- 16 Ağustos 2021
- 16.851
- 16.639
- 248
- Konu Sahibi Sade frappe
-
Oyyy masallaahhhOncesinde hic bisey kullanmadim sanirim hatirlamiyorum ama embiryo tutundu ki kızım 4 aylik oldu bile darisi sana inşallah
TEk embiryomu transfrr olcsksin ilk transferin miOyyy masallaahhh
Darısı basima insallahh ya
Evet canım tek olcak, ilk transferTEk embiryomu transfrr olcsksin ilk transferin mi
Yaaa yazdıklarınız çok tatlıHadi tebrik ederim canım, pozitifi görmüşsünnasıl gidiyor hamilelik? Bir aksilik olmadan kucağına alırsın inşallah.
@dikenliyoncaminik kalp0753 kızlar hayırlı olsun sizin bebişler de
Burdan bir beğeni bildirimi alınca konuma şöyle bir göz gezdirdim ve pozitifleri hatta doğum yapanları görünce yazmak istedimNasıl gidiyor taze annelik? Biz yeni yeni anca düzen oturttuk sayılır
Merhabalar, çok teşekkür ederimYaaa yazdıklarınız çok tatlıaynı sürece girecek biri olarak çok umut buldum Allah razı olsun Ben de birkaç şey sormak istiyorum izninizle. Benim anlamadığım konu şu benim yumurta rezervim düşük o yüzden bu yöntemi tercih etmek istiyorum. İstanbulda aret kamara gidicem. O klomen kullandırıyormuş doğal siklusta. Mesela benim geçen ay 5 yumurtam vardı yine de tek embriyo mu olucak yoksa büyürlerse 2 3 olma ihtimali var mı bu yöntemde? Bebişe selamlar
Çok teşekkür ederimMerhabalar, çok teşekkür ederimsanıyorum size havuz dedikleri sey yapılıyor bir kaç defa yumurtalar toplanıp biriktirilecek sonra da dölleme işlemi yapılacak. Doğru mu anladım? Yani şöyle söyleyeyim embriyonun ne kadar oluşup olmayacağını belirleyen şey yumurta ve sperm kalitesidir. Toplanan yumurtalarınız eğer kaliteliyse 5 adet yumurtadan 5'i bile 3. Veya 5. Güne gidebilir. Yumurta kalitesinde yaş faktörü çok önemli yaşı genç olan insanlarda genelde daha sağlıklı yumurta olmasi beklenir. Sizin de yaşınız gayet genç. Bir de zaten önemli olan embriyonun sayısından ziyade kalitesi. Aslında ihtiyacınız olan şey sadece bir adet kaliteli embriyo. Tabi sayı fazla olunca insan psikolojik olarak kendini daha garantide hissediyor haklısınız bu arada yumurta rezervi az olan birisine göre yumurta sayınız gayet iyi çıkmış dua edelim kaliteleri de güzel olsun. Siz bu süreçte beslenmenize dikkat edin ve pozitif düşünmeye çalışın Güzel haberlerinizi bekliyorum hayırlısıyla
Şimdi sizden yumurta toplanıldı ve emriyoya dönüştürülmeden mi donduruldular o kısmı anlayamadımÇok teşekkür ederimyok yanlış anladınız sorumu. Havuz yöntemi dahada az yumurtası olanlar için kullanılıyor. Çok şükür benim yumurta sayım biraz daha orta civarda benim merak ettiğim eğer doğal siklus yapılırsa o ay ki doğal büyüten bir yumurtaya mı odaklanılıyor yoksa klomen le bir iki tanesi daha mı büyüyüp alınıyor ay bilmiyorum çok karışık soruyorum sanırım
Yok ben daha başlamadım yeniyim anca başlıcam doğal siklus düşündüğüm için araştırıyorumŞimdi sizden yumurta toplanıldı ve emriyoya dönüştürülmeden mi donduruldular o kısmı anlayamadımnormalde doğal siklusta şöyle oluyor; düzenli adet döngünüz varsa örnegin 28 günde vaya 32 günde bir düzenli adet görüyorsanız yumurta çatlama zamanınızı yakalayabilmek için yumurta takibiniz yapılıyor. Yumurta belli bir mm ye geldigi zaman çatlama olgunluğuna ulaşmış oluyor, kimi doktor çatlama iğnesi vererek kimi doktor da hiç bir sey vermeyerek yumurtanin catlamasini bekliyor (bu surede yumurtalara toplama, ilacla buyutme gibi bir islem uygulanmiyor- doğal akış seyrediliyor) sonra doktor bakıyor; eğer yumurtan catladiysa 4 gün sonraya size transfer için randevu veriyor. Yumurta catladiktan 4 gün sonra cozulen emriyonun rahme transferi gerceklestiriliyor ve sürec bitiyor. Doğal denmesinin sebebi de zaten vucuda o ay hic bir ilac yumurta buyutme vs mudahale etmeden transferi sağlamak. Yani eğer her ay bir yumurtanız kendiliginden oluşiyor ve çatlıyorsa her hangi bir müdahalede bulunulmuyor.
Doktorlar hastaya göre farklı tedavi uygulamaları yapabiliyorlar. Misal bende de çikolata kisti olduğu için uzun protokol uygulamıştı. Ilaçlar kistleri büyütmesin diye önce baskılayıcı iğne tedavisi yapıp sonra büyütme yapılmıştı. Hatta değerlerim etkilenmedigi icin taze transfer (dondurma islemi yapmadan yumurtanin toplanildigi gün yapılan bir işlem) yapmak istemişti öyle de olmuştu. Fakat benim ilk transferim pozitif sonuçlanmasına rağmen düşükle sonuçlanmıştı maalesef. Ikinci transfer için de yine doktorum kendisi doğal siklus yöntemi ile yapmak istedigini belirtmişti; yani benim tercih ettigim bir yöntem degildi kaldı ki ben bu yöntem hakkında bir sey bilmiyordum hatta bu konuyu acma sebebim de tam olarak buydu. Adet döngün düzenli midir demişti. Ben de her ay adet döngümü kaydettigim uygulamı göstermiştim; bakip siz değerlendirin ben yanlış yönlendirme yapmak istemem demiştim. O da baktı ve düzenli oldugu kanaatini getirdi. Eğer döngün düzenliyse vucudu yormamak için ilac vermek istemiyor cogu doktor bedenini ve hormonlarini yormamak için. Vucuda mudahale edilmeden dogal dongunde ilerliyorsun ve zamani geldiginde transferin yapiliyor; bu sekilde zihnen ve bedenen daha rahat ve dingin olmuş oluyorsun. Doktorlar tarafindan tercih edilme sebebi de bu tam olarak. Bana 5. Gün embriyosu transfer edildi.Yok ben daha başlamadım yeniyim anca başlıcam doğal siklus düşündüğüm için araştırıyorumbenim doktorum sadece klomen kullandırıyormuş ondaki amaca uda bilmiyorum. Peki size kaçıncı gün embroyosu verildi ve siz neden doğal siklus tercih ettiniz
Ah ne güzel yazmışsınızDoktorlar hastaya göre farklı tedavi uygulamaları yapabiliyorlar. Misal bende de çikolata kisti olduğu için uzun protokol uygulamıştı. Ilaçlar kistleri büyütmesin diye önce baskılayıcı iğne tedavisi yapıp sonra büyütme yapılmıştı. Hatta değerlerim etkilenmedigi icin taze transfer (dondurma islemi yapmadan yumurtanin toplanildigi gün yapılan bir işlem) yapmak istemişti öyle de olmuştu. Fakat benim ilk transferim pozitif sonuçlanmasına rağmen düşükle sonuçlanmıştı maalesef. Ikinci transfer için de yine doktorum kendisi doğal siklus yöntemi ile yapmak istedigini belirtmişti; yani benim tercih ettigim bir yöntem degildi kaldı ki ben bu yöntem hakkında bir sey bilmiyordum hatta bu konuyu acma sebebim de tam olarak buydu. Adet döngün düzenli midir demişti. Ben de her ay adet döngümü kaydettigim uygulamı göstermiştim; bakip siz değerlendirin ben yanlış yönlendirme yapmak istemem demiştim. O da baktı ve düzenli oldugu kanaatini getirdi. Eğer döngün düzenliyse vucudu yormamak için ilac vermek istemiyor cogu doktor bedenini ve hormonlarini yormamak için. Vucuda mudahale edilmeden dogal dongunde ilerliyorsun ve zamani geldiginde transferin yapiliyor; bu sekilde zihnen ve bedenen daha rahat ve dingin olmuş oluyorsun. Doktorlar tarafindan tercih edilme sebebi de bu tam olarak. Bana 5. Gün embriyosu transfer edildi.
Klomen kullanmasının sebebi yumurta rezervinizle ilgilidir. Yumurta rezervi normal olanlara normal ilac prosödüru uyguluyorlar. Bu prosödur de cok fazla yumurta oluşumu destekleniyor eğer pkolu degilsen ortalama 13-18 yumurta oluşur ama bu yumurtalarin hepsi ayni olgunlukta olmaz, bunlar arasinda sadece 10 adeti (bu ortalama rakamlar tabiki) fln toplama erişkinligine ulaşır. 10 yumurtadan da hepsi döllenmez yaklaşık 8 adeti fln döllenir. Döllenen yumurtalarda da genelde ve en iyi ihtimalle 4-5 adeti 3. Veya 5. Güne giderek transfer edilecek durumundadır. Yani yalnizca bir tedavi sonucunda yaklasik 15 yumurtaniz boşa gitmiş olur.
Sizin de rezerv durumunuzda azalma goruldugu icin cok fazla yumurta desteklemek istemedigi icin klomenle az ama öz yumurta oluşturmayı hedeflemiştir. Cunku her harcanan yumurta, yumurta rezervinden eksiltilmiş oluyor.
2 adet kaldı ama ikisini de bir dondurmayı uygun görmüstü doktorum. Yani ilerde transfer dusunusem ikisi birden transfer edilmek zorunda olucak. Niye öyle seçti bilmiyorum ama vakti zamaninda müdahale etmedigim icin pişmanım acıkcası. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah hepimizinAh ne güzel yazmışsınıznedenini bilmiyorum ama benimde içime doğal siklus denince bi huzur doluyor sanki doğru yerdeyim gibi hissediyorum. Yani diğer türlüsü sanki vücudu zorlamak gibi geliyor ve sanki tutmıycakmış gibi hissediyorum. Ama bu sanki zatenn fıtratımın seçtiği yumurtaya küçük bi dokunuş gibi geriye dondurulmuşunuz kaldı mı peki
Yaa ne güzel hem evladınızı kucağınıza almışsınız hemde geride donmuş embriyo var ve o arada doğal yöntemlerle de hamile kalabilirsiniz çünkü kafa rahatlayınca olabiliyor şuan ki hayalim bu noktaya gelmek2 adet kaldı ama ikisini de bir dondurmayı uygun görmüstü doktorum. Yani ilerde transfer dusunusem ikisi birden transfer edilmek zorunda olucak. Niye öyle seçti bilmiyorum ama vakti zamaninda müdahale etmedigim icin pişmanım acıkcası. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah hepimizin
Yaa ne güzel hem evladınızı kucağınıza almışsınız hemde geride donmuş embriyo var ve o arada doğal yöntemlerle de hamile kalabilirsiniz çünkü kafa rahatlayınca olabiliyor şuan ki hayalim bu noktaya gelmekmaşaAllah size
Olabilir tabi, her şey insanlar için sonuçtaAllah hepimizin gönlüne göre versin inşallah tedaviniz ne zaman başlayacak peki?
AminOlabilir tabi, her şey insanlar için sonuçtaAllah hepimizin gönlüne göre versin inşallah tedaviniz ne zaman başlayacak peki?
Doğal siklusu duzenli adet dongun varsa yapabiliyorlar sanirim oyleyse bir sorun olmaz muhtemelen yapabilir diye dusunuyorum.Amin10 mayısta ilk muyahanem var. Sonra ilk adetimde tahminim mayıs sonu haziran başı. Hemen başlayalım der mi birde ben doğal siklus düşünüyorum yumurtam az diye ama kabul eder mi ortalama 5 6 yumurtam oluyor aylık naısl bi yol izler bilmiyorum
Çok şükür düzenli yani bu ay 28.gün oldu ondan önce 29. Böyle bir iki gün oynayabiliyor ama bu düzen sayılıyor değil miDoğal siklusu duzenli adet dongun varsa yapabiliyorlar sanirim oyleyse bir sorun olmaz muhtemelen yapabilir diye dusunuyorum.
Yok yok 3-4 gün fln oynuyodu benimkisi de, bir sıkıntı görmedi. Sanıyorum sadece pko'lular da problem teşkil edebiliyor.Çok şükür düzenli yani bu ay 28.gün oldu ondan önce 29. Böyle bir iki gün oynayabiliyor ama bu düzen sayılıyor değil miayda bir defa oluyorum yani. Yoksa böyle illa günü gününe mi olması gerekiyor
Selam bende dogal siklusla transfer oldum. Once ilaclarla olan yumurtalar buyutuluyor toplaniyor kac taneyse bakiliyor diyelim 3 tane gitti 5. Gune hepsi donduruluyor istediginiz sekilde. Sonra bir adet bekliyorsunuz bazi doktor 2 adet bekliyor. Ader olunca gidiyorsunuz yumurtalarinizin durumu takip ediliyor 16-18 . Gunlerde embriyo transferiniz yapiliyor. Progestron hormonunuza gore takviye ya veriliyior ya da gerek duyulmuyor. Yani benimki boyle oldu.Yok ben daha başlamadım yeniyim anca başlıcam doğal siklus düşündüğüm için araştırıyorumbenim doktorum sadece klomen kullandırıyormuş ondaki amaca uda bilmiyorum. Peki size kaçıncı gün embroyosu verildi ve siz neden doğal siklus tercih ettiniz
Ha anladım teşekkür ederimYok yok 3-4 gün fln oynuyodu benimkisi de, bir sıkıntı görmedi. Sanıyorum sadece pko'lular da problem teşkil edebiliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?