Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Rahim dinlendirme falan yapıyorlarmış neye göre yapıyorlar acaba ben tayinci olduğum için hiç beklemeden olsun istiyorumYumurta toplama anestezili olduğu için bişey hissetmiyorsun. Sonrasında biraz adet ağrısı oluyor. Zor olan psikolojik tarafı, sıkıntı, stres. İlk denemede tutacağınında garantisi yok malesef.
Doktor uygun görürse rahim dinlendirme yapıyor. Toplanan yumurta sayısıyla da alakalı olabilir. Bende çok yumurta oluşmuş. O sebeple seninkini donduracağız ohss olma riskin var dediler. Ama karşımdaki hastanın 4 yumurtası toplanmıştı mesela ona taze transfer demişlerdi. 20 ocakta yumurta toplamam oldu 2. adetinde gel dediler. 2. adetimi olmam lazım bugünlerd esonra gidicem doktora transfer içinRahim dinlendirme falan yapıyorlarmış neye göre yapıyorlar acaba ben tayinci olduğum için hiç beklemeden olsun istiyorum![]()
AminZor olan aslında iğne ve süreç işlemler değil zor olan süreci stressiz sakince atlatabilmek psikolojik olarak maddi olarak çok yoruyor. Tedavi sırasında olumsuz şeyler başına gelebiliyor yumurta büyümemesi, embriyo oluşamaması değerlerin normal çıkmaması tutmaması gibi tabi bunlar hayal kırıklığı yorgunluk öfke ne ararsan hissettiriyor. Herkesin süreci farklı Allah herkese kolaylıkla anne baba olmayı nasip etsin canım
Hakkınızda hayırlısı olsun teşekkür ederimDoktor uygun görürse rahim dinlendirme yapıyor. Toplanan yumurta sayısıyla da alakalı olabilir. Bende çok yumurta oluşmuş. O sebeple seninkini donduracağız ohss olma riskin var dediler. Ama karşımdaki hastanın 4 yumurtası toplanmıştı mesela ona taze transfer demişlerdi. 20 ocakta yumurta toplamam oldu 2. adetinde gel dediler. 2. adetimi olmam lazım bugünlerd esonra gidicem doktora transfer için
Korkmamalısın bence, kafanda kurduğun kadar zor olmuyor ama elbette aşamaları olan bi süreç.Arkadaşlar merhaba bende Nisan ayında tüp bebeğe tam olarak başlamış olcagiım şuanda adetimi bekliyorum daha önce tüp bebek denemem olmadı korkmalımıyım en zorlu süreç hangisi yumurtla toplama acı veriyor mu ve ilk denememde tutar mı şimdiden teşekkür ederim
Bunları düşünme daha acı şeyler var bunlardan bahsedcm ki aynısını sen de yaşama lütfen sağlıklı beslen ve balık yağı dhea içeren vitaminler kullan folik asit dışında kaliteli yumurtaların olması için ikincisi oluşan embriyolarını genetiğe gönder ki bnm halime düşme 9.haftada kalbi durdu bebeğimin kalitesi dıştan en iyi embriyo olarak görünüyordu bu arada ama genetikte bütün genetik sıkıntılara bakılıyor biyopsi alınıyor embriyodan ve biyopsi sonucuna göre sağlıklıysa transfer ediliyor diğerleri gelir geçer bu acı çok zor sen buna odaklanArkadaşlar merhaba bende Nisan ayında tüp bebeğe tam olarak başlamış olcagiım şuanda adetimi bekliyorum daha önce tüp bebek denemem olmadı korkmalımıyım en zorlu süreç hangisi yumurtla toplama acı veriyor mu ve ilk denememde tutar mı şimdiden teşekkür ederim
Yaşım 31 doğal siklus dediğiniz adet mi benim ilaçsız hiç olmuyor ki hep ilaçla oluyorum pkos var bendeKorkmamalısın bence, kafanda kurduğun kadar zor olmuyor ama elbette aşamaları olan bi süreç.
Yumurta toplamada acı yok ama birkaç gün şişkinlik olabilir rahatsızlık hissiyatı olabilir ama geçiyor.
Benim için en zor süreç , transferim iptal olmuştu hormon değerlerim istenen düzeyde değildi , o dönem hayal kırıklığı yaşadım
yani demek istediğim hiçbir zaman ilaç kullanmak iğne vurmak beni üzmedi ama iptal olayında çok üzülmüştüm hemen bebeğime kavuşmak istiyordum.
Beni tek yoran dönem ilaç anlamında , transfer hazırlanırken estrofem gibi ilaçlar kullanmıştım duygusal olarak etkilemişlerdi, zaten sonra transferim iptal olmuştu , ben de doktoruma ilaç kullanmak istemediğimi doğal siklus istediğimi söyledim kabul etti , femara ve çatlatma iğnesi ile vücudum yorulmadan hazırlandım ve çok daha iyi hissetmiştim. O transferim tuttu, size tavsiyem doğal siklus ya da yarı doğal siklus u deneyin bi araştırın , bazı doktorlar istemiyor ama bence hasta dostu bi yaklaşım
Ve benim ilk transferimde bebek tuttu. Eğer ki rahimde bi sıkıntı yoksa ve olacağı varsa ilk seferde olur diye düşünüyorum yaşınız da gençse benim yaşım 30
Tamam balık yağı alacağım bugün folik asit nasıl kullanıyor onu bilmiyorum genetiğe göndermekte Extrafit ücretli oluyor değil mi sizede Allah sabır versin çok üzücüBunları düşünme daha acı şeyler var bunlardan bahsedcm ki aynısını sen de yaşama lütfen sağlıklı beslen ve balık yağı dhea içeren vitaminler kullan folik asit dışında kaliteli yumurtaların olması için ikincisi oluşan embriyolarını genetiğe gönder ki bnm halime düşme 9.haftada kalbi durdu bebeğimin kalitesi dıştan en iyi embriyo olarak görünüyordu bu arada ama genetikte bütün genetik sıkıntılara bakılıyor biyopsi alınıyor embriyodan ve biyopsi sonucuna göre sağlıklıysa transfer ediliyor diğerleri gelir geçer bu acı çok zor sen buna odaklan
Bende de pcos var, benim transfer sürecim şöyle oldu yarı ilaçlı siklus şeklindeydi yani femara ile yumurtalarım büyüdü ve çatlatma iğnesi yaptık böylece transfere hazırlandım.Yaşım 31 doğal siklus dediğiniz adet mi benim ilaçsız hiç olmuyor ki hep ilaçla oluyorum pkos var bende
Ücreti oluyor tabi ama bu süreci yaşamaktan yıpranmaktan ve bu kadar hamileliği hissedip sonrasında hüsrana uğramaktan çok daha iyi 15bin verdim kalan tek embriyom için sonuç bekliyorum keşke baştan yapsaydım siz lütfen bu konuyu düşününTamam balık yağı alacağım bugün folik asit nasıl kullanıyor onu bilmiyorum genetiğe göndermekte Extrafit ücretli oluyor değil mi sizede Allah sabır versin çok üzücüşuan ne durumdasınız
15 binse sorun değil zaten süreç masraflı olacak vitaminleri ilaçları doktoru hastanesi bayağı gidecek gitmişken tam gitsin dediğiniz gibiÜcreti oluyor tabi ama bu süreci yaşamaktan yıpranmaktan ve bu kadar hamileliği hissedip sonrasında hüsrana uğramaktan çok daha iyi 15bin verdim kalan tek embriyom için sonuç bekliyorum keşke baştan yapsaydım siz lütfen bu konuyu düşünün
Hayırlısı bakalım Nisan ayında tam tedaviye gireceğiz araştırırım söyledikleriniziBende de pcos var, benim transfer sürecim şöyle oldu yarı ilaçlı siklus şeklindeydi yani femara ile yumurtalarım büyüdü ve çatlatma iğnesi yaptık böylece transfere hazırlandım.
Ama mesela doktorların çoğu tam ilaçlı siklus yapıyor full ilaç veriyorlar o işte bana ağır gelendi, dondurulmuş transfer ve yarı ilaçlı siklus gibi tedavileri araştırmanızı öneririm size
İnşallah alırım almam lazım Allah nasip etsin inşallah çünkü mecburum eşimin tayini çıktı haziranda gideceğiz o zamana kadar halletmem gerekiyorİyi bir psikolojideysen tüm süreci rahat atlatiyorsun olumsuz şeyler okuyarak zihnini bulandirma. Sürecin iyi gidiyorsa sıkıntı yaşamıyorsun ama herşey yolunda gitmezse korkuların başlıyor. Ben iki tedavimde de çok pozitif başladım ama beklenenden az yumurta geliştikçe korku başladı kaç yumurtaniz gelecek döllenecek mi kaçıncı güne gidecek transfere ulaşacak mı hepsi korku. Kabız olmamak için ciddi önlemler al ben çok ciddi kabızlık yaşadım hemoroid oldum önemini mutlaka al. İnşallah ilk tedavide çok güzel sonuçlar alirsin
Kesinlikle maalesef ben bu konuda eşimi dinlemedim illa taze transfer olsun diye maalesef sonuç böyle oldu kürtaj a 20bin verdim tekrar transfer olsam sağlıklı gelirse kalan son embriyom 50bin diyorlar önceki harcadığım paralardan hiç bahsetmiyorum bile hele manevi olarak bunun yanında maalesef çok yıpratıcı bana genetiğin bu kadar önemli olduğunu doktorum dahi söylemedi çok pişmanım inşallah siz sağlıklıca ilk seferde hamile olursunuz ve sağlıca Bebeğinizi kucağınıza alırsınız15 binse sorun değil zaten süreç masraflı olacak vitaminleri ilaçları doktoru hastanesi bayağı gidecek gitmişken tam gitsin dediğiniz gibi
Amin canım inşallahKesinlikle maalesef ben bu konuda eşimi dinlemedim illa taze transfer olsun diye maalesef sonuç böyle oldu kürtaj a 20bin verdim tekrar transfer olsam sağlıklı gelirse kalan son embriyom 50bin diyorlar önceki harcadığım paralardan hiç bahsetmiyorum bile hele manevi olarak bunun yanında maalesef çok yıpratıcı bana genetiğin bu kadar önemli olduğunu doktorum dahi söylemedi çok pişmanım inşallah siz sağlıklıca ilk seferde hamile olursunuz ve sağlıca Bebeğinizi kucağınıza alırsınız![]()