Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. İlk denememizde 5. gün embriyosu (4ba ya da 4ab kaliteydi hatırlayamadım) taze transfer edildi, transfer günü ölçülen progesteron ve e2 değerlerime göre belirlenen dozlarda ilaçlar kullandım ama benim de kimyasal gebelikle sonuçlandı. Doktorum 'Hastalar için üzücü ama biz hekimler için sevindirici bir haber. Çünkü düzensiz de olsa artan bhcg değerleriyle rahminin bu bebeği tutmaya çalıştığını görmüş olduk.' dedi. Embriyoda genetik bozukluk vs. varsa böyle kimyasal gebelikle sonuçlanabiliyormuş. Ama doktorunuzun öyle hemen embriyoya genetik test yapmak isteyeceğini sanmıyorum. Biz tüp bebek sürecine ilk başladığımızda embriyoya genetik testi yaptırmak istediğimizi söylemiştik. Doktorumuzsa ' 2,3 kimyasal gebelik ve düşükleriniz olsa tavsiye ederdim ama sizin durumunuzda gerek yok. 2 tüp bebek yaptıracak parayı genetik teste harcamayın bence.' demişti yaptırmadık. İkincisinde dondurulmuş 3. gün embriyosu transfer edildi. Kaç hücreliydi sormak aklıma gelmedi. Yine transfer günü ölçülen progesteron ve e2 değerlerime göre ilaç dozlarım belirlendi. İlk transfere göre baya yüksek dozlardı ama çok şükür gebeliğimin 12. haftasındayım. Darısı sizinle beraber tüm isteyenlerin başına olsun inşallah. Doktorum 2. transferimde işlemden sonra elimi tutup 'Sakın stres yapma, stres senin en büyük düşmanın.' demişti. Transferinizden 'Ben hamileyim.' diyerek çıkın, test gününe kadar hep 'Ben hamileyim.' deyin. Stres yapmamak, inanmak ne kadar önemliymiş anca yaşayınca anladım.