• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebekte kimyasal gebelik

anjinsan_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2016
178
91
98
36
Merhaba tekrar ben birşey danışmak istiyorum. Benim 5. Gün 3bb tek embriyo transfer oldu.

11. Gün hcg 14,

13. Gün 66,

14. Gün 118,

17. Gün 116 çıktı.

Doktorum kimyasal dedi zaten 5 gündür de aktif regl gibi kanamam var progestan ve prouton ile düzelmedi. Doktor sıfırlanacak sonra tekrar deneriz beklemeyiz dedi.

Regl min 2. Günü gitmen gerekiyormuş yine, şimdi ben doktora bir dahaki ay gittiğimde ne sorman gerekiyor neden olmadığı ile ilgili beni ne konuda aydınlatması gerekiyor yada neden olmadığı ile ilgili ekstra birşeyler yapıyorlar mı? test vs. Ne derlerse kabul etmek istemiyorum öncesinde biraz daha bilgim olsun. Teşekkürler şimdiden

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. İlk denememizde 5. gün embriyosu (4ba ya da 4ab kaliteydi hatırlayamadım) taze transfer edildi, transfer günü ölçülen progesteron ve e2 değerlerime göre belirlenen dozlarda ilaçlar kullandım ama benim de kimyasal gebelikle sonuçlandı. Doktorum 'Hastalar için üzücü ama biz hekimler için sevindirici bir haber. Çünkü düzensiz de olsa artan bhcg değerleriyle rahminin bu bebeği tutmaya çalıştığını görmüş olduk.' dedi. Embriyoda genetik bozukluk vs. varsa böyle kimyasal gebelikle sonuçlanabiliyormuş. Ama doktorunuzun öyle hemen embriyoya genetik test yapmak isteyeceğini sanmıyorum. Biz tüp bebek sürecine ilk başladığımızda embriyoya genetik testi yaptırmak istediğimizi söylemiştik. Doktorumuzsa ' 2,3 kimyasal gebelik ve düşükleriniz olsa tavsiye ederdim ama sizin durumunuzda gerek yok. 2 tüp bebek yaptıracak parayı genetik teste harcamayın bence.' demişti yaptırmadık. İkincisinde dondurulmuş 3. gün embriyosu transfer edildi. Kaç hücreliydi sormak aklıma gelmedi. Yine transfer günü ölçülen progesteron ve e2 değerlerime göre ilaç dozlarım belirlendi. İlk transfere göre baya yüksek dozlardı ama çok şükür gebeliğimin 12. haftasındayım. Darısı sizinle beraber tüm isteyenlerin başına olsun inşallah. Doktorum 2. transferimde işlemden sonra elimi tutup 'Sakın stres yapma, stres senin en büyük düşmanın.' demişti. Transferinizden 'Ben hamileyim.' diyerek çıkın, test gününe kadar hep 'Ben hamileyim.' deyin. Stres yapmamak, inanmak ne kadar önemliymiş anca yaşayınca anladım.

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. İlk denememizde 5. gün embriyosu (4ba ya da 4ab kaliteydi hatırlayamadım) taze transfer edildi, transfer günü ölçülen progesteron ve e2 değerlerime göre belirlenen dozlarda ilaçlar kullandım ama benim de kimyasal gebelikle sonuçlandı. Doktorum 'Hastalar için üzücü ama biz hekimler için sevindirici bir haber. Çünkü düzensiz de olsa artan bhcg değerleriyle rahminin bu bebeği tutmaya çalıştığını görmüş olduk.' dedi. Embriyoda genetik bozukluk vs. varsa böyle kimyasal gebelikle sonuçlanabiliyormuş. Ama doktorunuzun öyle hemen embriyoya genetik test yapmak isteyeceğini sanmıyorum. Biz tüp bebek sürecine ilk başladığımızda embriyoya genetik testi yaptırmak istediğimizi söylemiştik. Doktorumuzsa ' 2,3 kimyasal gebelik ve düşükleriniz olsa tavsiye ederdim ama sizin durumunuzda gerek yok. 2 tüp bebek yaptıracak parayı genetik teste harcamayın bence.' demişti yaptırmadık. İkincisinde dondurulmuş 3. gün embriyosu transfer edildi. Kaç hücreliydi sormak aklıma gelmedi. Yine transfer günü ölçülen progesteron ve e2 değerlerime göre ilaç dozlarım belirlendi. İlk transfere göre baya yüksek dozlardı ama çok şükür gebeliğimin 12. haftasındayım. Darısı sizinle beraber tüm isteyenlerin başına olsun inşallah. Doktorum 2. transferimde işlemden sonra elimi tutup 'Sakın stres yapma, stres senin en büyük düşmanın.' demişti. Transferinizden 'Ben hamileyim.' diyerek çıkın, test gününe kadar hep 'Ben hamileyim.' deyin. Stres yapmamak, inanmak ne kadar önemliymiş anca yaşayınca anladım.
Merhaba cok teşekkür ederim bebeğiniz sağlıkla büyüyüp gelsin inşallah. 2. Transferinizi ne kadar zaman sonra yaptiniz acaba. Bana transfer günü hiçbir test yapılmadı. Yanlış hatırlamıyorsam transferden iki gün önce yapılmıştı o testler. Benim suan hala azda olsa kanamam oluyor ne zaman bitecekte regl olacağım bakalim. Doktorum beklemeyiz fazla dedi ben 2-3 ay ara vermek istiyorum aslinda ama hayırlısı bakalım.

Amin inşallah, Allah razı olsun. Sizin de güzel haberlerinizi okuruz inşallah burda. Hemen bir sonraki reglimin 3. günü ultrason kontrolüm yapıldı ve doktorum hiç bir sorun olmadığını, hazır olduğumu söyledi, başladık. Test gününü neye göre ayarlıyorlar bilemiyorum ama 2. transferimde adetin 3. gününden itibaren, günde (sabah-öğle-akşam) 3 adet estrofem, adetin 10. gününden itibaren günde (sabah-öğle-akşam) 3 adet progestan 200mg fitil kullanırken transfer günü yapılan test sonucuma göre estrofem günde 4 e, progestan 6 ya çıkmıştı. Regl süresince sürmüştü benim kanamam, baya pıhtılı falandı ama. Sonraki ay gecikme de yaşamadım, tam gününde regl oldum. Bence kontrole gidin her şey normale döndüyse içiniz rahatlar. Sonra da yeni tedaviye siz ne zaman hazır hissediyorsanız o zaman başlarsınız.

İnsallah cok teşekkür ederim. Hayirlisi cok etkilendim bu surecte hemen tekrar denermiyim acikcasi bilmiyorum da.

Back