Tüp mide ameliyatı

Melisa saran

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2024
9
2
26
Merhaba araniza yeni katıldım 26 yaşında
90 kilo 1.57 boyundayım tüp mide ameliyatı olmak istiyorum fakat korkuyorum ölüm riskinden kaçak vs vs olma ihtimalinden
Özelde olmayı planliyorum ama bazen tüp mide ameliyatından ölen bir çok isim goruyorum tüp mide ameliyatı yaptıran veya tanıdığını kaybeden varmı tüp mideden nerde olmuştu veya olmustunuz acil akıla ihtiyacım var kilodan çok sıkıldım diyetisyene falanda gittim ama al ver oldu hep zorluklarini biliyorum göze aliyorum ama ölüm riski beni biraz korkutuyor

Merhaba gittiğin doktor ve olduğun yer çok önemli canım. 17 günlük tüp midelim bende 90 kiloyla oldum artık senelerdir diyet yapmaktan bıktım artık ilk ameliyattan çıktıktan sonra biraz ağrı sızı oluyor ki normal olarak bıçak altına yatıyorsun. 5 tane delik yaptılar karnıma ama ameliyattan 2 3 saat sonra ayaklandım ben hemen ağrı sızı vücuttan vücuda değişen birşey ama şöyle söyliyim iğneye bile dayanamayan ben bile katlandım. Doktorundan eminsen eğer olabilirsin onun dısında bi diş çektirmenin bi ağrıkesici iğne yaptırmanın herşeyin riski var. bu kararı vericek olan sensin. yeme konusuna gelince yudum yudum içiyorsun ufak yudumlarla ben yavas yavas katıya geçiyorum yarım kase çorba bile çok geliyor şu an benim için de çok erken tabi ama doyuyorsun doyduğunu hissediyorsun bırakıyorsun aç kalmak gibi bişey yok. tıka basa kendını zorlamaman doydugun anda bırakabilmen çok aşırı yüksek kalorili şeylerden uzak durman gerek gerisi kendi kendine oluyor. Hakkında hayırlısı olsun canım

Merhabalar geçmiş olsun umarım şuan istediğiniz gibi bi durum içerisindesinizdir biraz bilgi verebilir misiniz süreç hakkında bende artık diyet spor kalori açığından bıktım son çare tüp mide istiyorum herhangi bi korkum yok ciddi anlamda kilolu olmaktan kabinler de ağlamaktan çok sıkıldım bilgi verebilirseniz çok sevinirim , teşekkürler :)

Merhaba canım temmuz 20 de ameliyat oldum ortalama 100 gün falan oldu 92 le oldum şuan 70 kiloyum hiç sporsuz.
Öncelikle kendi adıma söyliyim iyi araştır canım doktorun olduğun yer çok önemli ben ki iğneye bile dayanamayan insan ameliyattan 3 saat sonra ayaktaydım yarım saat yürüyüp gazı attıktan sonra ağzım sızım kalmadı hemen toparladım 5 tane kesik var karnımda ne dikiş ağrısı çektim ne ameliyat ağrısı doktorumun eli o kadar hafifti ki sağolsun bu ameliyattan sonra dikişleri kanayan 2 3 gün yatan mesela insanlar da cok oluyor en en önemlisi bu iyi bir doktor seç yaptıklarını önceki ameliyatllarını araştır. Ondan sonrası inan bana kendiliğinden oluyor. Süt yumurta yoğurt peynir tüketemezsen protein tozu veriyor ben protein tozu kullanmadım doğal almaya calıstım ilk baslarda zaten vişne suyu elma suyu ıhlamur vs doyuruyor. Sonraki dönemde mesela ben 2 haftada doktorumu arayıp vişne suyundan bıktım diye ağlamıştım kendimi iyi hissetmiyorum d,ye taneli çorbaya baslamıstım güzel çiğnemek kaydıyla. bazı doktorlar 1 ay mesela yediriyor katı sıvı püre dönemi vs yapıyor her doktorun ameliyat sistemi farklı aslında. İlk 2 ayda yeme düzenine alısmak zor gelebilir kabullenemıyorsun 3 kasık corba ıcmek ve doymak kendını zorlarsan kusuyorsun. Kusa kusa az yemeyi öğreniyorsun cunku midenin hacmi 3 kasık 4. kasığı alırsan kusuyorsun. Onun dısındaİlk 1 2 ay değişim bekliyorsun evet kilo da veriyorsun ama kendi kendine yapamayacakmıyım acaba vs olumsuzluklara kapılabliyorsun. İşin özü ruhen de bedenen de çevrene kulağını kapatarak kendini hazırla kuzum. Kendine güven ben 3 ay geçti yine olurmusun desen olurum en azından sağlıklı yemek nedir onu öğreniyorsun elin yüzün açılıyor. ezgiiss20 instegram adım oradan ulasıp aklına takılan herşeyi sorabilirsin 🌺🌺🌺🌺🌺

Merhaba araniza yeni katıldım 26 yaşında
90 kilo 1.57 boyundayım tüp mide ameliyatı olmak istiyorum fakat korkuyorum ölüm riskinden kaçak vs vs olma ihtimalinden
Özelde olmayı planliyorum ama bazen tüp mide ameliyatından ölen bir çok isim goruyorum tüp mide ameliyatı yaptıran veya tanıdığını kaybeden varmı tüp mideden nerde olmuştu veya olmustunuz acil akıla ihtiyacım var kilodan çok sıkıldım diyetisyene falanda gittim ama al ver oldu hep zorluklarini biliyorum göze aliyorum ama ölüm riski beni biraz korkDoktorunu

Merhaba kuzum Doktorunu iyi araştır doktorun iyi olduktan sonra hiçbir sorun sıkıntı yaşamazsın emin ol kendiliğinden olup itiyor annem de oldu bende oldum çok şükür 3 4 saat sonra ayaklandık hep. Evet yorucu oluyor al ver al ver senin boyun da kısaymıs biraz olabilirsin bence ama doktor en önemlisi o iyice araştır sonuçlarına bak ameliyatlarına hastalarına

X