İki dogum şeklindende cok korktugm icin hic arastirmamistim

sıfır bilgiyle girdim doguma ama normal doğum uzerinde yogunlastigimiz icin bol yürüyüş ve pilates topunda oturdum hep. Sabah 8 de adet sanciis ishal sanciisii ve usutme sancısı karışımı bir agri girdi. Bir saat tuvaletten cikamadim bagirsaklarm boşaldı. Sonra ona ragmen agri gecmeyince doktoruma yazdım dakika tutmaya baslayinca haber verin dedi. Saat 10 gibi artik o dakika tutulabilecek sanci neymis anlamistim

15-20 dk da bir 15-20 saniye sanci geliyordu. Sanci geldiğinde burnumdan hizla nefes alip agizdan yavaşca vererk sanciyi karşıladım. Saat 13.30 da hastaneye gittik artik 10 dk altına inmisti sancı gelişi. Açıklık 3 cm di hastanede odasinsa duşta pilates topunda bir sure daha sanci karsiladim. Suyum hastanede geldi. Sonra epudrale aldilar ne oldugnu bilmiyordum ne dedilerse eksiksiz yaptim.bunu 16.30 da bebegim dogdu.doguma kizimin kalp atislari düşünce birden aldılar ne yapmam gerektigni asla bilmiyordm hic oyle dizi filmlerde izledgimiz gibi değilmiş

ben bir ikinmaya başliyorsun durmuyosun saniyodum megerse o sanci geldikce ikinma oluyormus. 3. Sancida dogurdum. Belki napmak gerektiğini bilsem ilk sancidada dogurabilirdim kortktm

sanci gelince ikin diyorlar ellerinde tutunacak yerler kendine cekip bagurmadan ikiniuorsun zaten ebede yardim ediyor karnından destekle ve sonra dunyanin en guzel varligi gozlerinin önünde

o anki kokus burnuma geldi yazarken

korkmayin kendinize ve bebeginize güvenin.