Türbanlı Emo ....

hep özenti bunlar insanmı ya bide kapanıyolar ne için kapanıyolarki dini böle şeylere alet etmek içindi başörtüyü kullanarak dikkat çekmekmi ne amaçları ne kadar saçma sapan şeyler yapıyolar yok emoymuş emo olmadan önce insan ol acayip acayip şeyler

bunlara dayatılan bu ....
ama içlerindeki bu mu ?
elbette değil !
bunlar sadece çzgürlükleri ve heveslerinin arsında sıkışıp kalmış gençliğini mansaı le yaşyamayan ama bir ucundan da olsa yaşama gayretine düşmüş...
ikilem arasında kalmış..
onların ruhu akarken,görüntüleri,türbanları bile onları dziginleyememiş..
bu dayatamanın ve baskının sonucu acı bir resim ...
başka bişi değil...
ilk msjımda konunun özü vardı...aklinialirimsmile
yok öle bişi var mı ? bilmem ..
bu benim bildiğim ,benim düşüncem ..
ama kimseye dayatma yolu ile değil,baskı kurmadan ,özgürce...:eek:

bunlara dayatılan bu ....
ama içlerindeki bu mu ?
elbette değil !
bunlar sadece çzgürlükleri ve heveslerinin arsında sıkışıp kalmış gençliğini mansaı le yaşyamayan ama bir ucundan da olsa yaşama gayretine düşmüş...
ikilem arasında kalmış..
onların ruhu akarken,görüntüleri,türbanları bile onları dziginleyememiş..
bu dayatamanın ve baskının sonucu acı bir resim ...
başka bişi değil...
ilk msjımda konunun özü vardı...aklinialirimsmile
yok öle bişi var mı ? bilmem ..
bu benim bildiğim ,benim düşüncem ..
ama kimseye dayatma yolu ile değil,baskı kurmadan ,özgürce...:eek:

bencede baskı yuzunden boyle oluyorlar ama anlamadıgım su aile bu baskıyı yapıyorsa bu hallerini gordukce hicmi demiyor nasıl bi giyim tarzı bu boyle diye..baskı yapacak kadar uc noktalardaysa bunu nasıl goremiyorlar

bencede baskı yuzunden boyle oluyorlar ama anlamadıgım su aile bu baskıyı yapıyorsa bu hallerini gordukce hicmi demiyor nasıl bi giyim tarzı bu boyle diye..baskı yapacak kadar uc noktalardaysa bunu nasıl goremiyorlar
bence birazda baskının arkasına sıpınığ yapmak istediklerinş yapıyolar her ailede baskı yokki canım özenti var birazda

ailenin dışında ki ortamlarda olduğu muhtemel...
aile bu dayatmayı yapıp bu hevesi ve özentiyi kaldıramaz kaldıracak olsa zaten bu baskıyı uygulamaz.... evden çıkarken normal bir kostüm gereken gibi ise, girdiği ortamda bu özentisini yaşaa telaşında... 15 yaşındaki bir genç kızında türbanlı yada türbansız kanın kaynaması,belli özenti ve heveslerinin olması ve yaşamak istemesi zaten çok olağan ...
dayatmayı yapanlarda kısıtlamayı getirenlerde sorun var! her ebeyvende aynı değil ,genelleme yapamam ..
bu şelkde onaylayan varmıdır vardır ,bilemem!!

aileler de tesettürün ne manaya geldiğini bilmiyorlar ki

bilseler böyle mi yetiştirirlerdi evlatlarını:bbo:

cahil cahili yetiştiriyor,sonu da böyle. arada kalmış, kendi olmamış bireyler :eek:lmaz:

yaşı küçük olması kör olması anlamına gelmiyor. kafamçokkarıştı

lisede sizde mi böyleydiniz?

sadece merak,yargılama değil decemberkaydirigubbakcemile2

hayır değildim, geçen sene kapandım, üniversitede 6. senemde yani. isteseniz de yargılatmam zaten hanımefendi.

ben dedim de! :nazar:
yok olan ne :uhm:
ya hep ya hiç demişsiniz, ancak başörtüsü emrini veren Zat, başını kapatcaksın ve başka bir şey olmayacaksın dememiş. siz kuralı koyan değilsiniz, o yüzden "ya hep ya hiç" ancak sizi ilgilendiren bir cümle veyahut hayat felsefesi olabilir, başkasnı bununla yargılayamazsınız. ha, bir çok emir var elbette islamda, ama bu emirler sadece başörtülüleri değil bütün müslümanları ilgilendiriyor. "sen başörtüsü taktın günahın daha büyük olacak" gibi bir durum söz konusu değil.

bu resimler de muhtemelen bu kızların kendi arkadaşları arasında çektiği resimlerdi, kimbilir internete kim tarafından verildi. ve bu kendi aralarında eğlenmiş olan kızların fotoları üzerinden onları yargılıyosunuz.

onun dışında genele tekrarlıyorum, hadi bu resimleri kendileri nete vermiş olsunlar, efendim bu kızcağızlar minnacık daha. herkes 15 yaşında kıyafetle saçmalamak olmasa da yüzlerce hata yapmıştır. sırf başında başörtüsü var diye beyinsiz diyemezsiniz bu insanlara ve ailelerini yargılama hakkı vermez size bu bayanlar. sizlerin de evladı var veya olacak, başı kapalı veya değil onlar da hata yapacak. birileri sizin hakkınızda sizin analık babalığınızın hakkında böyle atıp tutsa sizin hoşunuza gider mi? benim gitmez. ve tekrarlıyorum siz de 15 yaşında oldunuz, bu şekilde olmasa da başka hatalar yaptınız.

Başlarında başörtüsü olduğundan dolayı tepki alıyorlar dikkat edelim:1closedeyes:

Kaşına gözüne bakıp yargılanmıyolar.

Baş örtüsü olmasa kimse tepki göstermezdi....... yerimseniben

Umarım bilinçli karalamak amaçlı çekilmiş resimlerdir..

Gerçekse eğer durum cidden vahim.

Lisede (lisedeler mi bilinmez) kaş deldirmeyi biliyolarsa baş örtüsünün ne olduğunu birazcık bilirleri ki bildiklerinede adım gibi eminim...

Kimse bu vatandaşları savunamaz bence...

Emo nedir kimler emodur bilmiyorum -tatlicadiarzu- inşaAllahta bilmem görmem...

Başörtümden utandırıyolar beni.....

Son düzenleme:
hep özenti bunlar insanmı ya bide kapanıyolar ne için kapanıyolarki dini böle şeylere alet etmek içindi başörtüyü kullanarak dikkat çekmekmi ne amaçları ne kadar saçma sapan şeyler yapıyolar yok emoymuş emo olmadan önce insan ol acayip acayip şeyler

neye alet etmiş hanımefendi, kalkıp başörtüsünü takıp hırsızlık mı yapmış fahişelik mi yapmış ne alet etmesinden bahsediyosunuz?

Başlarında başörtüsü olduğundan dolayı tepki alıyorlar dikkat edelim:1closedeyes:

Kaşına gözüne bakıp yargılanmıyolar.

Baş örtüsü olmasa kimse tepki göstermezdi....... yerimseniben

Umarım bilinçli karalamak amaçlı çekilmiş resimlerdir..

Gerçekse eğer durum cidden vahim.

Lisede (lisedeler mi bilinmez) kaş deldirmeyi biliyolarsa baş örtüsünün ne olduğunu birazcık bilirleri ki bildiklerinede adım gibi eminim...

Kimse bu vatandaşları savunamaz bence...

Emo nedir kimler emodur bilmiyorum -tatlicadiarzu- inşaAllahta bilmem görmem...

Başörtümden utandırıyolar beni.....

ben goruyorum bu tarz giyinen kızları..kimsenin giyimi beni ilgilendirmes ama pek hos durmuyor gene gidipde birsey demem banane ama bu resimleri goruncede gercekten hos bulmadım

ben de hoş bulmuyorum elbette. benim tepki gösterdiğim "beyinsiz, ailesi cahil" gibi seviyesiz ve mesnetsiz yorumlar. bir fotoğraftan kızların bütün şeceresini çıkarttı bayanlar maşallah.

beyinsiz denip denmedigini gormedim eger bu halde giyinmelerine izin verip sonra benim kızım kapalı diyebiliyolarsa da cahil derim

Hoş olmadığı için yorum yapıyor bence.Açık olsqalar kimse bir şey demez diyemez.
Bencede aileyle alakası asla yok.kimse çocuğunun bu şekilde giyinmesine göz yumamaz sanırımfisfisfis

bel ki de kasten isiz gucsuz bosta gezenler bos vakitlerini nasil kullanacaklarini bilmedikleri icin kasitli olarak kapanip poz vermis olabilirler bu fotolari ceken kisi de ayni bence

Bi sey yazcaktim ama simdi yemegimi yiyim de sonra unutmazsam yazarim,
ama iki kelam yazik kizlara, ama tabi mahsuz yapilan kizlar da olabilir, hani Turbanlilari kotulemek adina, boyle cok sey gordum konu falan, hayirlisi diyelim, ama aile cahil felan da denmez, simdiki cocuklara laf edilmiyor, ne dersen tersini yapiorlar ...
Zaten is turbana binince ortalik ayaga kalkiyor neden ?

gençlik akıyor ve izalosyon su kaçırıyor...
ya hep ya hiç olmalı ,herşeyi bir anda barındırma çabası ikilem yaratmış..
baskının getirdiği bir izole ve içindeki gençlik akımı bu olsa gerek...boshayallersmile

evet ...
ya hep ,ya hiç olmalı ...sositososito
kişi kendi istediği gibi olmalı ,ister 15 olsun ister 35 ...
baskının getirdiği bir izole değil mi bu türban onlar için ...
türbanı takacaksa,bu özenti ve hevese girilmeyecek,yada buna hevesi varsa türbanı kafaya geçirmeyecek...
ama bu kızlardan ziyade ebeveyn baskısı ile büründüğü bu kostüm de bu ikilem çıkıyor..
hepsi ayrı telden ,türbanı ,duruşu ,bakışı,kolyesi, pozu vs...
bu ne şimdi ..
ben dedim, bunu dedim, böyle düşündüm, söyledim, bu benim fikrim, ben izole değilim ...aklinialirimsmile[/QUOTE]

[

ya hep ya hiç demişsiniz, ancak başörtüsü emrini veren Zat, başını kapatcaksın ve başka bir şey olmayacaksın dememiş. siz kuralı koyan değilsiniz, o yüzden "ya hep ya hiç" ancak sizi ilgilendiren bir cümle veyahut hayat felsefesi olabilir, başkasnı bununla yargılayamazsınız. ha, bir çok emir var elbette islamda, ama bu emirler sadece başörtülüleri değil bütün müslümanları ilgilendiriyor. "sen başörtüsü taktın günahın daha büyük olacak" gibi bir durum söz konusu değil.

bu resimler de muhtemelen bu kızların kendi arkadaşları arasında çektiği resimlerdi, kimbilir internete kim tarafından verildi. ve bu kendi aralarında eğlenmiş olan kızların fotoları üzerinden onları yargılıyosunuz.

onun dışında genele tekrarlıyorum, hadi bu resimleri kendileri nete vermiş olsunlar, efendim bu kızcağızlar minnacık daha. herkes 15 yaşında kıyafetle saçmalamak olmasa da yüzlerce hata yapmıştır. sırf başında başörtüsü var diye beyinsiz diyemezsiniz bu insanlara ve ailelerini yargılama hakkı vermez size bu bayanlar. sizlerin de evladı var veya olacak, başı kapalı veya değil onlar da hata yapacak. birileri sizin hakkınızda sizin analık babalığınızın hakkında böyle atıp tutsa sizin hoşunuza gider mi? benim gitmez. ve tekrarlıyorum siz de 15 yaşında oldunuz, bu şekilde olmasa da başka hatalar yaptınız.

bu konunun buraya konma amacı ne ? paylaşım ..yerimseniben
ben her paylaşımı kabullenmek ,tasvip etmek ,onaylamak zorunda mıyım ? elbette, hyr!!
evet bu beni ilgilendirri ve benim düşünce ve yaklaşım biçimimdir ve sorumlusu sadece benimdir...
böyle düşünüyorum diye de beni kimse yargılama hakkına sahip değil o zaman değil mi ?...
tezat yaşamayalım!!

msjlarımı dikkatli okuyun benim yargıladığım 15 yaşındaki gençlik mi, onlara bunu dayatanlar mı,baskılar mı!!
ben msjlarımda gençliğin karşısında durmadım,yanında idim bizzat..
ayrıca aksi de olabilirdi..
yargılamak ta da eleştirmek te de sizin kadar özgürüm...özgürüz...:kahve:

neye alet etmiş hanımefendi, kalkıp başörtüsünü takıp hırsızlık mı yapmış fahişelik mi yapmış ne alet etmesinden bahsediyosunuz?
başörtüsü dikkat çekmek için takılmamalı bu emocu türbanlılara diyorum ben lafımı adam gibi giyinipte başını kapatan ve çok hoş olan bayanlarda var ama böle saçma sapan yola başvuranlarıda anlamıyorum hayır başörtüyü takp güzel olmak yada dikkat çekmek içinmi kullanıyosun bu resimlerdeki bayanlar dikkat çekmek için takmışlar başkada bişi değil

X