• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek sürecinde PGT yaptırdınız mı ?


  • Ankete Katılan
    340
Pgt şart zaten böylece sağlıklı embriyo transferi olur .
Doktorum bu zamana kadar tüp bebeğin gereksiz olduğunu yaşımın genç olduğunu sabretmem gerektiğini söylüyordu ama 15 gün önce 5.ci kürtajıda olunca ben tüp bebeğe çok sıcak bakmaya başladım ilk adetini bekliyorum olduktan sonra görüşmeye çağırdı
 
Doktorum bu zamana kadar tüp bebeğin gereksiz olduğunu yaşımın genç olduğunu sabretmem gerektiğini söylüyordu ama 15 gün önce 5.ci kürtajıda olunca ben tüp bebeğe çok sıcak bakmaya başladım ilk adetini bekliyorum olduktan sonra görüşmeye çağırdı
Bu tür durumlarda tüp bebek bir çözüm tabiki. Ama şunu da unutmayın: sağlıklı embriyo bulunamayabilir, bulunsa da tutunma olmayabilir, tutunma da yine düşebilir. Onun için tüp bebeğe başlamadan ciddi bir kontrolden geçmeniz iyi olur. Tüp tedavisi için de profesyonel bir merkezi seçmenizı tavsiye ederim. Allah yardımcınız olsun.
 
Bu tür durumlarda tüp bebek bir çözüm tabiki. Ama şunu da unutmayın: sağlıklı embriyo bulunamayabilir, bulunsa da tutunma olmayabilir, tutunma da yine düşebilir. Onun için tüp bebeğe başlamadan ciddi bir kontrolden geçmeniz iyi olur. Tüp tedavisi için de profesyonel bir merkezi seçmenizı tavsiye ederim. Allah yardımcınız olsun.
Teşekkür ederim marmariste yaşadığımdan burda çok fazla seçenek yok izmirde devam etmeyi düşünüyorum tedaviye
 
Teşekkür ederim marmariste yaşadığımdan burda çok fazla seçenek yok izmirde devam etmeyi düşünüyorum tedaviye
Pgt çok pahalı hele usd arttı Ege üniversitesi yapıyor oraya bir bak özel düşünürsen bahçeci veya Memorial i öneririm.
 
Bayramdan sonrası için kendisinden randevu almayı düşünüyorum bakalım Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin
Arkadaşın nicki kose4545 kose4545 inş sen de hocada bebeğine kavuşunca çektiklerin son bulur canım mutluluğu paylaşırsın bizimle
 
  1. Merhaba, SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU'nun 14.10.2017 tarih ve 61762938 sayılı kararı gereği ilaç özellikle tüp bebek ilaçlarının satışı başlıkları sitenin kapanmasına kadar yol açabilecek ciddi bir sorun teşkil etmektedir. Tüp bebek ilaçları satış başlığının kapatılması keyfi bir karar olmayıp mahkeme kararına bağlı bir uygulamadır. Bu sebeple sitenin zarar görmemesi için bu uyarılara uymayan üyelerin (ilaç alıp satan) üyelikleri uyarısız kapatılabilceğini sizinle paylaşmalıyız. Lütfen bu uyarıyı dikkate alın !
    12:21 29 Kasım 2017 tarihli üye bilgilendirme bildirimi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende bugün doktorumla görüştüm tüp bebekte pgt yöntemi için çok masraflı olsada şansımızın artıcağını söyledi eğer maddi boyutunu önemsemiyorsanız deneriz yoksa doğal yolla denemeye devam et dedi ama ben yaşadığım kürtajlar ve acılardan dolayı tüp bebeğe daha sıcak bakıyorum masrafsa zaten bu zamana kadar bir tüp bebek masrafı yaptık hiç olmazsa sonu güzel olur diye düşünüyorum
 
Prenatal Genetik Tanı (PGT)

Tüp Bebek Nedir ?


Tüp bebek tedavisi, anne adayından alınan yumurta hücrelerinin baba adayından alınan sperm hücreleri ile bir kültür ortamında döllenmeleri, ardından da döllenen embriyoların anne rahmine tekrar aktarılması ile sonuçlanan bir tıbbi tedavidir. Bu tedavinin içerisinde bulunan adımlar ise bilhassa anne adaylarının biraz yorulmasına neden oluyor çünkü gebeliği oluşturabilmek için hormon düzeylerinde ideal koşulları yakalamak gerekiyor. Bu ise elbette kullanılan ilaçlar ve doktorların önerdikleri adımlar sayesinde gerçekleşiyor.

Yani aslında tüp bebek tedavisinde hem maddi olarak hem de manevi olarak biraz yorulmak mümkün. Çiftler ise bu kadar zorluğa katlandıktan sonra sağlıklı bir gebelik ve bebek elde etme umudunu taşıyorlar. Son senelere kadar rahme yerleştirilecek olan embriyolar biraz gelişigüzel bir şekilde anne rahmine aktarılıyorlardı ancak tüp bebekte genetik uygulamalar içerisindeki Prenatal Genetik Tanı (PGT) sayesinde sağlıklı embriyoları seçmek ve onları rahme aktarmak mümkün oldu.


Embriyo Genetik Tanı (PGT)

Tüp bebek tedavisi, her geçen gün daha başarılı bir şekilde uygulanabiliyor ve bunun altında da elbette tıbbi ve teknolojik gelişmeler yatıyor. Hem doktorların daha fazla deneyim kazanmaları, hem de kullanılan cihazların daha hassas hale gelmeleri ise tüp bebeğin hem daha geniş kesimlere hitap etmesine hem de sağlıklı bebeklerin oluşumuna yardımcı oluyor. Bu konuda karşımıza çıkan son gelişmelerden bir tanesi ise tüp bebekte genetik uygulamalar.


Prenatal Genetik Tanı Nedir?

Prenatal genetik tanı, tüp bebek uygulamasındaki embriyo oluşumu aşamasında ortaya çıkan embriyolar üzerinde genetik testler yapılmasına deniliyor ve bu sayede döllenmiş yumurtadan ortaya çıkan embriyolardan oluşacak bebeklerin genetik olarak daha sağlıklı olmaları hedefleniyor. Fakat bebeğin sağlıklı olmasının yanında gebeliğin kendisinin de daha başarılı geçmesini sağlayan bu işlem, tüp bebek tedavisinin tutma olasılığını da hatırı sayılır oranda arttırıyor.

Tüp Bebekte Genetik Uygulamaların Önemi

Tüp bebek tedavisinde gerçekleştirilen bu genetik uygulamalar, bebek sağlığının ve genetik hastalık tanılarının yanında aşağıdaki faydaları da sağlıyorlar:

  • Çoğul gebelik ihtimalini azaltır.
  • Düşük riskini azaltır.
  • Gebeliğin tıbben sonlandırılma ihtiyacını azaltır.
  • Gebe kalma ihtimalini yükseltir.
  • Tüp bebek tedavisinde daha yüksek başarı sağlar.

Bu faydaların pek çoğunun temel sebebi ise genetik olarak daha iyi olan embriyoların, gelişim aşamasında da daha başarılı bir şekilde gelişmeleri. Annenin rahmine daha iyi tutunan, genetik kusurlardan muaf olan ve doğuma kadar sağlığını koruyabilen bu embriyoların varlığı, tüp bebek tedavisinin zaman zaman başarısızlıkla sonuçlanmasına karşı oldukça etkili bir önlem olarak karşımıza çıkıyor.

Bilhassa geçmişte bir veya bir kaç defa başarısız bir tüp bebek denemesi geçirmiş olan çiftler, Prenatal Genetik Tanı sayesinde başarı ihtimallerini arttırabilirler. Ancak bu konuda doktorunuzdan alacağınız size uygun kesin önerilere kulak vermeniz de önemli. Çünkü herkeste aynı tanı ve işlemler geçerli olmadığı için hastalara uygun ayarlamaların oldukça hassas bir şekilde yapılması gerekiyor.

PGT Kimlere Yapılmalı ?

PGT’nin uygulanması gereken bazı özel koşullar da mevcut. Özellikle de ailesinde genetik hastalıklara sahip olanların bu konuda hassas olmaları gerekiyor. PGT’nin yapılması önerilen koşullar şu şekilde:

  • Kromozom bozukluğuna sahip gebelik geçmişi olan annelerde
  • Tek gen hastalıkları konusunda risk taşıyan çiftlerde
  • Birden fazla düşük geçirmiş annelerde
  • 36 yaşının üzerindeki anne adaylarında
  • Erkek infertilitesine sahip olunan durumlarda
  • Geçmişte genetik rahatsızlık sahibi olan çiftlerde
  • Bir kaç defa başarısız tüp bebek tedavisi geçiren çiftlerde

PGT’ye Dair Diğer Bilgiler

Prenatal Genetik Tanılamanın güvenilirliği oldukça yüksek. %2 ila %7 arasındaki hata oranının yanında embriyoya hasar verme oranının %0.3 düzeyinde olması, PGT’nin tüp bebekte genetik uygulamalar arasında ciddi bir başarı oranına ulaşmasına yardımcı oluyor.
https://www.kanald.com.tr/kanal-d-haber-hafta-sonu/bolumler/kanal-d-haber-hafta-sonu-09-09-2018?p=2
2. Bölüm 11 dakika 44 sn de haberimiz başlıyor.
Genetik hastalıklar da pgt yapılması olmazsa olmaz bu da bizim gibi evlad sahibi olmak isteyenleri çok yoruyor kanal d ye durumu ilettim onlarda haber yaptı bende konuştum Kazen Kazen @Lisabella burdaki arkadaşlarında ilgili haberi izlemesi için link oluşturabilirmiyiz? Belki o zaman doların da çok artığı şu gümlerde pgt Türk lirası bazlı alınır dolara endekslenmez
 
3 doktora sordum pgt yöntemiyle tüp bebeği hepsi fiyatın çok yüksek olduğunu ve tekrar doğal yolla denememi söyledi ne yapıcağıma karar veremiyorum artık 4000 eurolardan bahsediyorlar
 
Dolardı birde Euro mu çıktı


malesef hele şu durumda bir servet gibi
 
Back