• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türk aile yapısına zararlı TV dizileri

Türk aile yapısına zaralı dizileri nedense bu konudan yakınanlar daha çok izliyor.İronik olan da bu kısmı...kaydirigubbakcemile3

Başbakanlık önce mecliste yaşanan yozlaşmaya kavgalara konuşmalara çözüm bulsun
Bizler bu dizilerde olanların SENARYO olduğunu biliyoruz
Peki ya sokaklarda yaşananlar
Onlara da çözüm arasınlar

Başbakanlık önce mecliste yaşanan yozlaşmaya kavgalara konuşmalara çözüm bulsun
Bizler bu dizilerde olanların SENARYO olduğunu biliyoruz
Peki ya sokaklarda yaşananlar
Onlara da çözüm arasınlar

kesinlikle katılıyorum. diziler bozdu aile yapımızı diyene kadar, toplum yapısını bozanlara adam gibi cezalar versinler de suç oranlarını düşürsünler. suç işlemek ahlaksızlık değil mi? ahlak sadece öpüşüp sevişmek mi? :olmaz:

günümüzde romandan uyarlanan dizilerin çoğu romana sadık kalarak çekilmiyo olaylar çok saptırılıyo
kötü örnek olabilecek konular üzerinde çok duruluyo
çok gereksiz ve ahlaksız topluma bişey vermeyen amaçsız dizilerimizde oldu varda ama kimseye sen bunu izleme diye zorlayamayız etkileniyosada yetişkin bi insan o dizi seyretmesede yapıcandan geri kalmaz
ama oturupta o dizileri çocuklarıyla izleyen sorumsuz ailelere çok kızıyorum o çocuk yaprak dökümünden ne anlıycak avrupa yakasından "oldu gözlerim doldu, dıkandım ha, burhan gibi acayip konuşamayı" mı örnek alıcak?kavak yellerinden arkadaşlığı mı öğrenicek hele o şihir dizilerine sinir oluyomuş bu kadar özenti bi toplumuz bez bebek saçmalığı ne kadar boş bi toplumuz ...
benim kızdığım konu çocuklarına ödevlerini bitirirsen sana bunu seyrettiririm gibi çocuğunu ödüllendirdiğini sanan aileler kızdığım tek konu bu

Bir toplumun çökmesini istedikleri zaman önce aileden başlarlar.Aileyi dağıttıktan sonra gerisi çok kolay gelir.ışte bizde de yapılan budur.Aileyi deformasyona uğratmanın da en kolay ve etkili yolu ,şu anda topluma en kolay ulaşılan tv dir.Ne yazık ki çoğunuz tersini de savunsanız,bu diziler tamamen bilinçli ve toplumu değerlerinden koparmak için maksatlı yapılmaktadır.Tamamen çok güçlü ve etkili bir çevrenin (çoğunuz anlar belki bu çevreyi adını vermek yanlış olabilir belki o yüzden yazamıyorum) ülkemiz üzerine kurduğu bir oyun.Biraz tarih bilgisi olanlar zaten hemen anlar bu amaçlı yapılan dizilerin ne anlama geldiğini.Sizler farklı düşünebilirsiniz ama bu ne yazık ki bir gerçek arkadaşlar.

Bir toplumun çökmesini istedikleri zaman önce aileden başlarlar.Aileyi dağıttıktan sonra gerisi çok kolay gelir.İşte bizde de yapılan budur.Aileyi deformasyona uğratmanın da en kolay ve etkili yolu ,şu anda topluma en kolay ulaşılan tv dir.Ne yazık ki çoğunuz tersini de savunsanız,bu diziler tamamen bilinçli ve toplumu değerlerinden koparmak için maksatlı yapılmaktadır.Tamamen çok güçlü ve etkili bir çevrenin (çoğunuz anlar belki bu çevreyi adını vermek yanlış olabilir belki o yüzden yazamıyorum) ülkemiz üzerine kurduğu bir oyun.Biraz tarih bilgisi olanlar zaten hemen anlar bu amaçlı yapılan dizilerin ne anlama geldiğini.Sizler farklı düşünebilirsiniz ama bu ne yazık ki bir gerçek arkadaşlar.

ben hatırlıyorumda 0 vakit 2 sınıfa gidiyordum ve açık sinemalar vardı dışarıda sonra onlar neden yok oldu sex furyası yüzünden sinemalar ondsan sonra kapattı bu tarihe kadar kendine gelemedi buda gavurların işiydi ama şimdi biraz kendine geldi bizim filmler arap ülkelere satıyoruz ama daha açık saçık tv filmleri çıkarsa sinema ve tv ve ülkemiz kayıp edecek bende bu fikirdeyim turkbayragiturkbayragiturkbayragiturkbayragi

yani bu diziler,filmler yokken metreslik kavramı yoktu,aldatma,boşanma,taciz,tecavüz yoktu.:olmaz:

diziler de belki bazı şeylerin çok açık gösterilmesi değil bu olayların meşru gösterilmesi bir sorun yaratır. yoksa millet metres kavramını, aldatmayı falan yeni öğrenmiyor bu dizilerle.. kimler ne fındıklar kırıyor kimse bilemez ki...

Keşke daha kaliteli diziler yapılabilse dolu dolu konusuyla insanlara birşeyler katabilse evet bu herkesin temennisidir ama malesef toplumumuz bunu istediği için bu tarz diziler ön planda ayrıca bu gibi dizilerin örnek teşkil ettiği düşüncesini de kanıksamıyorum. ( Çocuklar hariç ki neyin doğru, neyin yanlış olduğunu iyi aksettirebildiğiniz, çocuğunda bundan etkileneceğini düşünmüyorum açıkçası. )

Şimdi sanmıyorum ki Yaprak Dökümü' nün Neclası kızkardeşinin eşi ile kaçtı diye bunu herkes normal bulupta örnek alsın.

İnsanoğlu bir müsibet aramaya görsün bu işin bahane kısmı bence.

bir yere kadar haklı bulunabilir ama ya dışarıda yaşananlar tv den çok sokak aralarında yaşananlardan korkulmalı onlara çözüm bulmaya çalışılsın
en azından seyrederken doğruyu yanlışı gösterebiliyorsun anlatabiliyorsun ya dişarda yaşananlar yaşanırken biz nasıl doğruyu anlatabileceğiz her zaman yanında olamayız ki çocukların

Bir toplumun çökmesini istedikleri zaman önce aileden başlarlar.Aileyi dağıttıktan sonra gerisi çok kolay gelir.İşte bizde de yapılan budur.Aileyi deformasyona uğratmanın da en kolay ve etkili yolu ,şu anda topluma en kolay ulaşılan tv dir.Ne yazık ki çoğunuz tersini de savunsanız,bu diziler tamamen bilinçli ve toplumu değerlerinden koparmak için maksatlı yapılmaktadır.Tamamen çok güçlü ve etkili bir çevrenin (çoğunuz anlar belki bu çevreyi adını vermek yanlış olabilir belki o yüzden yazamıyorum) ülkemiz üzerine kurduğu bir oyun.Biraz tarih bilgisi olanlar zaten hemen anlar bu amaçlı yapılan dizilerin ne anlama geldiğini.Sizler farklı düşünebilirsiniz ama bu ne yazık ki bir gerçek arkadaşlar.

kesinlikle katılıyorum

hey Allah ım daha neler olacak bakalım. bizim dizilerin çok normal olduğu söylenemez ama toplumunda aynı şekilde.
başlayalım yaprak dökümünden izlemiyorum ama başka bişi olmadığında tvde bakmadım da değil tamam olaylar enteresan ilişkiler karmaşık ama tamamen günlük hayattan normal şeyler olsa insanlar sıkılır niye izlesin ki zaten bildikleri şeyler o zaman...
sırada avrupa yakası, ne isterler makbuleden. şimdi o evlendi boşandı eski sevgilisiyle aynı evde ya biz onun komikliklerine gülmek için değil onun dizideki hayatını örnek almak için izliyoruz onu sanki.
bu arada şaşırdım nasıl aşkı memnuya bişi dememişler. ona da ben diyim bari "ayıp ayıp yengesine sulanıyor, kadında edepsiz kocasının yiğeniyle aldatıyor kocasını". halkımızın geçlerini yengelerine, kadınlarını da yiğenlere yönlendiriyo bu kalksın.
dizilerin filmlerin illaki bir farklılıkları abartıları çekicilikleri olması gerek izlenmesi için.

ben dizi bağımlısı değilim öle bakarım tv ye belki hepsinden az çok haberim vardır ama tiryaki değilim. olayların aşırı abartılmasına da karşıyım. bizim herşeyimizi bu kadar eleştiriyorlarda hadi dünya klasiklerine bakalım. moliere nin cimri aldı kitabı çok ünlü meşhur, oradada baba oğlunun sevgilisine asılıyor elde etmeye çalışıyor. ama ben hiiç bunla ilgili bir eleştiri duymadım. ve ya Shakespeare in hamlet adlı eseri. kadın eşinin kardeşiyle birlik oluyor kocasını öldürüyor. tahta oğlu geçmesi gerekirken eski kaynı yeni kocası geçiyor ve sıra sorun çıkarmasın diye oğlunu öldürmeye geliyor. hiiç aile ahlakına aykırı diye bunla ilgilide bir eleştiri duymadım. tabi kutadgu biligtende alıntı yapmadan olmaz. orada geçen bir dize de şu geçiyor. kız evladı evde çok bekletmemeli 16 ya gelince hemen evlendirmeli. şu kızlar keşke hiç doğmasa doğsalarda yaşamasa. sizce bunun hiç eleştirilecek bir yeri yokmu?
bu arada dizilerimiz mükemmel gibi bir anlamda çıksın istemem.kurtlar vadisi ... çook eleştiriyorum. alınacak güzel bir mesajı var "yurt sevgisi" ama şiddet o kadar ön plandaki... izlemeye dayanamıyorum. zaten o dizi bir çıktı etraf çizgili takım elbiseli polat alemdar doldu. , şiddetin cinselliğin çok ön planda olması beni rahatsız eder. ama mükemmelde olsalar bazen istesekte birşeyleri kontrol edemeyiz . çünkü insanlar alınması gereken asıl mesajı değil almak istedikleri mesajı alıyorlar izlediklerinden. neyse çok yazdım ama Türkiye gerçeği.

Dizileri çok fazla ciddiye alıyor galiba toplumumuz
Neden bi dizi bana örnek olsun ki
Ben aklı başında eğitimli kendini yetiştirmiş bir kadınım bir diziyi örnek almaya ihtiyacım yok ki
Bence bütün kadınlarımız kendi yollarını çizebilir diziler eğlence amaçlı olmalı
Seyredelim ve kapatalım kendi hayatımıza dönelim

Ayrıca tgull Kurtlar Vadisini izleyen bi grup bitirim takılan gençlerin savunması
Türkiye gerçeklerini öğreniyoruz
Yahu açın bi kitap okuyun gazete alın haber seyredin diyorum
Cevap kem küm

sahrudcum keşke herkes senin gibi bakabilse olaya ama belki hattırlarsınız kurtlar vadisinde çakır karekteri öldü tüm türkiyede mevlüt okundu.biz malesef dizileri izleyen değil onların içine yaşayan bir milletiz pek çok oyuncu kötü rol oynadığı zaman dışarıda rencide edildiğini anlattı.
ama şu da bir gerçek ki bir toplumun kayıtsızlaşması başka toplumlarının istediğini yapması ancak o toplumun değerleri yok edilerek yapılabilir ve bunu son günlerde bize çok güzel yapıyorlar.
çocukluğumda nejat uygur huysuz virjin geç saatlerde çıkardı onları aileyle izlmek ayıptı.babam bizim gençliğimizde kemel sunalı eleştirirlerdi argo konuşuyor diye diyor.oysa şimdi öyle bir hal aldıki televizyonlarımız çocuklarımızında rahat rahat izleyebileceği saatlerde dizilerde insanlar öpüşüyor, sevişiyor, kimin eli kimin cebinde belli olmayan ilişkiler yaşanıyor, gayrimeşru yaşamlar doğal gösteriliyor, kafası birine kızan gidip onu öldürüyor.
sözde edebiyatçılarımızın yapıtları ölümsüzleştiriliyor yada türkiyenin gerçekleri anlatılıyor oysaki bu ülke asıl anlatılması gereken aileye saygı birbirimize karşı hoşgörü.birde ne hikmetse çok ailenin önemini anlatan yazarlarımızın kitaplarının kapağını açan bile yok yabancı yazarların bile kitapları yada aile yapısına aykırı yapıtlar baş tacı oluyor dizi oluyor.
açıkcası ben bundan hiç hoşnut değilim birde bunların gençlerimiz tarafından izlenmesi beni son derece rahatsız ediyor.çünkü zaman geçtikçe fark etmeden hepsini doğal kabul ediyoruz ve belkide kendi hayatımızda yada çevremizde yaşamaya başlıyoruz.

tam konuyu kapattım başka şeyler okuyordum ki dikkatimi çekti hayatında iki kişi birden olduğunu yazan arkadaşlar var yani buyurun dizileri ne kadar hayatımızda yaşamaya başlamışız

askı memnun bıtsın artık yaaaaaaaa
kavak yellerınde once arkadas sonra sevgılı sonra yıne arkadaş

unutulmazda once ablası sonra kızkardesı sonra ablası sonra kızkardesı

oy oyy

diziler coşuyoo zaten kimin eli kimin cebinde belli diil ayol:) babam aşkı memnuyu da yasakladı bize zaten :kedi:

askı memnun bıtsın artık yaaaaaaaa
kavak yellerınde once arkadas sonra sevgılı sonra yıne arkadaş

unutulmazda once ablası sonra kızkardesı sonra ablası sonra kızkardesı

oy oyy
çok doğru söylüyosun canımvereliniortak
özellikle kavak yelleri mutlaka bitmeli artıkkafamçokkarıştı
sözde gençlik dizisi ne güzel şeyler öğretiyolar gençlere:mymeka:

arkadaşlar biraz düşünelim gördüklerimizi ne kadar uyguladığımızı
daha geçen yıl içinde annelerini öldüren çocukları hatırlayalım sadece bir tanesinin haberi diğer çocuklarıda etkileyip ben de yapabilirim dedirtti

yani sadece olabilir düşüncesi insana annesini öldürtebiliyorsa düşünün artık aldatma ya da çarpık ilişkiler ne kadar normalleşebilir...

Back