şeylerle. Sessiz olmak demek özgüvensiz olmak ya da öyle görülmek demek değil ki. Sessiz atın tekmesi pek olur demişiz biz, İngilizler de “it’s always the quiet ones” derler, yani herkes o şekilde görmez.

Ben de sessiz, sakin bir insanım ama özgüven ya da o aura çok ya da dan dun konuşmakla ilgili değil bence. Siz kendinizi ağır, duruşlu biri gibi taşıyorsanız baskalari gibi olmanıza hiç gerek yok.

Ekleme: Ben de yurtdışında benzer bir ortamda çalışıyorum, o yüzden sizi çok iyi anlıyorum.

Bosver senin muhabbetini hakedenlerle zaten susmak bilmeden konusasın gelecek

Ne alakasi varmis ya. Bunun Türk olmakla bi alakasi yok ki. Nevi şahsına münhasırdır.

O neymiş ya öyle bir kişiye göre ülke insanı genellemesi yapıyor ayrıca herkesin karakteri farklı, sen sessiz sakin olabilirsin ben çok konuşkan bi tip olabilirim?? Belki o ortam seni açmıyordur? Özgüvenle sohbetin ne alakası var ayrıca? Ha sen kendinde bir özgüvensizlik hissediyorsan o ayrı konu ki bu da olabilir, zamanla aşılır ne mana yani üzülmek falan.

Yaniii iş arkadaşı olmasa ben de Almanları akıllı sanırdım aralarında gerzekler de var işte hfdfj derdim şaka bir yana konu sahibesi diğer kız ne güzel eğleniyor işte madem sen de iş çıkışına davetlisin sen de biraz eğlenmeye ne dersin ... insanlar beraber vakit geçirmek istiyorsa sen de vakit ayırabilirsin eve gidip tek başına ne yapacaksın bence sen de biraz eğlenmeye açık ol

tanidigi tek kisiden ulke genelleyen vizyon sahibi yonetici
Aslinda adam genelleme yapmadi da, bu arkadas ben takima katilmadan once turkler soyle boyle diyormus surekli. Eglenceli, yuksek sesli, sicakkanli falan diye.

O yuzden yoneticim sey demeye calisti sen boyle anlattigin icin oyle sandim

Alman degil bunu diyen kisi. Ayrica eve gidip yapacak bir suru seyim var sevdicegimle film izlemek yoga yapmak kitap okumak.. bu takim yemegi de zorunlu 2 ayda bir cikiyoruz.. eglenmiyor degilim ama eglenme anlayisim tam olarak saatlerce alkol alip sohbet etmek degil

Örnek olarak yazdım Alman, Italyan ya da başkası ne fark eder Zaten her gün çıkmıyormuşsunuz, 2 ayda bir de sosyalleş ne olacak, bu kadarına da yapamam diyorsan sessiz değil asosyal oluyorsun. Burda böyle şeyler yazmam ama katı ve negatif havan buraya kadar geldi biraz gevşesen mi acaba? Şirket buluşmasında 2 çift laf edilir, başka ne yapılır Allah aşkına ne yapsınlar seni eğlendirmek için amuda mı kalksınlar sen bilirsin hayat senin, diğer kız yaşıyor hayatını eğleniyor sen kazık yutmuş gibisin demeye getirmiş sanki şef abimiz eee haklı

biraz gergin birisiniz mi acaba üstteki yorumdan oyle anladım. ben de yurtdışında yaşıyorum, insanlarla hemen kaynaşan biri değilim, arkadaş olduktan sonra hep derler aşırı farklıymışsın diye ama efor harcıyorum. davetlere giderim, ben çağırırım, ofise gel git yapıyorsanız insanlar garipsiyordur. illa delice alkol almak zorunda değilsiniz. arada çıkın, iş arkadaşlarınızla da meyve suyu için, oturun kafede falan. avrupada insanlar için öenmli böyle şeyler ki heryerde de önemlidir.
türklükle alakalı değil, sizin soğukluğunuza laf atmışlar. türklükle falan espriye vurarak demişler. sakin olmak ayrı, iletişimsiz olmak ayrı. işe gidip gelmek kös kös hoş karşılanmıyor demek ki.

Sevdiceginle her gün film mi izliyorsun hem söylenilen sözden aliniyorsun hem de aksini gösterecek bir durumun yok. Eğer hayatından yasantindan memnunsan onların öyle söylemesini takma ama sen de ;" acaba bu ben değil miyim ?" Diyorsan otur bir düşün. Tam gülme eglenme gezme tozma özgüven patlaması yaşanılacak yaşlar

Sizin yorumunuzu gorene kadar negatif degildim inanin ki.
Yapim geregi normal arkadas ortamlarinda da oyle cok konusan hikaye anlatabilen bir tip degilim, kalabalik arkadas ortamlarim yok, cevremde az oz insan var.

Uslubunuz cok cirkin ve cok talihsiz bir yorum oldu bu maalesef ki.

Yukaridaki evde tek basina napacaksin yazisina gerildim. Bir de zaten yemekten yeni geldim bu yorumu aldigim icin uzgundum ve cozum arama odakliydim.

Evet yapi geregi soguk ve mesafeliyim, o soyledigim turk arkadasa benzesem keske belki islerim daha kolay olurdu, ama degilim yani kendimi zorla o kisi de yapamam. Ama ofiste de yakin oldugum bir suru insan var. Small talk da yaparim yani, sorunum alkol almak da degil, sadece “bir turke gore sessiz” yorumu icime oturdu

Üff ne boş konuşmuş hiç düşünmeyin bile. Dünyada milyarlarca insan yaşıyor. Her ülkeye tek tip insan tipi mi düşüyor bu durumda. Düpedüz cahil konuşması. Dağ başından inip yurtdışına çıkmış gibi laflar diyeceğim ama şu an dağ başında yaşayanlar yurtdışında yaşayanları donunda sallar tabiri caizse sizin arkadaş ordan bile geri kafa yapısında

Her gun film izliyorum m yazmisim? Evde tek basina ne yapacaksin sorusuna birkac tane aktivite saymisim. Beni zorla calisma saatlerimin disinda iken 3-4 saat daha isteki insanlara ozel hayatimdan vermektense daha mutlu eden aktiviteler.

Acaba bu ben degil miyim demiyorum, dedigim gibi yakinlarimla zaten gulen eglenen gezen bir insanim. Cok konuskan storyteller biri degilim, sakin isini yapan ve isinde iyi olan bir insanim. Aldigim yorum uzdu sadece

Iyi de almanlarin tek eğlencesi cuma aksamindan başlayıp haftasonunu bira icerek gecirmek zaten, is yemekleri ve eglenceleri de boyledir genelde.

Sizin karakteriniz belli ki daha ice kapanik.
Konfor alanini da seven birisiniz, mutlu oldugunuz gibi davranin tabi ama biraz ozguven kazanmaya da gayret edin, azicik kalabalik bir ortamda davsan gibi durmaya da gerek yok ki.

Dedigim gibi alman degil takimim almanya da yasamiyorum. Yukaridaki uye almanyada yasiyor diye hatirliyorum, beni de oyle sandi sandim o yuzden alman degil diye belirtme ihtiyaci duydum yorumumda.

Neyse, alman ya da degil, takimimdaki insanlar da ayni sekilde full alkol & sohbet takiliyorlar. Ben de az cok katiliyorum ama yapi geregi bir soyleyecegimi uc dort kere dusunen ve sadece kafamda yeterince zeki geldiyse saka yapan bi tipim mesela evimi ve kendimle vakit gecirmeyi inanilmaz seviyorum. Ofiste konusalim azicik, isimizi efendi gibi yapip evimize donelim modundayim biraz

Modunuz iyi hoş da, bazen de akisina birakmak lazim, her sey dozunda güzel zaten, baskalari gibi olmaniza gerek yok ama bunun icin de uzulmenize de gerek yok.
Bilmem anlatabildim mi
Ha ayrica o diger kiz gibi bos beles ota poka konusan gulen tipleri de sevmem, ama onun da karakteri o demek ki, siz de kasmayın kendinizi, madem zorunlu buluşmalar var bi iki tingirdatip geçin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…