• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türk aile yapısına zararlı TV dizileri

Bence Yaprak Dökümünde çifte standart var. Yani Sedef denen hatun evli adamla karısının gözü önünde fingirdeyip masum kız ayaklarına yatıyor kimsede tık yok, kardeşler kocalarla kaçar gene kimsede tık yok,
Ferhunde başka biriyle sevgili olunca aile yapısına zarar veriyor diye millet ayağa kalkıyor. Neymiş evli kadınmış... :mymeka:

aslinda bu dizilerde yasananlarin cogu toplumuzun gercekleri bazen fazla abartili olsada, sanirim gercekleri kabullenmek istemiyorlar

başbakanlığında başka işi yok yani. demekki onlarda izliyoki bukadar ayrıntısını biliyolar. madem kötüydü bu diziler izlemesinler töbe yarabbim.
ayrıcada o tarz yaşantılar veriyor dizilerde ama sonuçlarının nasıl olacağınada değiniyo çoğu dizi.
bide millet aaa televizyonda var dur bende nikahsız yaşayayım mı diyo herkes robota bağlamış ozaman ne güzel. dizide şöle oldu bende yapayım böle oldu bende yapayım.
ona bakılırsa bende devlet adamlarının tartışmalarından rahatsız oluyorum. kötü örnek oluyolar bana:))))

DIZILER ınsanın yaşamını etkılıyor..
Mısafırlıkler bıle dızılere gore ayarlanıyor..
Kurtlar vadısı varsa o gece mısafır alınmayan evler var..

herkes kendı hayatında cızdığı bır yol..
bır çok gencımız ben benım okulumdan bılıyor lıse son sınıfa gelmış ne olacağını bılmıyor..
'polat alemdar gıbı gıyınıyor ona ozenıyor.
Kavak yellerınde gıbı aynı kıza aşk olan bır cok genc var..

Sıhırlı annem yayındayken bır cok cocuk..'baba annemı kızdırma sonra senı kopek yapar'dedıgını cok duydum....

Dızıler dırek yaşamımızı etkılemez ama yavaş yavaş orda yaşanan gerceklerın hayatımızın bır parçası oluverır hıc anlamayız..

Kapatın dıyorsunuz..
Bu memlekette tek eğlencesı tv olan bır cok aıle var...

Herkes zaten o tv kumandasına hakım olabılseydı bu memlkette bırşeyler değişirdi

ben türk dizisi seyretmem.avrupa yakası hariç. yabancı dizileri seyrediyorum.law&order SVU ,law&order C.I,bones,, criminal ıntent,,C.S.I, criminal minds,ncıs,medium.....dikkat ederseniz bu dizilerin hepsi,cinayetve suç konulu,, , polisiye diziler...en sevdiğim konudur,dizilerde....bu durumda benim yıllarca bu tarz dizi seyrettiğime göre seri katil olmam lazımdı:delphin::kahve:...ama en ufak bir canlıyı bile incitmem.melek gibiyimdir

aman saçma doğrusu.. istemeyen izlemez.ben kavak yellerinide diğerlerinide izliyorum zapping yapılıcak yerlerde babam çevirio tekrar açıo ztnkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

aklı, fikri, zihniyeti yerinde olan insan , bunları sadece izler örnek almaz... ben niye bunları örnek almıyorum? üstelik de her hafta seğrettiğim diziler...

izlemiyorum , çünkü hiçbirini beğenmiyorum.. .. hele kavak yelleri...ne kadar örnek gençler (!) zamanımda yok gerçi izlemeye..öğrencilerimiz sağolsun sayelerinde biliyorum hangi dizide ne olduğunu..

nerede süper baba, bizimkiler, baba evi vs. vs. vs....artık kimin eli kimin cebinde diziler....

basbakanlıgın baska işi kalmamış oturup yaprak dökümü seyretmiş puhahha:D:D
bi zevkimiz vardı ona da göz koydular be epehh.hıhh

hatırlayın yıllar önce küçük emrahın bir dizisi vardı çocukluk aşkı ile ilgili adını unuttum...

bir köyde bu dizinin etkisi ile bir kadın çocuklarını bırakarak çocukluk aşkına kaçmıştı adamın 3 çocuğu vardı evliydi..beraber kaçmışlardı....

aklıma geldi birden....

bayanlar bu tarz ilişkiler tvmizden içeriye dalıyor,bilinçaltımıza işliyor,

zamanla zamanında onaylamadığımız ilişkileri artık doğal karşılıyoruz....

aklımıza gelmeyen şeyler başımıza geliyor....

yaprak dökümünün ferhundesi kana cana gelmeden yaşanmıyormuydu böyle şeyler o çok övündüğümüz ama eleştirmekten kaçındığımız türk aile yapısında.tabiki yaşanıyordu. hatta daha beterleri.insanları geri zekalı düşünemez ne iyi ne doğru bilemez konumuna düşürüyorlar.o dizilerde kötü karakterler olabilir.gerçek hayatta yokmu.ferhunde kocayı aldattı diye.yaşanan bütün rezillikleri onamı yükleyeceğizi.benim o diziden anladığım yaşanan tüm facialara rağmen birarada olup birbirlerine destek olmak için çırpınan aile fertleri var.yanlış yapıyorlar evet ama sonunda birşekilde doğru yolu buluyorlar.aile olarak kalabilmek için çok büyük emek sarfediyorlar.çok güçlü ve dik duran bir baba modeli var örneğin başbakanlık bunu görmüyor anlaşılan.hele makbulenin zararlı olduğu fikrine çok güldüm.biz türk izleyicisi ne iyi ne kötü ne doğru ne yanlış çok iyi bilir.izler yada izlemeyiz.birilerinin yönlendirmesine hiç ihtiyacımız yok.birşeyler türk aile yapısını bozuyorsa bunun sebeplerini gerçek hayatlarda olup bitenlerde arasınlar.hayal dünyasında değil

ya bence abartılıyor biraz bunlar ğayet normal neden önlerinde olan bu hayatları yasayan insanları ğörmüyorlar bence diziler bu hayatların ne kadar zor ve imkansız olduyunu türk toplumuna uymadığını yadırğandığını anlatıyor

Bu konuda düşüncem şu, bir kültür emperyalizmi yaşanıyor . Eski Türk geleneklerine uygun bir aile yok çok fazla, ya Araplaştık ya da Amerikanlaştık zaten.
Dizilerin ve filmlerin tek yaptığı şey olanları gözler önüne serip , kanıksamamızı sağlamak.
Ben kötü şeyleri örnek almam, sen almazsın, o almaz ama malesef beynini kullanmayı değil, taklitçiliği ve ezberciliği öğrenenler örnek alabilir doğrudur.
Temel eğitim ezbercilik üzerine değil de beyni kullanmak üzerine verilmeli. Gençler ülke sorunlarından uzaklaştırılmamalı . Beyni faydalı şeylerle , doğrularla meşgul edilmeyen insanlar bu boşluğu başka şeylerle doldururlar.

sadece bunlarla sınırlı kalmadı ki Aşk-ı Memnu diye bir dizi var ya
ve bizler her hafta bu diziyi takip ediyoruz akannehir

evet ters olabilir, ama aklı başında insanlar etkilenmez diye düşünüyorum. gerçekle diziyi ayırt ettikten sonra. işten eve geliyorum 1 saat kafamı dağıtıyorum çokmu gördüler ya

Karakteri oturmuş sağlamlaşmış kişiler etkilenmez, ama hataya meyilli kişilerde zaten içinde var olanın dışarı vurumunu sağlayabilir, bunlarınz bir dizi kurgu olduğunu unutmamalı, gerekli dersleri çıkarmamız lazım.

Reşat Nuri Güntekin in Yapram dökümünden eser kalmadı dizisinde, olaylar başka şekillerde kurgulanmaya başladı dizi uzadıkça eklemeler yapıldı. Kitabını okurken bozulmaya başlayan Türk aile yapısının etkilerini ve bu bozulmayı yaşayan bir ailenin, bireylerinin yaprak gibi savrulup gittiğini okuduk, ama dizide savrulan yapraklar teker teker Ali Rıza nın başına tekrar üşüşüyor, öyle ki en affedilmez hatalar bile affediliyor normalmiş gibi algılamamız isteniyor, günümüze uyarlanıyor ya bu yapımlar demek her şeyi sineye çeken midesi geniş insanlar olmuşuz, ama yine de kendimi izlemekten alı koyamıyorum, dizide tek değişmeyen hayata duruşu ve karakteriyle Ali Rıza karakteri onun için bile izlenir

Back