- 30 Kasım 2013
- 3.840
- 4.916
- 158
6 kez devletin karsiladigi hak var.. kulanmak istiyorum. Hastanede aslinda memunum fazla bekleme falan yok.. ama tabi icimde hep kusku var doktora soruyorum şubatta yumurta toplama yapildi ara fazla verilmedi diyorum. Birsey olmaz diyor.. acaba alacagi paralarimi dusunuyor diye kuskuya giriyorum.. birde bazi sorularima yanit alamiyorum gecistiriyor... ama hastane belcikada en iyisi cok gelenler var distanda..Cok uzuldum bu yasadiklariniza gercekten. Belcika’da yasadiginizi ogrenince simdi sizi daha iyi anliyorum.
Bakin ben de Hollanda’da yasiyorum; fakat bu is icin uc senedir Istanbul’a gidiyorum. Isi biraz arastirdiktan sonra Hollanda’da yaptirmayi aklimdan bile gecirmedim. Kasap gibiler burada, yumurta toplama operasyonlari anestezi olmadan veya lokal yapiyorlar, hic hijyenik degil, iceriye ameliyat sirasinda esleri aliyorlar, laboratuvarlari yok kendilerine ait embryolar oradan oraya tasiniyor, blasto kulturleri yok, genetik dedim o ne diyorlar, yani bu sartlarda basarili tup bebek zaten mumkun degil.
Turkiye’de bu iste dunya onculugune oynayan klinikler var. Belcika arastirma gelistirme konusunda iyi hastanelere sahip, fakat oranin da uygulamalarini ben Turkiye’ye gore geri buldum. Dusuklerim sonucu doktorum karyotip genetik analizler istedi, simdi bunun icin Istanbul’a gitmeyeyim Belcika’da yaptirayim dedim; bana bir kan analizi icin dort bes ay sonraya gun verdiler. Istanbul’a gittim on gunde hallettiler isimi ve sonucum cikti. Yani bir kan tahlili bu kadar suruyorsa, Allah bilir tup bebek prosedurleri ne kadar agirdir. Bu iste zaten zamana karsi yarisiyoruz, Turkiye’de teshis tahlil tedavi transfer toplam iki ayda sans da yaver giderse hamile kalan insanlar var.
Yani diyecegim o ki, maalesef orada cok kotu tecrube etmissiniz, ben orada sizin gibi kotu tecrubesi olan resmen dolandirilan insanlar da tanidim, gercekten bu isi profesyonel bir sekilde yapan bir yerde tedavi olmak istiyorsaniz, Istanbul’a gitmeniz bence hayriniza olur.
Senin.ne gibi sorunun vardi..? Ve istanbulda hangi hastaneye gittiniz ?